prosím o výborný recept na "pracny"

Po babičce...
40dkg hl.mouky
20dkg cukru m.
20dkg strouh.ořechů
2 vejce
28dkg másla
2 lžíce kakaa
citr.kůra, skořice, tlučený hřebíček

Nejdřív důkladně promíchám sypké suroviny a pak přidám zbytek, propracuju a nechám přes noc odležet.

arrow
profile_image
Ninda
od 11. 1. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji sarra: Recept na pracny

sakra holka, já četla "recept na prachy"

Cituji Ninda: sakra holka, já četla "recept na prachy

ráda uvítám i ten

arrow
profile_image
Pepis
od 24. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji sarra: sakra holka, já četla "recept na prachy"

taky by mě zajímal

arrow
profile_image
pehot
od 27. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Dělala moje prabábi, babička, máma a já už mám též hotovo
35dkg hl. mouky
20dkg m. cukru (ale já dávám míň cca 12dkg)
15dkg ořechů
28dkg másla
2 žloutky
5dkg kakaa
1 rovná lžička prdopeč
hřebíček, skořice, citr. kůra
Mňam, škoda že nejde ochutnávat virtuálně - hned bych vám poslala vzorek

a když tomu přidáme ještě recept na vanilkové rohlíčky, se zárukou, že těsto se opravdu, ale opravdu netrhá, budu Vám vděčná

pehot
Ty do těsta na pracny dáváš kypřící prášek?

sarra
Já tam prdopeč dávám taky

arrow
profile_image
pehot
od 27. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji sarra: kypřící prášek?

jj. Mám hromadu kuchařek a časáků s ván. recepty, někde prášek dávají, jinde zas ne. Já dávám, přijde mi to pak takový "vzdušnější" (ježiš, to je výraz - prostě to není tak uhňáclý)

Cituji pehot: "vzdušnější" (ježiš, to je výraz - prostě to není tak uhňáclý

Tak uhňáclým si to vylepšila

Jinak já dělám pracny z polohrubý mouky.

arrow
profile_image
Maika
od 14. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak tenhle recept není rodinný, ten jsem objevila na netu ...

300 g hladké mouky
200 g Hery (nebo jiný tuk na pečení)
75 g cukru moučky
1 vejce
100 g strouhaných ořechů (já dávám 150 g a taky to drží)

Hotové těsto rozdělím na 2 díly. Z jednoho dělám vanilkové rohlíčky - jsou bezva, nelámou se, neroztýkají.

Druhou polovinu těsta dochutím - kakao, citronová kůra, skořice .... a dělám pracny. Formičky nevymazávám, nevysypávám.

Tohle těsto jde i dobře rozválet a vykrajovat.

Cituji sarra: Ty do těsta na pracny dáváš kypřící prášek?

Cituji 1EPE: Já tam prdopeč dávám taky

Já ne že bych to zkusila?
Maika
Docela zvláštní variace, a taky doukám dietnější- ten poměr mezi moukou a cukrem...ale proč ne, stejně se to obaluje v cukru. Jen bych se bála toho zapracovávání kakaa do hotovýho těsta, já ho míchám s moukou.

saluska
to zkus a uvidíš, jsou pak krásně křehký

Cituji saluska: ale proč ne, stejně se to obaluje v cukru.

Nikdy pracny v cukru neobaluju Máme je rádi nahatý

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené