Reaguji na estrellita:
Též jsem názoru,že to není poznat
JInak od té paní viz odkaz výše:
Ořechové roládky:
170 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 120 g mletých ořechů, 70 g Stella, 1 vejce. Vypracujeme těsto, necháme v chladu odležet. Vyválíme na tloušťku 5 mm, potřeme medem, posypeme hrubě nasekanými ořechy, mletou skořicí a špetkou tlučeného hřebíčku. Opatrně svineme do pevné rolády, zabalíme do fólie a necháme v chladničce ztuhnout. Nakrájíme na 1 cm silná kolečka a upečeme. Pocukrujeme.
Tento mě zaujal,alenezkoušela jsem:
Těsto:
* 220g hladké mouky
* 70g pískového cukru
* 50g tuku
* 2 a 1/2 lžíce tekutého medu
* 1 lžíce mléka
* 1 malé vejce
* 1/2 lžičky jedlé sody
Krém
* 100g změklého másla
* 0,9dl mléka
* 70g moučkového cukru
* 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
* 1 lžíce rumu
Postup
V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a vejce. Hmota se nesmí vařit! Hmotu odstavíme a nalijeme ji na mouku prosátou se sodou. Ze směsi vypracujeme tužší těsto, zabalíme je do fólie a necháme 2 hodiny odležet v lednici. Na krém rozšleháme mléko s moukou, směs uvedeme do varu a zastálého míchání svaříme. Do kaše zchladlé na pokojovou teplotu zašleháme po kouscích máslo, cukr a ochutíme rumem. Krém necháme v chladu. Na pomoučněném vále vyválíme z těsta plát silný přibližně 2 mm, vykrájme hvězdičky a položíme na plech vyložený papírem. Hvězdy pečeme 4-5 minut při 170°C. Po vychladnutí rozdromíme pár hvězd. Ostatní namažeme krémem a vždy tři slepíme k sobě. Vrchní hvězdu posypeme drobečky. Vložíme do krabice a necháme v chladu odležet 2 dny.
Vloni jsem měla první Vánoce ve vlastním bytečku a spolu s maminou jsme pekly asi deset druhů. Přikládám fotečku
:)
Jé holky to je krásné téma! Já peču hrozně ráda. Chtěla bych vás poprosit nemáte některá šikulka tip na nějaké ,,stříkané'' cukroví? Objevila jsem, že máme takovou tu pistoli na stříkané cukroví ale nikdy jsem ho nedělala tak bych byla ráda, kdyby si někdo našel chviličku a dal mi tip, recept, jaké tvary děláte - esíčka, věnečky, tyčinky....
Mám z Ikei nové formičky tak se hodlám vrhnout na perníčky jen ještě musím zjistit nějákej dobrej recept
Vbnoinn_cukrovn.jpg
sob.JPG
sob.JPG
Rok co rok peču stále dokola totéž, takže jsem ráda za tip na kokosové kytičky. Také bych chtěla víc nepečeného, ale to se musí chystat až nakonec, a mě těsně před finále už to pečení jde trochu na nervy, tak to obvykle zabalím.
Losk peen.
Reaguji na Morrigan:
Ahoj, máš pěkné cukroví Zaujaly mě ta kávová zrnka, to cukroví v pravo. To je nepečené? Já že letos chci dělat hlavně nepečené, tak uvítám dobrý tip. Díky
Reaguji na Verys:
Děkuji, však Tvoje je také krásné, zrovna Tvoje fotka mě nakopla k tomu, abych sem něco dala! K dotazu . Ano, jsou to kávová zrna, nepečená, loni jsem je dělala prvně podle receptu od mamky.
250 g mletých vlašských ořechů
250 g mletých piškotů
350 g moučkového cukru
0,2 l vody
trochu rumu
vrchovatá lžička mleté turecké kávy
1 vanilkový cukr
Z moučkového cukru, vanilkového cukru a vody se svaří sirup. Přidá se káva, rum, ořechy a piškoty. Z hmoty se navlhčenýma rukama tvarují zrna, která se máčejí v čokoládové polevě (rozpustit 20 dg čokolády s 50 g ztuženého tuku, např. Omega).
Reaguji na Morrigan:
Děkuji za receptík, určitě vyzkouším. Jen ještě otázečka, jakto, že ten tvar vypadá vážně jako zrno a jak se ti to máčí v té čokoládě, aby nebyly někde otisklé prsty?
Cituji Verys: jakto, že ten tvar vypadá vážně jako zrno a jak se ti to máčí v té čokoládě, aby nebyly někde otisklé prsty?
No, také jsme přemýšlela, jak to provést... nakonec jsem vytvarovala zrna (malý váleček, do kterého jsem špejlí položenou na plocho vytlačila rýhu), zrno jsem napíchla na párátko, namočila v čokoládě, chvilku podržela, aby to okapalo, a pak položila na pečící papír. Když byla poleva tuhá, tak jsem zrno oddělila od papíru (jde to snadno) a párátko vytáhla.
Cituji Morrigan: nakonec jsem vytvarovala zrna (malý váleček, do kterého jsem špejlí položenou na plocho vytlačila rýhu), zrno jsem napíchla na párátko, namočila v čokoládě, chvilku podržela
super, jsi šikulka
Takže vážně jednoduchý, jdu do toho
Cituji Verys: Takže vážně jednoduchý, jdu do toho
Ano, není to nijak složité, když něco polevy ze zrna steče, po zatuhnutí ořízneš nožíkem a zrno sloupneš z papíru. Ať se Ti podaří!
Reaguji na Morrigan:
Děkují. Zkusím sem pak hodit nějaké fotečky letošních výtvorů. Budu začínat za 14 dní, ale už se docela těším. Pustím si k tomu koledy a ono to půjde od ruky
Krásné cukroví máte holky. Jinak bezva recept na kávová zrna.Loni jsem je chtěla dělat a nějak jsem otálela tak teď jsem ráda,že je tu vyzkoušený recept.Ráda vyzkouším.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.