Holky jsou to KARAMELOVÉ KOŠÍČKY....loni byly pryč ještě před Vánocema, takže jsem dodělala ještě jednu várku, letos udělám rovnou dvojitou
Potřebujeme: 1 plechovku Salka, 250g ztuženého tuku, 6ks tyčinek ledových kaštanů, papírové košíčky, mandličky na zdobení
Postup: Plechovku Salka vaříme pomalu hodinu a půl vo vodě (nejlépe den předem, dlouho trvá než zchladne). Ztužený tuk a ledové kaštany rozpustíme společně ve vodní lázni. Na dno papírových košíčků nalejeme trochu kaštanové hmoty, necháme chvilku ztuhnout, na to malou lžičku karamelového mléka z plechovky a zalejeme zbytkem čokolády. Zdobíme mandličkou a dáme ztuhnout.
Holky a ještě jsem našla docela zajímavý recept na zimní marmeládu...možná by to bylo hezké i jako dárek, dát do pěkných skleniček s jmenovkou a hotovo...Kdyby měl někdo vyzkoušeno, řekněte
Pomerančová marmeláda s jablky a koňakem
Výstačnost: na 4 skleničky à 250 ml
Doba přípravy: asi 25 minut
Přísady:
700 g jablek (vážíme bez jádřinců)
300 g pomerančů (vážíme jenom dužinu)
šťáva ze 2 citrónů
1 vrchovatá KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker
200 ml vody
1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 Dr.Oetker
1000 g cukru
6 PL koňaku
Příprava:
1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé kousky, případně rozmixujeme. Pomeranč oloupeme a měsíčky zbavíme slupek – zůstane jenom dužina.
2. Ovoce vložíme do většího hrnce a přidáme citrónovou šťávu, kyselinu citrónovou, vodu. Vmícháme Gelfix Klasik smíchaný s cukrem. Vše za stálého míchání přivedeme k varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut. Vmícháme koňak a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku (sklenice s nešroubovacími víčky neotáčíme).
Reaguji na Weeruunkaa:
Roláda je mamčin recept, je to už od dětství mé nejoblíbenější cukroví Dělám ji i v průběhu roku, když je chuť
Potřebujeme: 200g piškotů, 100g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 1/2 hrnku kávy i s lógrem
Postup: Piškoty rozdrobíme najemno. Já to dělám buď v robotu nebo si je dám jednoduše do sáčku a paličkou na maso je rozdrobím na jemný prášek. Přidáme všechny ostatní ingredience včetně teplé kávy (turka). Vše smícháme a vytvoříme těsto.Pokud by se lepilo, přidáme ještě trochu piškotů, ale z tohohle množství udělám vždy těstíčko akorát. Je hutné, ne nijak řídké. Dáme ho mezi dva sáčky nebo potravinovou folii a rozválíme. A připravíme si krém. 3/4 másla + 2 lžíce rumu + 50g cukru moučka. Potřeme krémem, zabalíme jako roládu a kdo má rád, může obalit v kokosu. Dáme do chladu ztuhnout. Já dělám každý rok tři až čtyři, protože už je rodina zvyklá, že jim ji rozdám
Reaguji na estrellita:
Krásné kousky, sbíhají se mi sliny roládky na řezu vypadají nádherně.
Milujeme perníčky. Loni jsem ozdobila i okna, krásně provoněly dům, už se těším na letošní pečení, začínám koncem listopdu
Na letošek mám v plánu novinku z marcipánu, přihodím recept později.
Holky, jesti máte fotečky - vkládejte, ať se můžeme kochat
Přikládám foto loňských perníčků
pernky
Skvělé téma, holky!
Letos se chystám poprvé sama péct, takže uvítám fotky a recepty, tipy a triky.
Ta roládka vypadá moc dobře.
Reaguji na Michalea:
Roláda je velice jednoduchá, bylo to to první, co jsem sama na Vánoce zkoušela dělat a nikdy se nestalo, že by se nepovedla
No nádhera,úplně se tetelim a moc se těším na pečení. Velmi ráda peču na vánoce,vůni vanilky,rumu,oříšků,to je moje.
Jen bych poprosila o nějaký recept vyzkoušený na perníčky.Díky
méně než
10 příspěvků
Reaguji na estrellita:
A mě by zase zajímalo,co je to za ty světlé kuličky s tmavou ďubkou navrchu?
Taky miluju hlavně nepečené cukroví.
Reaguji na janeee:
Já jsem loni poprvé vyzkoušela toto:http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=95917
a mohu jen a jen doporučit, byly opravdu výborné.
méně než
10 příspěvků
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.