Cituji Dominikka: ale co když si chovají ty zvířata sami doma nebo by to mohli brát z farmy? To pak vysvětlí jak?
To fakt nevím a celkem by mě to zajímalo. Slepice na vajíčka máme a každý kdo viděl jejich kurník a přilehlé okolí se ptal jestli jsme ten hotel dělali fakt pro slepice.
Reaguji na Veselka10:
Proč proboha extrém? Zeptej se třeba svojí babičky, jak často měli doma jako děti maso .
To jenom v posledních letech si lidi myslí, že by bez masa 3x denně asi umřeli hlady a vegetariáni se živí jenom kořínkama.
Já si teda maso dám, ale musí být libové. Přiznávám, že chutě by mě asi brzo dohnaly, kdybych ho chtěla úplně vypustit . Bezmasé jídla ale jinak vaříme celkem často.
Ja si ráda dám rybu ale i kuřecí, hlavně grilované ale jinak nic takže vegetariany chapu. K (ostatnimu) masu jsem nikdy nějak nepřilnula a nemam chut ho zkouset, nevim proc.
Reaguji na hyena 02:
Přesně, mně se také zdraví na vegetariánství zhoršilo... Jsem dost nemocná, takže proteiny = stavební prvky a škála proteinů rostlin a masa není stejná. Navíc potřebuju vysokou energetickou hodnotu stravy.
Krom toho, stejně jako ty, alergie na soju, ale také mléčný protein, bílek, různé druhy ovoce a zeleniny a jsem bezlepkář, takže různé naklíčené obilí atd. - nic. To mi potom ve vegetariánské stravě nezbude moc co jíst
Reaguji na drazula:
Vidíš, bezlepkář jsem taky, tehdy jsem to nevěděla, a pak už mně nějak nenapadlo hledat souvislost.
Každopádně, po svých zkušenostech už do vegetariánství nejdu.
Mimoto mi docela často připadá, že hodně vegetariánů se považuje za jakousi elitu, což mi hlava nebere vůbec, ale opravdu jsem se s tím dost často setkala. Nejvíc mně pobaví, když někdo káže o nehumánním zabíjení zvířat na maso, a v dalším odtavci napíše, že by si nikdy nekoupil nekožené boty, neb není žádná socka. To se pak můžu smíchy umlátit
Podle mě vegetarián nemusí mít vůbec špatné zdraví. Jsem toho živým důkazem. Odjakživa totiž maso skoro nejím, ani ne tak z nějakého přesvědčení, ale prostě mi nejede. A jsem naprosto v pohodě. Jím dost mléčných výrobků..tak možná to pomáhá. Živočišnou bílkovinu asi skoro nemám a jak říkám i podle zdravotních testů mám zdraví OK.
Ale řekla bych, že je u nás celkem problém se vegetariánsky stravovat..suroviny nejsou nejlepší a v restauracích to taky není slavné.
Já se k vegetariánství pomalu dopracovávám, téměř nejím maso, proto jsem se rozhodla, že přestanu maso (kromě ryb) jít zcela - ale zavedu regulérní vegetariánskou stravu, protože zatím jsem "jen" vysadila maso a stravu nijak jinak neupravovvala.
Já už nejím maso několik let a zdraví se mi právě hodně zlepšilo. Je ale pravda, že nemůžete vysadit maso jen tak a nenahradit ho ničím, odkud můžete přijímat proteiny atd. Na http://www.vegestrava.cz/ jsem našla dobré recepty, tak teď jedu podle toho, jsou sice vegetariánské, ale i nevegetariáni si podle toho určitě můžou uvařit
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.