Ahoj všichni, chci se zeptat na Vaše tipy na vaření brambor.
Je to taková blbina,ale pro mě docela nepříjemnost,protože mi doma udělané brambory na jakýkoliv způsob nechutnají a navíc smrdí .
V restauracích si je ale ráda dávam a moc mi chutnají. Necítím z nich ten fujky puch a pachuť.
Jak to ti kuchaři dělají? Mají snad jiné odrůdy, či jiný postup vaření?
bramboryvarene.jpg
Cp ti na nich nechutná?...Normálně uvařím oloupané brambory v hrnci, dávám hodně kmínu, mám ho ráda a do uvařených brambor přidám máslo, posolím je, a přidám petrželku takhle je mám nejradši, a jsou výborné, moje nej. příloha
Tak to nevím co s nima děláš mě chutnaj všude vesměs stejně, nejlépe mi ale chutnají doma uvařené ve slupce
Ale v té odrůdě to taky bude...
Nechutnají mi akorát brambory na druhý den a hlavně z mikrovlnky to je teprve pachuť.
Reaguji na foinikia: Ono záleží právě na tý odrůdě/druhu těch brambor..Doma dělám brambory a ty ujdou,ale babička je dělá a ty jsou pro mě výborný
Brambory vařím v parním hrnci a pak posypu bylinkama a jsou skvělý. Já mám naopak problém, že jak jsem zvyklá na chuť z páry, tak mi pak v restauracích nechutnají....
V některých restauracích používají kupované loupané nebo předvařené brambory (např. z Makra). Myslím, že je několikrát vyhazoval třeba Pohlreich v Ano šéfe. Možná, že tam je chuť jiná než u čerstvých... A pak tedy samozřejmě záleží na odrůdě brambor.
Mně smrdí také. A je to vždy, když je po uvaření ještě přiklopím pokličkou (třeba je to i hloupých 5 minut, než se např. dodělá maso apod.). Takže to řeším tak, že nechám malinkou škvírku, kudy ta pára uniká, ale přesto brambory ještě vydrží teplé. Manžel je ze mě úplně hotový, protože jemu ty brambory chutnají pořád stejně Nechápu, co tam probíhá za proces...
Reaguji na foinikia: No kdyby si věděla jak to chodí v restauracích s bramborami možná by ti ty doma začaly chutnat. V restauracích jsou i několik dní staré a jen je hodí z lednice do mikrovlnky,nebo do fryťáku, pokud jsou pohnilé okrají to a šup s tím do hrnce.... No prostě hnus po tom co jsem v pár restaruačních zařízeních pracovala si už v žádné restauraci vařené brambory, ameriky, nebo kaši nedávám.
Reaguji na foinikia: Brambory vařím bez kmínu a soli, jen s lžičkou olivového oleje a jsou výborné i na druhý den.
Mě chutnají obyčejné vařené brambory jen od babičky. Nechupu jak to dělá! Má je prostě výborné. Jinak je jako přílohu nesnáším a nejím je. To je rači upeču v troubě nebo je udělám šťouchané, nebo je osmažím na pánvy
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.