Jak vaříte pohanku a jak často ji jíte? Nějaké recepty popřípadě odkazy na internetové stránky, kde najdu nějakou inspiraci.
Děkuji
Jednou jsem dělala pohankové rizoto - mišmaš z kuřecího masa, šunky, zeleniny, na to sýr.
Mně to strašně moc chutnalo, jenom přítel křivil pusu, protože POHANKA zní moc zdravě.
Nejčastěji jako rizoto, jak už je výše uvedeno nebo pomazánka: uvařená pohanka, vejce uvařená natvrdo, niva, česnek, jarní cibulka, může být i trochu majonézy nebo taveného sýra..
Já je miluju takto:
Pohankové karbanátky s houbami
* 200 g uvařené pohanky
* 1 hrst hub
* 1 menší cibule
* 2 stroužky česneku
* 2-3 lžíce mouky
* sůl, pepř, majoránka
* vejce
* strouhanka na obalení
Na cibulce osmahneme houby (pokud máme sušené, předem namočíme). Smícháme s ostatními surovinami a dochutíme jako klasické karbanátky. Obalíme ve strouhancea smažíme.
Vyzkoušeno na manželovi, na bráchovi i na tátovi, kteří mlaskali, měli boule za ušima a vůbec nepoznali, že je v tom "něco zdravého"
Reaguji na Olivka:
ak chceš uvariť pohánku zdravo, tak dané množstvo zalej 1,5 násobkom vody,priveď k varu,povat 2 minúty a vypni, zabaľ to do perín,aby to nechladlo a po 15 min je hotová,prsdaj napr. osmaženú cibuľku, zeleninu a máš perfiš rizoto s kopu rutínu,vlákniny a atď...
Já sem dělala z pohanky karbanátky a byly výborný,jen to chce hodně ochutit protože pohanka je sama o sobě dost nevýrazná
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.