Ahoj holky, máte některá opravdu dobrý recept na perníčky? Chtěla bych je upéct na Velikonoce - ale nevím, jak dlouho dopředu se dělají? Aby na Velikonoce byly ještě jedlé? A pak, používáte polevu, co se dá koupit v obchodě - už barevnou, je v tubičkách? Nebo si mám udělat domácí? Děkuju

arrow
profile_image
mineee
od 10. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Těsto: 10 dkg másla, 22 dkg mletého cukru, 45 dkg hladké mouky, 3 vejce, 2 polévkové lžíce skořice, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce medu, 1 lžíce rumu, 1 kávová lžička pomletého anýzu, ½ lžičky sody, 6 ks hřebíčku
+ přidávám asi půl lžičky až lžičku Medový perník
Když jsem byla někdy moc shnilá, nebo nějaké koření scházelo, tak jsem veškeré koření nahradila asi 3 lžičkama toho Medového perníku. Vííím, nemá se to, ale shnilost je shnilost
Zrovna jsem dodělala těsto, v pátek budu píct Na Vánoce jsem pekla perníčky já, mamka, skorotychně a skorošvagrová a můj recept vyhrál.
Domácí poleva je určitě chutnější, přece jenom kupovaná je trochu cítit po chemii, ale mě se s tou kupovanou lépe pracuje, když je v tubičce

arrow
profile_image
clearbook
od 7. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

400g hladké mouky, 2 vejce, 1 lžička jedlé sody, 2 lžíce medu, 100g tuku-hera;máslo, 140g cukru moučka, 2 lžičky perníkového koření.
Cukr utři s vejci a rozpuštěným tukem, pak přidej med a koření. Do této kašičky vmíchej mouku se sodou. Můžeš přidat i trochu kakaa pro tmavší barvu perníčků. Pokud by bylo těsto lepivé, tak přidej víc mouky.
Těsto nechej nejlépe přes noc odležet v lednici.
Medu nedávej víc, perníčky by byly tvrdý.
Těsto vyválej na cca 4-5mm a peč je na 180°C 8 minut.
Po upečení je potři rozšlehaným vejcem.
No a tyhle perníčky jsou měkké hned, nemusíš je nechávat uležet.

Reaguji na clearbook: Prosím tě, mám je potřít celým vejcem nebo jen bílkem? A když bych si těsto o víkendu připravila a v neděli se do perníčků pustila, tak za dva týdny budou ještě dobré? Jinak moc díky za recept, vypadá báječně

arrow
profile_image
emacarlos
od 28. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak já jsem o vánocích pekla tyhle: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=10523
Jsou vážně výborné, ihned měkké a pokud se hned nesní, vydrží dlouho Recept už mají všechny kamarádky, opravdu měly úspěch O víkendu se na ně také chystám...

arrow
profile_image
clearbook
od 7. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Hanka C.: Potírám je celým rozlešhaným vejcem.
Klidně je můžeš upéct i teď v neděli, budou jedlé i na velikonoce.

Reaguji na clearbook: Děkuju moc! A poslední otázka - na kolik je ta dávka těsta tak perníčků? Budu dělat spíš menší tvary... Děkuju

arrow
profile_image
Karamelka12
od 29. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tyhle jsou moje nejoblíbenější - krásně měkké, neskutečně voňavé a s krásnou texturou (takže se výborně zdobí): http://www.foodstyle.cz/products/vanocni-medove-pe rnicky/

popleky2.jpg

arrow
profile_image
orwellka
od 22. 10. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Recepty vypadají skvěle . Můžu se zeptat jak je zdobíte? Máte koupenou takovou tu injekční zdobičku nebo používáte jen sáček s hubičkou, případně něco jiného?

Moc děkuju za recepty, jdu je prostudovat

arrow
profile_image
clearbook
od 7. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Hanka C.: no na 4 plechy určitě. Já je peču na vánoce ze 4 dávek těsta, takže ti přesný počet plechů fakt neřeknu.

Tak jsem z receptu od Clearbook vykouzlila 4 plechy Krásně nám to voní v kuchyni, teď to jen pěkně nazdobit

arrow
profile_image
adrusska
od 6. 11. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já dělám rychloperníčky dají se jíst hned a člověk na ně tři týdny nemusí čekat. Recept.:
400g hladké mouky
140g cukru moučka
50g másla
2 vejce
2 lžíce dobrého tekutého medu
1 lžička jedlé sody
1 lžička perníkového koření
Dále jeden žloutek, kterým potřeš upečené perníčky a zdobím je domácí bílkovou polevou.. Jinak pokud je máte rádi tmavší, tak já přidávám trošku kakao a nastrouhanou čokoládu a dělám pak dva druhy, tmavé a světlé

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené