Taky si ráda pouštím u pečení cukroví koledy, je to taková veselá atmosféra. To prostě miluju a bez toho všeho by to nebylo vánoční. V sobotu už chci péct perníčky a okolo 6 prosince se pustit do pečení ostatních druhů.Tak okolo 22.prosince budu dělat nepečené, u nás to jsou hnízda vosí,teď ponovu zkusím ta zrna a ještě budu dělat kuličky obalené v kokosu.
Ahoj holky,
já peču kolem 15 druhů cukroví. Loni jsem poprvé zkusila toto: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=67393 na můj vkus obyčejné těsto, tak jsem do něj přidala rozemleté mandle. A úspěch byl na světě. Nejen že chutnalo báječně, ale hlavně vypadalo luxusně.
Jinak peču převážně cukroví s krémem, o to suché moc nestojíme.
Mým favoriem jsou ale marokánky!!
Cituji radana: Taky si ráda pouštím u pečení cukroví koledy, je to taková veselá atmosféra. To prostě miluju a bez toho všeho by to nebylo vánoční.
Mluvíš mi úplně z duše, já to taky miluju
Jinak jsem chtěla holky napsat, že v aktuální Ženě a Život nebo vlastně v tom druhém časopisu, co je k tomu, jsou zajímavé a i netradiční receptíky
Ahoj holky,super téma,miluju pečení,peču pro radost,obvykle 8druhů,než se malej narodil,tak jsem dělávala tak 14druhů.Letos se chystám dělat:perníčky,vanilkové rohlíčky,kraple,škebličky s ořechovou náplní,nějaké nepečené roládky,a mám vyhlídlé tyto recepty na mimibazaru:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=98553
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=64160
já udělám tak 5 druhů...ty tradiční, jako jsou perníčky, rohlíčky, kávová zrna, roláda a nejspíše linecké...ale u nás ani nejsou žhaví tak na sladké jako spíš na něco slaného, tak mě napadá...znáte recepty i na nějaké slané cukroví? třeba se slaninou nebo sýrem apod? moc by mě potěšil nějaký tip..dík...
Cituji pehot: doporučuju ty rohlíčky - dělám též a jsou fakt mňam
Můžu se zeptat jaké je to těsto? Dá se z něj normálně tvarovat prsty jako vanilkové rohlíčky? Přemýšlím o tom, že bych je zkusila
Letos budu dělat už třetím rokem tohle http://www.apetitonline.cz/recepty/5793-kosicky-s- karamelovym-kremem.html
Dělám úplně pidi košíčky a hned se po nich zapráší. Jsou fakt výborný!!
Cituji Cindova: Dá se z něj normálně tvarovat prsty jako vanilkové rohlíčky?
Já teda vykrajuju formičkou,ale určitě by šlo i vyvalovat ručně - je to takový to klasický tvárný, měkký těsto.
Jinak kdo je opožděnej jako já - vždycky jsem 3 hodiny vařila klasický Salko, včera jsem dělala na zkoušku trochu krému z toho karamelovýho a super. Nemusím nic vařit, následně chladit, ušetří to čas.
Cituji pehot: Já teda vykrajuju formičkou,ale určitě by šlo i vyvalovat ručně - je to takový to klasický tvárný, měkký těsto.
O.K. díky moc za radu sice vůbec nevím kdy budu péct, asi těstě před Vánoci Nestíhám.
holky pomoc,lákají mě udělat ty rohlíčky,ale asi jsem brzda a nějak moc dobře nechápu ten postup...po upečení ty rohlíčky celé jako poleju tím karamelovým mlékem a až to na nich stuhne tak je ještě namáčím celé do čokolády?Děkuju
Holky, letos nepeču na pečícím papíru, ale na alobalu a cukroví je rychleji hotové a v mojí děsivé troubě je upečené i rovnoměrněji Sundat jde skvěle, tak možná pro někoho to bude užitečný tip
Nemáte prosím některá z vás osvědčený recept na amoniové cukroví s krémem? Kdysi jsem ho chutnala a bylo tak výborný, že na něj nemůžu zapomenout Loni jsem zkoušela jedno podle receptu z netu, ale to nebylo nic moc
méně než
10 příspěvků
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.