Dělám klasický s majonézou Helmans, ta mu dá chuť, ani ho už jinak nedosoluji ani nekyselím, nesladím. Brambory salátové, většinou junior salám na jemné kostičky (výborný mají v Bille), vařenou mrkvičku pro barvu, hrášek, kyselé okurky, cibuli, trochu popepřím a majolku, té dost, ať je čvachtavý Moje tchýně dělá výborný s jogurtem a přidává i vařený celer a přisladí, je výborný, zase úplně jiný
Brambory,junior salám,cibuli,kyselé okurky,vajíčka,trochu hořčice a majonéza.
V poměru 4-5 kg brambor
1 kg salámu
8-10 vajec
sklenice okurek
2-3 cibule dle velikosti/tu spařím horkou vodou/
4 lžíce plnotučné hořčice
4 velké sklenice /440 gramů/ majonézy Helmans
sůl a pepř dle chuti
Míchám v "lavoru" velikosti malé dětské vaničky rukou navlečenou v chirurgické rukavici.
Brambory, celer, mrkev, cibulku, ster.okurky, zálivku dělám ze smetany, trošku plnot.hořčice, ocet, sůl a pepř. Někdy cmrndnu lák z okurek podle chuti a hustoty zálivky.
Salám nebo hrášek nedávám, připomíná mi to pak pochoutkový nebo vlašský salát, ale na chlebíčky by mi to asi nevadilo.
Brambory, zelenina do bramborového salátu (sterilovaná), kyselé okurky, cibule, vejce, majonéza, plnotučná hořčice, sůl, pepř, troška octa.. na dochucení ještě používáme vodu z té sterilované zeleniny..
Přítel dělá (mimo Vánoce) kyselý bramborový - brambory uvařené ve slupce, cibule a nálev - voda, ocet, olej, sůl, pepř, cukr.. a ten je taky výbornej..
Salám nedávám, polovinu majolky nahradím bílým jogurtem.
... vařené brambory, mrkev, celer i petržel, cibulka, jablíčko, hrášek, kyselé okurky, vajíčka natvrdo, majolka, jogurt, pol.hořčice, sůl a pepř.
brambory, mrkev, celer, petržel, hrášek, kyselé ourky, vajíčka, majonéza, hořčice, pepř, sůl, cibule, salám nedáváme když je to k masu je to zbytečné
Vánoční bramborový salát
Ingredience:
3-4 kg brambor vařených ve slupce, 4 mrkve, 2 petržele, 1/2 celeru, mladý sterilovaný hrášek, 2 středně velké cibule, 4 sladkokyselé okurky, 4 vejce natvrdo, 2-3 kyselá jablka na kostičky, 1 velký jogurt, 1 majolku, pepř, sůl, trochu kari koření (lžíce hořčice - není nutná)
Postup přípravy: Studené brambory oloupeme, kořenovou zeleninu uvaříme v okyselené vodě do poloměkka. Vše nakrájíme na kostičky. Na drobno nakrájenou cibuli můžeme spařit horkou vodou, aby nebyla tak ostrá. Hrášek scedíme. Vše důkladně promícháme, je-li málo pikantní, zakapeme citronovou šťávou (můžeme přidat i lák z okurek).
vlažné brambory nakrájím na kostičky,zaleju kyselou směsí na bramborový salát i s tím lákem, krásně se vsákne do brambor a je to božský, osolim opepřim, přidám hodně cibule a dám do druhého dne uležet. krásně se to vstřebá a chutě rozleží a až druhý den před konzumací přidám bílý jogurt,trochu tatarky a majonézu helmans.
Do kolika dní by se podle vás měl salát spotřebovat? když pominu, že se nestihne zkazit...
Cituji saluska: Do kolika dní by se podle vás měl salát spotřebovat? když pominu, že se nestihne zkazit...
Já nevím, u nás je vždycky rychle pryč, ale tak třeba do 4 max.?
Ta majolka to tak nějak všechno zakonzervuje tak určo pět dní by měl vydržet, ale já ho nejradši čerstvý, ještě druhý den a třetí už mi leze krkem
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.