Cituji BlackCoffee: Kromě tradičních přísad dáváme i jablko,
Ano,jablko na kolečka,brambory na kolečka,cibule na kroužky a majonéza....to je dobrota,ale u nás ne vánoční.
Jedli jsme to prvně před lety na Kanárech a fakt mňamka.
Cituji Laky: Představa mrkve v salátu není pro nás úplně to pravé.Salám chuť nijak neovlivní,jen je tam vidět.V té záplavě majonézy zmizí i vajíčka.
Hodně záleží na zvyku v rodině a taky jaký má kdo žaludek, pro mě osobně a naší rodinu by byl salát bez zeleniny se salámem a spoustou majonézy v podstatě nestravitelný.Brrrr jenom ta představa...
Cituji Evelyn: Hodně záleží na zvyku v rodině a taky jaký má kdo žaludek
To je jasný,naše babi to řešila tak,že polkla Febichol na žlučník a hurá salát.
U nás je bramborový salát minimálně 1x měsíčně a zatím tedy nemáme nikdo žádná omezení.Až bude nutnost,tak holt bude bramborová kaše a dušené hovězí na vodě.
Uvařím klasiku- mrkve, celer, petržele, brambory, vajíčka.Vše nechám do druhého dne vychladit.Druhý den vše nastrouhám nahrubo na struhadle, nastrouhám i kyselé okurky, osolím, opepřím, přidám hořtici, majonézu.Cibuli jen někdy a velmi jemně.Zkuste, salát bude jemný, ale nebojte, že by to byla kaše, to, co nastrouháte si opravdu zachová tvar.Bude zase jiný,nebudou to kostičky a rychle hotový.Moje děti ho milují, včetně manžela, tchána a tchýně.
já ho dělám: brambory, cibulka, kys. okurky, vajíčka, mrkev, hrášek, majolka + jogurt, trošku hořčice, sůl, pepř, čerstvá petrželka (trošku) - máme jí moc rádi a salát je pak i krásně "veselej" a dávám jablíčka Někdy jen zabořím do salátu pár čtvrtek (nacucnou se a salát nádherně zjemní), nebo do salátu trošku nastrouhám... jo a zakápnu oliv.olejem
Už se dneska těším domů a šup na to
Jo a chtěla jsem se jen zeptat - proč tu cibuly některé spařujete? Aby nebyla tak ostrá? Možná to zkusím....
brambory , vejce , na drobné kostičky nakrájený šunkový salám,steril.okurky , cibule , hrášek , vařená mrkvička na malé kostičky, lžící hořčice, trochu láku z okurek, sůl, pepř a majolku
Cituji Sačetka: Jo a chtěla jsem se jen zeptat - proč tu cibuly některé spařujete? Aby nebyla tak ostrá?
Ano,aby nebyla tak ostrá.Po spaření je cibulová,ale nepálí.
já myslim,že právě čerstvá cibule je v salátu nepostradatelná.a není tak ostrá,vzhledem k tomu,že salát se dva dny uleží.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.