Ahoj holky, moc ráda vařím z tohoto masa,ale dochází mi pomalu recepty. Ráda bych znala Vaše způsoby úpravy popřípadě recepty na různé omáčky k ní či netradiční alternativy receptů z ní atd. Dnes večer bych jí ráda udělala k večeři, ale nenapadá mě s čím. Vždy jsem jí buď obalovala a dělala k ní bramborový salát, popřípadě se špenátem či houbami a opečeným bramborem. Poradíte mi? Děkuji moc
Miluju ji jen tak naloženou do barevného pepře a olivového oleje (medailonky) a zapečenou hermelínem s brusinkami (nebo jen opéct, výpek zastříknout červeným vínem, odpařit a přidat lžíci brusinek).
Nebo opět medailonky potřít pestem, opéct a krátce zapéct se sušeným rajčetem a mozzarellou.
Já jsem dělala hermelín s brusinkami včera samotný ale díky příště to vyzkouším takto...barevný pepř ani pesto nemám zrovna teď k dispozici
panenka plněná špenátem a mozzarelou a udělají se z toho závitky,ty se obalí slaninou a zprudka se osmahnou na panvi aby se zatáhly a pak se dají dopéct do trouby..výborné...
anebo panenka plněná sušenými švestkami a slaninou...prošpikovaná...ta je taky výborna..hned byhc si ji dala
Já mám panenku nejradši jako pfeffer steak (levnější varianta než ze svíčkové). K tomu opékané brambory a je to mňamka Dál z panenky děláme ražniči, je to šťavnatější než třeba z kuřecího..
já nasekám čerstvou bazalku a rozmarýn, smíchám s oliv. olejem, trochou pepře a potřu panenku, kterou obalím celou do plátků kvalitní anglické a peču na cibulce v troubě cca 45 min. Výsledkem je úžasně šťavnaté maso, lepší jsem nejedla . Přílohu dělám rýži nebo pečené brambory, ale hodí se cokoliv
Reaguji na Maria: Výborná je, ale je to škoda takového masa. Panenka je nejlepší na minutková jídla bez nakládání, protože je jemné a křehké maso. Na ostatní recepty je jí jednoduše škoda.
Já jí dělám jako minutku, ale den před tím ji naložím (což se myslím nevylučuje do směsi červeného vína,chilli omáčky, utřeného česneku a lžíce moučkového cukru. Pak ji osmahnu dorůžova a marinádu zredukuji (když je potřeba zahustím) a přelívám jí špalíčky panenky. Je to mňamka
Reaguji na Verys:
Také dělám jako minutku v grilu ! Ale zítra zkusím ve slanině, super tipy
My ji zase máme rádi plněnou sušenýmy švestkami, které obalím plátkem anglické slaniny ještě dám dovnitř snítku čerstvého rozmarýnu.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.