Je tu čas dovolených, tak bych se rádá dozvěděla pár nových receptů co vaříte když nemáte na dovolené zajištěné jídlo?Jedem do Rakouska do chatky, tak už teď přemýšlím co tam budu kuchtit.

arrow
Neprodává v Bazaru

Petulinda
Já zavařuji maso do sklenic. Potom se z toho dá udělat omáčka, rizoto, nebo se to hodí k těstovinám - večer třeba namazat na chleba. (vím, do diet to moc nepatří, ale dovolená je myslím i odpočinek od diet). Zavařuji vepřové i hovězí - na kostky nakrájené vložíme do sklenice, do půlky zalijeme vodou a přidáme polévkovou lžíci soli. Zavařujem cca 2 - 3 hod., hovězí déle. Je to jak konzerva, takže to vydrží. Dají se zavařit i guláše (ale nezahuštěné!!!), plátky atd.
Jinak se všude dají dělat různé saláty (čerstvá zelenina se dá koupit všude)

arrow
profile_image
Radull
od 26. 4. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Zítra jedu na dovču do Chorvatska, beru s sebou z masa jenom plechovky tuňáka, ve zdravé výživě jsem sii koupila ovesné kaše, které se jen zalijí vodou- super rychlá snídaně, pak vezu klasiku jako racio chleby, ovoce a zeleninu nakoupím tam a budu dělat saláty, v tom vedru tam není stejně chuť na nic moc teplého

Petulinda
Na dovču sice nic nevozím.....všude jsou restaurace,ale manža jezdí kamionem a sebou mu dělám vše,na co má chuť.Z mé zkušenosti se dá "zavařit" všechno.Normálně uvařím třeba omáčku i jí klasicky zahustím a horké dám do sklenice,zavřu a půl hodiny ještě vařím.Dělám hovězí polévku,svíčkovou,segedín,guláš,rajskou,kuřecí se zeleninou na pánvi,pečené vepřové.No prostě kde co a vydrží to v pohodě.

xxdanielaxx
Přesně tak, je to pravda, segra měla taky manžela u kamionů a zavařila mu všechno možné

arrow
Neprodává v Bazaru

Já taky zavařuju omáčky sice ne na dovču, ale přítelovi do práce třeba na týden...a to tak, že vroucí omáčku naliju do sklenice po okraj, zavřu víčko a obrátím vzhůru nohama, dál už to nevařím a zavaří se i tak. A hlavně vydrží. Když dělam omáčku, tak se necrcam s pár litry, ale udělam rovnou 8 litrů.

Karolyn
No tak jasne, pro dvě sklenky nemá cenu cokoliv dělat ne...
Ono by se to tak dalo praktikovat i doma...navařit na dýl a pak jen ubírat, co by byla chuť, ne?? Když někdo nemá čas vařit nebo tak... prostě stát denně u plotny...

arrow
Neprodává v Bazaru

kamculenka
No já to tak právě praktikuju, navařim na doma a přítel si to bere do práce (teda teď jí změnil a bude tam mít obědy, tak mam o starost míň). Ale takhle je to prostě pohoda a ještě se to v těch sklenicích parádně uleží a je to pak ještě lepší...teda pokud doma nemáte chlapa, co chce mít vařeno každý den čerstvou věc.

Karolyn
Tak jasně..a co se týká toho chlapa, ať si to navaří sám, když je tak chytrej, já do práce taky nechodím odpočívat... naštěstí mám šikovného přítele, který vaří rád a navaří i pro mě (občas tedy záleží na domluvě)

arrow
Neprodává v Bazaru

kamculenka
Jojo, já mam taky naštěstí rozumného přítele...stačí mu vařeno jednou za čas (za dloooooouhý čas) a většinou něco spáchá sám. Nějaký rychlovky, a lá vajíčka s knedlíkem...a mlaskáme pak oba z jedný pánvičky.

Karolyn
Jj nejlepčí

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji kamculenka: co se týká toho chlapa, ať si to navaří sám, když je tak chytrej

No tak sem asi "tak chytrej." Jakožto chlap vařím, peču, smažím, griluju apod. A pokud se žena zasekne v práci do večera, tak si k tý plotně klidně stoupnu - nebudu přeci čekat až přijde servaná a něco udělá... (V dnešní době multifunkčních krovlnek, pakáren na chleba, robotů, je to kolikrát o zmáčknutí toho správného čudlíku.) Když se vpráci zaseknem oba, tak na to prostě společně vlítnem a hned je co jíst... A když už vařím tak toho taky udělám víc - buď si dáme repete, nebo ženě udělám mističku do práce...

arrow
Neprodává v Bazaru

No a co se dovolené týká - dříve jsme také vozili různá zavařená jídla, řízky, pečená masa, konzervy... Už jsme z toho ale vyrostli - žena na to ale ráda vzpomíná, byla to totiž doba, kdy jsem tvrdil, že ženská o dovolené nemá v kuchyni co dělat, ledaže by byla tak milá, že bych ji dovolil umýt nádobí... Žena totiž v tu dobu vařila podstatně víc jak já a tak mi přišlo fér ji na dovolené budit uvařenou kávou a čerstvým pečivem... Dnes už je situace jiná - na dovolené baštíme čerstvé ryby, mořské plody a místní speciality. (Na ryby je specialista žena - va vánoční večeři jsem našel celé TŘI kosti, prostě neměla svůj den!) Pro ryby chodíme na trh, a pro ostatní jezdíme na kole, nebo autem - už víme kde koupit chlazené těstoviny, čerstvé pesto, obalené čerstvé tygří kalamáry... Vyjde to finančně přibližně stejně, jako vařit v čechách z českých surovin, česká jídla. Jen člověk nesmí nakupovat u pláže, ale zajet do hypermárketu do vnitrozemí... (Pozn. vozíme si skládací gril - takovej grilovanej žralok, tak ten mi jde...)

Ahoj, jaká jídla vzít na dovolenou do Itálie (pojedeme tam busem), bydlet budeme ve stanu, kde je vařič. Napadají mě jen špagety a konzervy(ale jaké konzervy, dneska už je v tom samý hnus).

Cituji linsdaylohan: ale jaké konzervy, dneska už je v tom samý hnus).

vyrob si konzervy svoje.Normálně uvař a horké nalij do sklenic,zavřenou sklenici ještě na půl hodiny do hrnce s vodou a vařit.Zavařit jdou všechny omáčky,samozřejmě zahuštěné,pečené maso,maso na pánvi se zeleninou,polévky...ale bez nudlí.
Maso ale nesmí být na kosti...třeba kuře na smetaně odkostit!Přílohu si uděláš čerstvou na místě.
Na místě už je vyklopíš a prohřeješ.Vyzkoušeno,už dva roky takto připravuju jídlo pro manžela,aby měl domácí.Jezdí po Evropě pracovně.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené