Ahoj holky,nevíte,kde v Praze koupit nebo objednat rýži speciálně na paellu? Děkuju
kulatozrnou bych nedávala ta je na italské rizoto a dělá takový ten mokrý efekt Myslím že stačí normální rýže Lagris
v tom případě ale ne italskou...Kulatozrná rýže se vyznačuje tím že lépe saje tekutinu ale vaření s tímto typem rýže se musí umět...Typů kulatozrné rýže je spoustu a pokud ji chcete použít na paellu tak rozhodně nekupovat italskou kulatozrnou rýži na risoto...potom by byla paella mazlavá a krémová a taková být nemá..
V okolí Valencie, odkud paella prý pochází, se pěstuje spešl rýže právě na ni. U nás bych koupila nějakou kulatozrnnou španělskou. Dobře propáchnout. Pokud se rýže orestuje, jak má, neměla by být mazlavá. Jednou jsem sice jedla ve Valencii paellu, která taková byla, ale to bylo asi tím, že šlo o univerzitní menzu. Ale suchá taky být nemá, prostě tak akorát. Mňam, jsem na ni dostala děsnou chuť...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.