Mají v sobě až třikrát více protirakovinných látek.
Chutnat by měly stejně jako normální brambory. Máte s nima už někdo zkušenost? kde je kupujete? Na slovensku už se prý pěstují. Já se na ně těším až je budeme mít v Čr.
00
Reaguji na chocolattecoffee:
Kamarád je má na zahradě. Takže se pěstují i v ČR Nevím ale, jestli i nějak víceplošně. Říkal, že jsou chuťově o něco lepší, než klasické brambory.
Oni se pěstují i u nás, ale nějak to prý není podle norem EU či co, alespoň co vím ze školy.. jinak tam nám je dávali na ochutnávku a teda rozhodně je lepší normální žlutá brambora. Chuť mě přešla jen při pohledu na to a po ochutnání se mi teda nevrátila
Cituji chocolattecoffee: Ony prý k té fialové barvě přišly podobně jako borůvky.
Vypadají, jako kdyby byly vařeny ve vodě s barvivem Popravdě jsem čekala, že pod názvem "fialové brambory" jsou myšleny brambory s vínovočervenou slupkou
Cituji DragonLady: Kde k nim přišel?
To nevím. Ale asi normálně v obchodě, kde se prodávají brambory na sadbu. Protože říkal, že šel nějaké koupit a už žádné neměli, kromě těchto fialových. Tak je vzal.
Ježiš... jsem si představila tu kaši nebo salát, co by z nich byly . To vypadá dost jedovatě...
Mě teda tyto "brambory" moc nenadchly, ale kamarádka říkala, že k nim přijdeš na chuť postupně... Občas to vidím v Kauflandu, ale nevím, jak je to s cenou. Jinak pokud budete hledat recepty, tak jsou použitelný ty na batáty.
Moje babička je myslím předloni koupila někde v obchodě a pár jich zasadila a tak ted každý rok pár těchto brambor máme.
Taky mě to moc nelákalo to ochutnat, ale je to jak normální brambora ikdyž je to zvláštní pocit to jíst.
Měla jsem je jen vařené a bramborovou kaši do salátu a tak je nedáváme
Reaguji na DragonLady:
Tak malý pytlík (nedefinovatelného množství, ale ukazoval velikost tak 20x30 cm) stál 200 Kč.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.