arrow
profile_image
lemurka
od 29. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Omlouvám se, pokud už tu takové téma je, ale já nic nenašla. Děláte někdo sýrové fondue? Jaký sýr používáte, nebo podělíte se rovnou o celý recept? Děkuji

arrow
profile_image
Lauritta
od 18. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na lemurka: Sýr je dobré použít jakýkoliv tučnější-gruyére, čedar apod.Prodává se už i přímo sýr na fondue, ale nám přijde nic moc.

arrow
profile_image
casia
od 6. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Ziralka: taky asi chtěla vyzkoušené, doporučitjá tam dávám gorgonzolu, eidam a ementál, není to origoš recept, nám to ale tak chutnátrochu pepře, muškátového ořechu a třešňovice..... mícháš a mícháš, pak třeba ještě něčím dochutím dle chuti a konzistence, zas taková věda to není, pokud chceš úplně origoš http://www.fondue.cz/index.php

arrow
Neprodává v Bazaru

64

Já také používám tučný - vytřu nádobu rozpůleným česnekem a v bílém víně něchám ten sýr rozpustit (nesmí se vařit). Na závěr do toho dám ještě lžičku solamylu rozmíchaného ve studené vody a trošku sherry. Někdy přidávám trochu bílého pepře a muškátového květu. Namáčím nejvíc bagety, ale máme to rádi třeba i s hroznovým vínem a nebo zeleninou.

arrow
profile_image
lemurka
od 29. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Ziralka: protože chci poradit ze zkušeností. Na netu je fůra receptů a spousta z nich je nepoužitelných, nebo neseženeš suroviny. A vůbec, 75% věcí, co se tu řeší, se dá tzv. vygůglit

arrow
profile_image
lemurka
od 29. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Ziralka: to neznám, díky za tip.

arrow
Neprodává v Bazaru

64

Jenže ono někdy na těch kuchařských webech není všechno... nebo to tam není vysvětlené. Třeba já, když jsem začala fondue dělat sama (naši ho dělali odnepaměti, ještě v totalitě a to na něj sehnat recept bylo umění), tak se mi často oddělilo to víno od sýra - sýr klesl a víno zůstalo nahoře a nevěděla jsem proč. Až pak jsem se dozvěděla, že tomu zamezí právě ten solamyl (v některých receptech je i mouka, ale s tou jsem to nezkoušela).

arrow
profile_image
lemurka
od 29. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Ziralka: tak jsem koukala na ten Apetit, ale nepomohla jsem si . Jinak děkuji všem za osvěcčené recepty.

arrow
profile_image
lucinka47
od 22. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

já doporučuji sýr Excellent který mají v tescu je výborný, mají různé druhy, pepř, uzený, mix.. opravdu super kdo ochutnal - každý chválil

arrow
profile_image
ziza1108
od 13. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Holky,
a je to vůbec dobrý? Dostali jsem set na fondue, ale zatím jsem to ani nezkoušela dělat,
ani jsem to nikdy nejedla. TAk se teprve chystám, ale nevím, jestli to stojí za to

My vozíme sýr ze Švýcarska nebo Francie... Tady jsou šíleně drahé a kvalita většinou neodpovídá. To si raději fondue dáme jen 1-2x ročně, ale opravdu výborné
Ale kamarádky třeba dělají z eidamu a nivy a jsou spokojené, záleží na každém

Reaguji na ziza1108:
Dělali jsme doma fondue z ementálu (větší část) + trochu goudy, mně to teda nechutnalo kvůli tomu ementálu, ale ostatním jo.

arrow
profile_image
mmenie
od 13. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

My děláme z "obyčejné" goudy

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené