Ahoj, hledám nové podněty na vaření. Jelikož jsem vegetariánka, zajímají mně především bezmasé pokrmy. Máte někdo zajímavý recept, či odkaz na nějaké zajímavé web. stránky, kde čerpáte inspiraci pro vaření?
Já si často dělám zeleninové rizoto se sýrem, zapečené brambory se zeleninou a sýrem, čočku, bramborouvou kaši s volským okem....takový rychlý patlaniny, no Také by se mi nějaké recepty hodily.
Co se týče vegetariánské stravy doporučuji se inspirovat v indické kuchyni, jinak já taky ráda těstoviny, pizzu a tofu
zkus labuznik.com nebo apetitonline.cz
hurvajsek
Mrkni na www.suprememastertv.cz
Je tam hodně receptů,ale ¨pro mě bohužel dost nepřehledné(náročné)stránky,je to tam vždy na videu.
http://www.vegetarian.cz/recepty.html
ale v podstatě tam jsou stejná jídla jako běžná jen bezmasá.
není vegetarián jako vegatarián, někdo nejí jen maso , nekdo žádnou věc živočišného původu a někdo si ještě dává bacha na složení ostatního jídla .
já byla veganka, několik let a byla jsem prakticky jen na zrní, semínkách, rýži a zelenině nic jinýho takže jsem žádné recepty nepotřebovala
Za mě mohu doporučit salát Tabouleh:
rajčátka,petržel,mletou cizrnu, citronová šťáva,cibulka-vše nasekat na jemno a smíchat
Zeleninové špagety:
Na pánvi dám trochu oleje česneku,cibule,cuketu,žampiony,plechovku rajčat smíchám s těstovinami a na kostičky nakrájenou mozzarelou a bazalkou
Zapečený hermelín jako předkrm:
Klasický hermelín naložený v oleji a koření - grilovaný v troubě jím s brusinkami
Pokud si z Prahy navštiv lebanonskou restaurace El Emir většina jídel je tam bez masých
Já se vždy inspiruji podle jídelníčků vegetariánských restaurací a pak to zkouším vařit doma,
např. Lehká hlava,Govinda,Maranatha,Dahab ....
Nemáte to někdo vyzkoušené? Docela mě to zaujalo.
http://shop.freshbedynky.cz/61-bio-bulgur-s-cerven ou-cockou-cr
http://www.zdravanota.com/rimske-placicky-bio-p-52 2.html
Reaguji na hurvajsek: Přítel je vegetarián, takže mu často vařím bez masa. Koukni se na tyhle stránky a štítek vegetariánské
Reaguji na hurvajsek:
Jím zejména sojové maso všeho druhu. Upravené na sojové řízky, sojový guláš ( i segedínský ), čínu..
Reaguji na Bramburka97: Já můžu doporučit Lehkou hlavu na Boršově (u nábřeží). Mají i www stránky. Všechno, co jsem tam kdy měla, bylo vynikající. Jen je většinou potřeba rezervace a také to není úplně nejlevnější.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.