méně než
10 příspěvků
Hovězí už jen v Globusu, s tím z Alberta se to prostě NEDÁ srovnat! A s řeznictvími mám špatnou zkušenost. Snad jen to kuřecí se tam vyplatí kupovat, možná vepřové. Jinak Makro je také kvalitní.
Cituji Pučmeloun: "Hubená mrcha"
četla jsem z toho cca 2 stránky a je to pěkná sr....
Jsem holka z vesnice takhle to na jatkách rozhodně nevypadá(na to existují předpisy)...autorka je tak trochu fanatička a sama ví, že by se u dospělých nechytla, tak to píše pro mladý hloupý holky...
Taky bych doporučila Globus, připadá mi z těch řetězců nej. A pak taky občas zajdu k arabům a koupím to jejich. (pro mne telecí, pro mámu jehněčí)Vždycky spokojenost.
Cituji Janissinka: pro mladý hloupý holky
Dospělá už jsem dávno Já také nesouhlasím se vším, co je v knize napsáno. Autorky přílišně propagují veganství a vegetariánství. Ale nejsem naivní a rozhodně si nedělám iluze o tom, jak to na jatkách probíhá. Viděla jsem i pár dokumentů a hrůza. Téměř se ze mě ten vegetarián stal Ale tady nejde jen o zacházení se zvířaty, ale i o jejich vykrmování - musí vyrůst co nejvíce za co nejkratší dobu. A jak jinak se tomu pomůže, než podáváním různých růstových hormonů
Chci svému tělu dopřát kvalitu a výše zmiňovaná kniha, televizní dokumenty a rozhovory se "zasvěcenými" lidmi mi pomohli zjistit, co to ta kvalita vlastně je. Akorát neřekli přesně, kde jí koupit.
nejraději u řezníka, pak v případě nutnosti billa, a jednou jsme skusila z lidlu a už nikdy vicě fuj, vubec nevypadalo chutně
Cituji sartre: Globus
Bohužel ho máme 30km daleko a tím směrem téměř vůbec nejezdíme . Nemáte někdo tip na jiný dobrý market kromě Globusu a Makra?
Cituji curlicue: billa
Tam bych řekla, že taky není vyloženě špatné maso, ale soudím jen podle vzhledu a chuti. Taky tam zřídka něco koupíme.
Cituji curlicue: lidlu
To je hnus, tam už bych taky nic nekoupila
Rozhodně Globus. Nevím, jestli je to ve všech pobočkách, ale u nás v Ústí nad Labem má Globus vlastní "bourárnu" a opravdu kvalitní mrazáky....
Hovězí v Globusu (tam si to chce akorát pohlídat datum porážky, aby maso bylo měkké) nebo bio v Tescu. Kuřecí bio taky mají v Globusu.
Z velkých řetězců věřím jen pultovému prodeji v Globusu. Jinak vyhlášené řeznictví na Plzni severu má Majer ve Třemošné, asi před rokem otevřel pobočku v Plzni na Klatovské kousek od Americké směrem na Bory. Po jeho sekané se můžu utlouct
A bio maso se dá sehnat na farmářských trzích u hotelu GondolaURL případně ve farmářském krámku - URL
Reaguji na cutworm:
Děkuju moc, přesně něco takového jsem hledala
K Majerovi zajdu, mám to kousek od domova, takže tím líp.
Reaguji na Marissa:
Vím, mleté koupím málokdy (rozhodně ne více než jednou za rok) a nikdy mi nic nebylo, až teď. Ale nejedná se pouze o mleté - přítel koupil v Albertu hovězí na steak, vypadalo i vonělo dobře... A dopadl přesně jak já
A uvedené minimální trvanlivosti taky moc nevěřím, přelepují etikety, maso myjí, aby nebylo zelené nebo hnědé...fujtajbl
Reaguji na Pučmeloun: netvrďte mi, že v Pzni nemáte bio obchod...
Btw to že je běžné maso narvané hormony a antibiotiky je skutečně novinka
nejhorší je v tomhle maso kuřecí, takže je sicep propagováno jako zdravé, ale to můžu platit jen u bio kuřecího.... jinak je tam skutečně velké množství hormonů a antibiotik....
Cituji Sophii: netvrďte mi, že v Pzni nemáte bio obchod...
Tak to rozhodně netvrdím. Pár jich znám, ale maso tam nemají. Proto jsem chtěla konkrétní tipy na obchody, kde maso mají A už se mi jich dostalo.
Hormony jsou věc všeobecně známá, o tom žádná, ale já to začala opravdu "vnímat" až v současné době, proto se o tom zmiňuju.
Reaguji na Pučmeloun:
jen v tom farmářském obchůdku mají jen hovězí maso a fakt pár kousků, ale za podívání nic nedáš, ale myslím, že by se s nima dalo domluvit, pokud bys chtěla nakoupit, aby ti ho objednali u prodejce
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.