Holky, nemáte nějaký recepty pokrmy z červený řepy? Na internetu jsem toho moc nenašla, resp. nic, co by mělo zaujalo. Jak řepu upravujete, konzumujete? Dneska jsem si jí koupila a mám na ní strašnou chut, ale nějak mě nenapadá, co z ní vytvořit
Péct neoloupanou něco přes hodinu v troubě na 180 stupnů, nechat vychladnout, oloupat, nastrouhat na plátky (používám k tomu plátkovač sýra), osolit, hodit na to rukolu, hobliny parmezánu a pokapat olivovým olejem. Ale to už dneska asi nestihneš
Reaguji na maggggda:
Většinou to nařežu na kostičky a peču spolu s masem. Také k tomu dávám často ještě další zeleninu. Ale dá se i péci jenom neloupaná v alobalu. Chutná pak trochu nakysle když to má někdo rád. Ale peče se dlouho asi tak dvě hodiny.
Právě jsem dojedli tohle: http://www.apetitonline.cz/recepty/6777-salat-z-bi le-redkve-a-repy-s-kysanou-smetanou.html
Lehké jako facka a neskutečně dobré.
Já dělám zhruba tohle: http://www.apetitonline.cz/recepty/4358-cervena-re pa-s-cesnekem.html
Řepu nakrájím na tenké plátky, přihodím k tomu špalíky pórku (my ho dáváme, kam můžeme) a cibuli, také nakrájenou na měšíčky - poměr dle uvážení a chutí.
Hojně přeliju olivovým olejem, přidám pár bobkových listů a kuliček pepře, posolím a ke konci pečení přihodím kolečka česneku (neměl by se péci příliš dlouho, jinak zhořkne).
Sama jím jen tak, milému sypu balkánským sýrem.
Tím, že jde o tenké kousky, upeče se poměrně rychle a je to výborné jídlo!
Já dělám tohle http://www.apetitonline.cz/recepty/3791-polevka-z- cervene-repy-a-rajcat.html
a pak taky Boršč ten miluju
Já jí uvařím, nakrájím na kostičky, osolím, přidám jogurt a slunečnicová semínka. To mi hrozně chutná.
zrovna dnes jsem dělala - uvařit řepu v papiňáku, nechat vychladnout, oloupat, nastrouhat, dát do jogurtu, toť vše, moc dobré
nejlepší je stejně šťáva z řepy s jabkem, mrkví a celerem
uvařit, oloupat, nastrouhat na hrubo spolu s kyselou okurkou, přidat na jemno nakrájenou cibulku, majolku (nejlépe od Helmans, nesrovnatelná chuť s obyčejnými) a osolit. Nejlepší vychlazené jako příloha k masu
Nejlepší je syrová, buď na tenounké plátky do salátu nebo jednoduše třeba nastrouhaná s mrkví. To je pak úplná vitamínová bomba. Vařená mi připadá trochu jalová, syrová je výraznější.
Reaguji na Mylady: Dnes máme k večeři. Dobrá... Pak jak už tu psaly holky, tak ji mám také ráda pečenou (peču v balíčku z pečícího papíru a to je pečená rychle) a pak na posledních pár minut přidat fetu. Dělám z ní také saláty - jeden z vařené, nastrouhané, přidám zakyslou smetanu, vlašské ořechy a křen a potom druhý - s jablkem, cibulkou (nejlépe jarní) a se sladkokyselým nálevem + fenyklem (kořením), ale teď ho nemůžu sehnat, tak i bez něj. A pak ještě salát (recept je myslím Švédský) - na kostičky uvařenou řepu, na plátky nebo také na kostičky brambory, na kostičky sledě a pak také ochutit sladkokyselou zálivkou a olejem. Já červenou řepu miluju, můžu se jí prostě ujíst.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.