Chtěla bych se zeptat, zda používáte na pečení Heru místo másla a jestli je třeba Hera v něčem lepší, než klasické máslo. Vždy jsem pekla cukroví jen s máslem a bylo výborné. Prostě si myslím, že je Hera jen o něco levnější náhražka másla. Nebo se snad pletu ?
Já budu i nadále používat máslo, jen mi přijde zvláštní, kolik lidí peče z náhražek. Cenový rozdíl není přece tak velký.
Rozdíl mezi máslem a herou při pečení příliš nevidím a do nastavených krémů používám zlatou hanou. Je rozhodně lepší, než máslo, protože se krásně spojí s pudinkem, či bešamelem.
Tady jede názor odborníka:
Při pečení těst je důležité, aby byl tuk tepelně stabilní, výživově vhodný a aby dodal požadovanou texturu. Těmto požadavkům vyhovují nejvíce margaríny v kostkách (odborně tabletách), u nás např. právě Hera.
http://www.babyonline.cz/detsky-lekar-online/vyziv a-dospelych/peceni-cukrovi-maslo-nebo-tuk
Reaguji na anýzka: jedině máslo, lidi jsou takový, taky místo uzenin žerou uzený matrace z Tesca a jiný srajdy....
Já používám jedině heru, těsto nádherně voní a šmejd to teda rozhodně není, jen to zkus a uvidíš že nepoznáš rozdíl v chuti.
Reaguji na pyrolis:
To je fakt a například vánoční vanilkové rohlíčky z Hery, se daleko lépe vyrábějí, nedrobí se tak, jako z másla a jsou rozhodně křehčí.
Reaguji na True: nó tak od "nutriční terapeutky" si nechám tak radit! Ta toho už za svůj život tolik napekla
Cituji True: To je fakt a například vánoční vanilkové rohlíčky z Hery, se daleko lépe vyrábějí, nedrobí se tak, jako z másla a jsou rozhodně křehčí.
i linecké
Prostě cukroví jen z Hery,z másla to nemá tu správnou vláčnost.
Navíc pro mě je Hera na pečení čichově příjemnější než jakékoliv máslo.To těsto prostě voní.
Cituji anýzka: Já budu i nadále používat máslo, jen mi přijde zvláštní, kolik lidí peče z náhražek. Cenový rozdíl není přece tak velký.
30 let staré recepty jsou z Hery a tenkrát nebyl rozdíl v ceně až tak dramatický to není ani teď.Ta Hera je do cukroví lepší a není to o náhražkách.
Reaguji na Tiakia: možná na pečení je Hera lepší, nicméně chuťově je cukroví lepší z vždy másla
méně než
10 příspěvků
Půl másla, půl sádla Hůř se s tím pracuje(pečivo je křehčí), ale ta chuť...a rozplývají se na jazyku Proti Heře nic nemám, ale já raději máslo. Do nepečeného cukroví, nebo krémů jedině máslo.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.