Ahojky, nemáte někdo recept, jak dělají v Maďarsku ty svoje langoše, prý se to s našima nedá vůbec srovnávat.
Pokud vím, tak pravé těsto na maďarské langoše je z chlebového těsta a proto je jiné.
Maďarský chléb
75 g hrubé zitné mouky
75 g mouky Graham
asi 350 g psenicné mouky
3 dl vlazné vody
25 g drozdí
2 KL soli
Tak já jsem měla po Maďarsku langoše vždycky ze stejného těsta jako se dělají u nás. Rozdíl je v tom, že je dělají veliké a vysoké. Takže zůstávají vláčné a lahodné. Když si dám langoš u nás, mám vždycky odřené koutky, jak je těsto ostré a příliš prosmažené.
Pokud chcete vyzkoušet opravdu tradiční - sajtos tejfelos langos - zakysaná smetana a strouhaný sýr - je to výborné. Doporučuju pod smetanu mírně posolit. U nás tohle napodobují tatarkou
Není problém si je i doma udělat opravdu téměř stejné jako v Maďarsku.
Jinak já dělám velmi jednoduché těsto v domácí pekárně - 0,5kg hladké mouky, špetka cukru, půl lžíce soli, trochu oleje a 3,5 dcl vlažné vody, 1-2 lžíce suchého droždí.
Reaguji na papapam: a ta zakysaná smetana je s česnekem?
Nebo tam česnek nikde není...ten právě na langoších miluju
Reaguji na marketakr: Česnek si klidně dejte, chuť bude jedině zajímavější, ale v té nejklasičtější maďarské verzi není. Ale samozřejmě i tam vám klidně udělají oblíbenou českou kombinaci česnek, kečup, sýr.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.