arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji cherryska: Sn: 1tmava celozrnna houska + 2plátky šunka s křenem, 2plátky 28% eidam, rajče
Ob: 1 brambor + osmáhlé kuřecí kousky a dušená mražená zelenina (květák, fazolky, kukukuřice, hrášek, mrkev) na pánvi s kapkou oleje + jogurtovy dresink
Sv: activia bílá sladká + trošku mandlí a hrozinek
Ve: velké zelené jablko + meruňka + sypané mussli

Cituji lelonkaaa: Sn: Ovesná kaše+ pul jablíčka
Ob: trochu vývaru s kapáním, kuřecí kytka s kopečkem rýže
Sv: ,,okurkové jednohubky,, SE SÝREM
Ve:by měla být rýže se zeleninou

a i vy další... holky, já chápu, že chcete zhubnout a držím vám všem pěsti, ale měli byste to dělat víc s rozumem. Vaše jídelníčky jsou velmi chudé na tuky....poznáte časem - nejviditelnější jsou žlučníkové kameny a zvýšený cholesterol, který vede k mnoha nemocem včetně toho žlučníku....

V případě activie, uzenin...to je no...hlavně chemie, včetně umělých sladidel.. čili nic pozitivního pro tělo. Eidam je, zvlášť v nízkém procentu tuku naprosto zbytečný sýr, který vám pouze dá sůl a nic jiného.

Celozrné pečivo, vločky aj. jsou dobré, pročišťují střeva, ale také je dokáží i poškodit, což vede například k vředové chorobě. Tzv. celozrné - tmavé pečivo je plné karamelu..tedy rafinovaného cukru aj. složek, které tělo pouze zatěžují.
Neříkám, vyhýbat se tomuto pečivu, ale přiměřeně, nejíst pouze to.

Jinak jsou vaše jídelníčky celkově slušné, ale chtělo by to více jíst zdravě...tzv. dietní není vždy zdravé.

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji heluska: Dietní guláš:

Zní to skvěle - mám pocit, že budu poprvé v životě vařit guláš Díky za recept

Cituji heluska: Žemlovka:

Taky už jsem dělala z celozrnného pečiva, ale je dobré přidat třeba i tvaroh - alespoň to navíší bílkoviny

arrow
profile_image
Lalaith
od 23. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Veselka10:
Souhlasím s tebou... Nevím, jak s těmi tuky - na to ti tu asi každý řekne, že si dává olej do salátu apod. Jaký tuk bys třeba přidala, nebo v jaké formě? (já jím občas na chleba normální máslo, občas zhřeším i domácí škvarkovou pomazáknou ...)
K pečivu v obchodech - celkově si myslím, že v dnešní době se šidí, co se dá... Takže za sebe, kupujeme hlavně žitno-pšeničný kmínový chleba, případně peču doma (ale na to nemám čas vždy, samozřejmě, ale co se zdravé - ne dietní! stravy týče, tak mi to přijde nejlepší a nejvýhodnější. Pekárnu nemáme a i tak to bez potíží jde...)
Mléčné výrobky osobně beru co nejzákladnější - jogurt Hollandia, potom hlavně kysané - podmáslí, acidofilní mléko, Valašská kyška apod. Mám vyzkoušenou i domácí výrobu jogurtu, ale není to ideální, hrozí kontaminace všemožnými bakteriemi, v domácích podmínkách nezajistiím sterilní prostředí.
I sladké si raději napeču doma, přijde mi lepší nějaký obyčejný domácí koláč než sušenka z obchodu...
Ale celkově - při "výrobě" pečiva doma to chce dost přemýšlet, plánovat... Ale jde to, jen se ne vždy zadaří
A pořád si myslím, že je lepší upečená bageta doma, třeba i z bílé mouky - ale bez aditiv, éček apod., než ta koupená, byť třeba celozrná...

arrow
profile_image
julia
od 14. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Tak včerejší:
snidaně: slunečnicový chleba s máslem a medem, kafe s mlíkem
sváča:banán
oběd:květákové placičky, brambopry, zelenina
sváča:jablečný štrůdl od tchýně+jedna čokofigurka
večeře:jablíčko, dvě sušené švetsky, bíl. jogurt
2. večeře:pomelo

jinak dneska nestíhám, za chvilku mi přiveze kámoška na hlídání holčičku, tak snad se tu s tím mým lumpíkem mladším nezabijí

arrow
profile_image
julia
od 14. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Jo a ještě dnešní vážení, po mém nepříliš dietním jídelníčku mám 62,2 po týdnu, před týdnem 63, takže za mě super!

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji moniiik: e dobré přidat třeba i tvaroh

dobrý nápad to sice je a občas to tak i dělám ale já tvaroh nejím, teda aspoň na sladko ne prostě mi to od dětství nechutná chtěla bych se ho naučit jíst ale prostě se mi z něj zvedá žaludek ale už jsem se ho naučila jíst aspoň na slano v podobě tvarohových pomazánek

Ale přemýšlela jsem, že si ho budu zkoušet po lžičkách přimíchávat do jogurtu a třeba mu příjdu časem na chuť

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji Veselka10: Vaše jídelníčky jsou velmi chudé na tuky

Nemyslím si já ještě když jsem si zapisovala jídlo na stobklubu tak jsem mívala tuku vždy ok. Holky tam mají sýry, ořechy, zeleninu restovanou na oleji, vývar taky není úplně bez tuku (co pustí z masa) atd. Takže nemám strach, že holky by trpěly nedostatkem zdravých tuků

Já vím, že ty preferuješ radši sádlo a máš na něj svůj názor, že je zdravější než oleje ale já to tak rozhodně nemám

Cituji Veselka10: zvýšený cholesterol

a například ořechy snižují ten špatný cholesterol

Cituji Veselka10: Tzv. celozrné - tmavé pečivo je plné karamelu

jak které, né všechny celozrnné výrobky jsou dobarvovány karamelem (myslím si, že hodně z nás určitě studuje obal) nejlepší je upéct si celozrnné pečivo doma

Cituji Veselka10: tzv. dietní není vždy zdravé.

souhlasím

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji moniiik: Zní to skvěle - mám pocit, že budu poprvé v životě vařit guláš Díky za recept

Není zač jen je potřeba ho jíst také s mírou je docela sytý, mě stačí jeden větší žufánek (naběračka) Ale je fakt výborný, uvidíš na tom si pošmákne určitě i taťka Jinak se dá guláš zahustit i celozrnným chlebem ale to není tak dobré a hlavně guláš má pak tendenci rychle zkysnout, proto je nejlepší ta najemno nastrouhaná brambora

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Lalaith: Kdybych to celé měla shrnout, tak jednoznačně . Takhle by to mělo být, vše s rozumem,

Co se týká těch tuků, tak se neshoduji s mnoha lidmi, kteří tak úplně nechápou dietu jako zdravou a tedy i prospěšnou stravu. Nicméně je to ověřen praxí a zkušenostmi i potvrzeno lékaři. Naše tělo tuky potřebuje a jde jen o jejich výběr....vím, že se mnou hodně lidí nesouhlasí, ale z mnoha důvodů je pro nás nejprospěšnější z běžně dostupných - máslo (samozřejmě pravé, ne náhražka), sádlo a olivový olej. Samozřejmě tuky se získávají i v potravinách. Velmi nevhodné jsou slunečnicové či řepkové oleje. Ty tedy ne kvůli tomu, že by byly sami o sobě nezdravé, ale jejich potřebný příjem je nízký a tak pro běžné využití v domácnosti už jsou nadbytečné.
Samozřejmě stále platí, všeho s mírou a rozumem.

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji heluska: Nemyslím si já ještě když jsem si zapisovala jídlo na stobklubu tak jsem mívala tuku vždy ok. Holky tam mají sýry, ořechy, zeleninu restovanou na oleji, vývar taky není úplně bez tuku (co pustí z masa) atd. Takže nemám strach, že holky by trpěly nedostatkem zdravých tuků

Ano, stob je dobrý na porovnání množství. Neřekla jsem, že všechny jídelníčky, ale z toho co jsem viděla tak většina.

Cituji heluska: Já vím, že ty preferuješ radši sádlo a máš na něj svůj názor, že je zdravější než oleje ale já to tak rozhodně nemám

I já vím, že na tom se neshodneme, ale přesto.. není pravda, že preferuji sádlo ale říkám, že je prospěšnější sádlo, máslo, olivový olej než například slunečnicový. Navíc tuky jsou v mnoha potravinách.

Cituji heluska: a například ořechy snižují ten špatný cholesterol

S tím určitě souhlasím.

Cituji heluska: Cituji Veselka10: Tzv. celozrné - tmavé pečivo je plné karamelu

jak které, né všechny celozrnné výrobky jsou dobarvovány karamelem (myslím si, že hodně z nás určitě studuje obal) nejlepší je upéct si celozrnné pečivo doma

Proto jsem to v textu rozdělila na celozrné a tzv. celozrné.

Cituji heluska: Cituji Veselka10: tzv. dietní není vždy zdravé.

souhlasím

Na závěr jsme se shodli. Nejde o to, cokoliv shazovat, ale jíst tak, aby nám to bylo prospěšné. Chtěla jsem hlavně upozornit na fakt, že mnoho lidí se nad jídlem příliš nezamýšlí a domnívají se, že když je něco označeno jako dietní, tak je to vždy prospěšné a přitom si takovým přístupem spíš mnohem víc uškodí.

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tělo nutně potřebuje jistý podíl bílkovin a esenciálních mastných kyselin. Bez toho těžko může dobře fungovat.
Kvalitní máslo člověku neuškodí. Ani za studena lisovaný olivový olej. Vepřové sádlo je podobné lidskému tuku a také se dá bez potíží jíst. Rybí tuk je také velmi prospěšný, podobně i ořechy a semena, ale mezi nimi už chce vybírat.
Problémem jsou průmyslové tuky ve kterých jsou transmastné kyseliny a podobně. Správné tuky nejsou problémem pro zdravé tělo a nebývají příčinou obezity.

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji PardGalen: Správné tuky nejsou problémem pro zdravé tělo a nebývají příčinou obezity.

arrow
profile_image
Lalaith
od 23. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Dnešní semínkový chleba (pečený veformě, ale poved se, křupavá kůrka...)

Semnnkove_chleba_2.J.jpg

Semnnkove_chleba_3.J.jpg

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji PardGalen: Tělo nutně potřebuje jistý podíl bílkovin a esenciálních mastných kyselin. Bez toho těžko může dobře fungovat.
Kvalitní máslo člověku neuškodí. Ani za studena lisovaný olivový olej. Vepřové sádlo je podobné lidskému tuku a také se dá bez potíží jíst. Rybí tuk je také velmi prospěšný, podobně i ořechy a semena, ale mezi nimi už chce vybírat.
Problémem jsou průmyslové tuky ve kterých jsou transmastné kyseliny a podobně. Správné tuky nejsou problémem pro zdravé tělo a nebývají příčinou obezity.

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji Lalaith: Dnešní semínkový chleba (pečený veformě, ale poved se, křupavá kůrka...)

Vypadá naprosto skvěle Hodíš recept prosím? A v jaké jsi to pekla formě? Silikonové?

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené