Duna
Sušená šunka. Hledej to pod tímhle a jistě nalezneš. Většinou je to jenom maso, které se různě koření, ale můžeš narazit i na nějaké pochybné kvality, takže číst etikety.
Mea: no ptala jsem se řeznika, prý ani náhodou. koukala na všechny etikety... většinou ty nejlepší šunky mají kolem 65% ... ta wellness má asi 80% ..... ale jako sehnat min85% to teda nevím kde... já mu v pondělí zavolám a zeptám se ho.... nebo ty k němu zítra jdeš pro jídelníček, že? konečně .... tak schválně se ho zeptej, určitě ji budeš mít v jídelníčku taky...
méně než
10 příspěvků
kupuju od kosti, podle mě je to skoro čisté maso, však se to dělá z vepř. kýty
Co takhle zkusit BIO ŠUNKU z Tesca? Je balená a občas ji mají i na pultech. Myslím, že v ní je masa skoro 90procent. Ale přesně to nevím, už ji moc nekupuji....Chuťově je ale nejlepší co jsem kdy jedla. A to jsem hodně vybíravá!
takže šunka od kosti je "docela OK" ? Já už nějakou dobu uzeniny nekupuji, není na tom nic zdravého, jen spoustu soli, mouki, barviv apod. masa minimálně, ale přeci jen někdy ta chuť je a nikdy nevím co z toho všeho je "nejmeší zlo". Ony i tu kuřecí a krůtí šunky mají k tomu masu daleko právě, možná tam není tolik tuku co v jiných, ale je to vyvážené obsahem solí, dochucovadel atd. to mě štve. Co doporučujete?
Co si ji vyrobit doma?
Já myslím, že všechny nemletý šunky mají vysoký obsah masa, je to přece vidět ta struktura masa - třeba dobrá kuřecí prsní nebo i debrecínka(ta jenom někde) je to jen dost solený a maličko napuštěný vodou (ale to se dneska dělá s každým masem).
A nebo já teda dělám taky doma, kvůli tý soli.
Teď koukám, že svaloviny...Tak to nevím jedině od nějakýho pidi řezníka nebo bio, protože normálně se udává jen obsah strojově oddělenýho masa a to rozhodně není 100% svalovina....
Petulaa
Pokud v tom maso není, tak pak je to přeci vegetariánské ne? A takové věci jsou zdravé. Ono zase na druhou stranu přídavek vlákniny třeba v šunce nemusí být nutně na škodu, ale jde o to jaké vlákniny že.
Když už si dávám nějaký ten "salám" tak jedině pršuto, které se jistě omyji pod vodou a zbavím ho tak část soli, ale jinak si raději uvařím maso, nakrájím na plátky a dám třeba na chleba nebo do salátu.
Dainty
Zabili jsme pašíka, zabili a budou jitrnice.
Cituji PardGalen: Pokud v tom maso není, tak pak je to přeci vegetariánské ne? A takové věci jsou zdravé.
Jasně vtipné, ještě že nejsem vegetarián Nejde jen o to že je tam málo masa, kdyby ostatní suroviny byly vpohodě ale mouka, barvia, sůl, dochucovadla nejsou, takže tak jsem to myslela....já taky radši klasické maso, ale když dělám jen nějaké svačiny nebo sendviče apod. tak chci mít i obměnu jednou za čas od toho sejra a nevim co je nejlepší (zdravotně, výživově nejvhodnější)
Ok takže prosciuto? A ta šunka od kosti ne e, tu nebrat?
S vysokým obsahem masa jsme jeden čas kupovali v Lidlu, bylo tam určitě přes 80% procent......a pak tuším ještě nějaká v Kauflandu...ale jsou to vždycky spíš ty dražší šunky, takže hledejte mezi těmi...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.