Cituji Cindova: Špenátovou dělám, ale ne ze špenátu protlakového ale lístkového. Nechám rozmrazit, dám ho na cibulku zpěněnou na olivovlém oleji, přidám trochu mléka a aby byla krémová podle množství špenátu tavený sýr. Krásně se rozpustí a omáčka bude výborná
Já ji dělám hodně podobně... ještě dávám ke zpěněné cibulce česnek, pak místo mléka smetanu ke šlehán. Na talíři pak přidám mozzarellu....
Když nemám doma moc ingrediencí, ale mam na špagety chuť, dělám je takto (pro dvě - tři osoby):
Nakrájím si cibulku, minimálně jednu velkou a osmahnu jí dozlatova na olivovém oleji, potom přidám pravé máslo a nechám rozehřát a sladký kvalitní kečup. Následně přidám slisovaný česnek, alespoň pět stroužků a vše smíchám. Až se dodělají špagety, tak je hodím k tý omáčce a ještě na mírném ohni míchám, potom podívám a na vrch dám petrželku.
Reaguji na Janissinka: Třeba tyhle jsou moooc mňam: http://www.zkracovatko.cz/aSCZem nebo tahle omáčka z pečených paprik: http://www.foodstyle.cz/products/koprivove-noky-s- omackou-z-pecenych-paprik/
Na trošce oleje osmahnu cibulku, přidám mleté maso, okořením, dále přidám pokrájená rajčata, papriky (já dávám naložené kapie, protože čerstvé papriky pomalu měknou), ke konci česnek, celé pokapu kečupem, nechám ještě chvíli "dusit" a hotové dávám na špagety. Je to výborné.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.