Ahoj,
dá se podle vás vůbec v některém z obchodních řetězců jako třeba Albert, Tesco, Interspar,.. koupit kvalitní maso? Jak kuřecí, tak třeba hovězí, vepřové?
Kolikrát jsem si ho už koupila a bylo mi špatně... Dá se vůbec na mase při nákupu poznat, zda je opravdu čerstvé?
Nějaké tipy, kde v okolí Plzně takové kvalitní (klidně Bio) maso koupit?
My kupujeme maso i v Kauflandu a vše bez problémů....Ale u takového řezníka je určitě kvalitnější a také o hodně levnější....
Myslím, že z řetězců má nejlepší maso Globus. Jinak nám také chutná v mnoha malých řeznictvích nebo i kupujeme přímo od chovatelů.
Cituji Kubacis: kupujeme přímo od chovatelů
To by mě zajímalo spíše. Jak se liší cenově od běžného masa ze supermarketu? Máš nějaké osvědčené chovatele?
Řeznictví je všude moře, ale nějak ve mně také nevzbuzují důvěru.
Abych k té mojí nedůvěře k masu něco řekla, přečetla jsem si knížku "Hubená mrcha" a to mojí chuť na masné výrobky poněkud změnilo. Citace lidí pracujících na jatkách byly opravdu silné kafe. O všemožných hormonech ani nemluvím...
Reaguji na Pučmeloun:
Já tam tedy osobně nenakupuji, k těmto chodí mamka, takže bohužel přesně nevím, o koho se jmenovitě jedná. Jsem od Ústí n. L. a tady směrem k Děčínu jsou v kopcích různí chovatelé, u těch nakupujeme hovězí maso, ty nejlepší části z hovězího si sice nechávají pro svoji spotřebu, ale zbytek prodávají. V přepočtu i na dopravu atd. to maso vychází levněji, jelikož oni to prodávají takřka v místě chovu a začerstva, tudíž nemají prakticky přepravní náklady a náklady na dlouhodobé uchování masa, a my zas pro to nemusíme do města. A jako že jsem hovězí nemusela, tak od té doby, co ho máme od nich, si ráda pošmáknu.
Táta má biofarmu, takže hovězí si beru už jen od rodičů a to maso je uplně o něčem jinym..
Mě by zajímalo, jak je to s kvalitou v Tescu (jak kuřecí, krůtí, tak vepřové). Nemáte někdo zkušenosti?
Jinak od řezníků souhlasím, že je to nejlepší. Hlavně kupujeme pouze chlazené, nic mraženého.
Reaguji na Mia_Sofia:
Já v Tescu nedávno koupila mleté maso - mix hovězího a vepřového. Dostatečně tepelně jsem upravila, takže to, co následovalo, určitě nemohlo být přípravou. Abych to nějak zbytečně nerozváděla, šlo to horem i spodem a trvalo to i druhý den takže v Tescu maso už nikdy více, ani kdyby bylo ze zlata.
rozhodně nakupovat v malých osvědčených řeznictvích. JEDINÝ řetězec, kde mají dobré maso, je Globus (tedy aspoň v brně přímo na prodejně bourají)
Reaguji na Pučmeloun:
No tak to je síla...ale to asi nebyl pultový prodej, že? Já tam občas koupím krůtí prsa ve vaničkách a z pultového prodeje občas vepřové - to vzhledově vypadá docela dobře, ale kdo ví... Nevím nevím jaká to je kvalita, valné naděje si nedám. Nejraději mám od řezníka, ale vždy se nepoštěstí tam koupit.
Cituji Mia_Sofia: No tak to je síla...ale to asi nebyl pultový prodej, že?
vakuovaná vanička
Asi v nejbližší době navštívím ten Globus. Je fakt, že jsem slyšela samou chválu i na uzeniny. Tak uvidím.
Taky kupujeme v Tescu, Kaufland a nikdy jsem rozdíl nepoznala. Někdy i v řeznictv. No, já jím jen kuřecí prsa a ty jsou myslím vždy ze supermarketu, nic jiného nejím z masa tkž moc přehled nemám.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.