A kdyby chtěl někdo recept na zaručeně měkké perníčky,tady je:
500 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
180 g medu
100 g hery (já dala máslo)
2 vejce
2 lžíce kakaa
2 lžičky perníkového koření
lžička sody
Vypracujeme těsto a na 24 h dáme uležet,pečeme při teplotě 160 C,po upečení potíráme ihned vajíčkem
Sulfatko
Udělala jsem dnes to burizonové cukroví. Je dokonalý. My doma dělaly karamel mezi klasický oplatky, ale to ve výsledku bylo sice víc karemelový, ale i víc sladký. Tohle i dobře vypadá, jak je to v těch košíčkách. Dávám receptu plný počet bodů
Nemáte někdo tip, kde KOUPIT poživatelné cukroví? Nebaví mě péct, tak bych ráda koupila něco, co nejen dobře vypadá, ale dá se i jíst. Díky.
Pumpkin - ano vím, mám cukrářku, co mi peče už asi 7 let, takže ozkoušeno. Jenže je už pozdě!!! Pochází odnkud z jihu Čech, kilo za 300.- nádherné cukroví, nazdobené, 13 druhů a opravdu je to nešizené. Nedá se to srovnat s tím, co prodávají běžně na pultech. Tky nepeču. Pokud chceš, tak mi odepiš.
Mojí maminku by tato stránka nadchla! Já jen koukám, jaké jste šikovné. To prostě musí bavit. Já to štěstí nemám.
holky SOS, udělala jsem domácí čokoládu podle tohoto receptu:
Domácí čokoláda
125 g cukru moučky, 125 g sušeného mléka, 250 g ztuženého pokrmového tuku, 50 g kakaa, 1 sáček vanilkového cukru
tuk se rozpustí a do toho se všechno zamíchá a vymíchá v hladkou hmotu.
A na chuť je to bezvadný, akorát jsem to nalila do tý plastový formy po adventním čokoládovým kalendáři, kterou jsem nejdřív vypláchla studenou vodou dala jsem to zchladnout a teď to nejde zaboha vyklopit. je to spíš taková lepkavá táhlá hmota než čokoláda? co s tim? máte některá zkušenost jak to dostat ven popř. jiný recept? z tohoto tam max. uplácám asi nějaké koule....
artep:
dělám tuto čokoládu:
200g cukru
120g sušeného mléka
100g kakaa
250g ztuženého tuku
někdy pokud chci čokoládu extra kakaovou, dávám 200g kakaa a 150g cukru a 70g suš. mléka, 250g ztuž. tuku. Je to pak o něco hořčí, ale více kaková.
Dělávám ji často, je to osvědčený recept. Ten tuk musí být ztužený tuk-Omega, ne tuk na pečení-Hera, máslo, apod. Nesmí to přijít k varu, spíše jen do 50°C, více ne.
Když se dívám, artep, na Tvůj recept, máš méně suchých ingrediencí (plus ta voda), proto ta řídká hmota. Vyplachovat studenou vodou, to nevím, to nedělávám, naliju to přímo do nějakého obalu po bonboniéře a dám do ledničky tak na 3 hoďky.
Když tady toto vyjez lžičkou.... čokoláda jako čokoláda.
Nemáte holky nějaký recept na vánoční cukroví pro štíhlou linii, po kterém by člověk tak moc nepřibral?
artep: mělo by se to také chvíli povařovat (na strašně slabém plynu při těch 50°C, když tak i na chvilku odstavit), kvůli tomu, aby se ty suroviny maličko ohřály, a nebyla tam pak příchuť nedovařených suchých surovin... zase by se to nemělo povařovat dlouho a hlavně ne příliš k vysoké teplotě, jaksi by to bylo moc hořké a připalovalo by se to. Tak povařovat tak několik minut na strašně slabém plynu, a furt u toho míchat.
Holky, SOS!
Tvořím úlky z ořechového lepivého těsta, šílená piplačka. Nemůžu přijít na to, jak to udělat, aby byly DUTÉ ! Zítra z nich něco vydlabu, nebo jak?
Díky
M.
Maria
Máš formičku? Pokud ano, tak ji vysyp moučkovým cukrem, těsto natlač dovnitř, ale jen kolem stěn, aby uvnitř zůstal úl dutý. A pak vyklepni! Dostaneš dutou homoli a tu pak naplníš a uzavřeš, třeba piškotem.
pumpkin
Já dělám nepečenou rychlovku, která ovšem mizí z tácků jako první.
Koupím v tescu medové pláty, vezmu 3 kusy pokropím je zlehka rumem promažu je krémem(máslo,cukr, vařený žloutek nebo zkaramelizované kondenzované mléko) naskládám do sebe a nechám noc odležet v lednici. Pak je nakrájím na 2 cm proužky a ty pak příčně na cca 5 cm. Vzniknou takové malé řezy (štafetky) , ty pak namáčím z obou boků do čokolády aby se po změknutí nerozjížděly.
Nebo to krájím do čtverečků , vzniknou tak krychličky a ty pak namáčím celé po uhlopříčce z jedné strany do bílé čokolády a z druhé strany do hořké čokolády. Vypadá to hodně efektně a ještě lépe to chutná.
Holky,
děkuju, jakési důlky jsem tam udělala, zvenčí vypadají pěkně. Duté teda nejsou. Dle receptu i jedno vejce- bez tepelné úpravy, nebude to jedovaté?
M.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.