Ahoj holky.
hledala jsem témata, byl tam jen recept na perník, ale žádný se mi nezdál takový, jaký hledám já.
Takže, když jsem chodila do školy ( ještě loni ) tak v kantýně prodávali perník, normálka, klasická buchta, rozřezaná na čtverce.
Jenže ten perník byl uplně tmavý, do černa, vláčný, fakt, nikde se nesypal, nic. Shora asi potřený čokoládou, co netuhne a nahoře byl posypaný kokosem.
Dlouho na něj sháním recept, ptala jsem se i pekaře co to vozil a říkal že je to tajné prodavačka mi zase řekla že si myslí, že je v tom umýchaný i čoko puding.
Tak mě zajímá, jestli ho některá z vás nedělá a nezná recept, protože je fakt výborný
Děkuji moc
Určitě myslíš tuhle buchtu.. to peču často.. je to jako perník, vláčná, výborná.. zkus to
250 g hery nebo jiného rostlinného tuku (másla),
2 hrnky cukru,
1/2 hrnku vody,
3 lžíce kakaa,
rum,
1,5 hrnku polohrubé mouky,
1/2 hrnku hladké mouky,
4 vejce,
1 prášek do pečiva,
strouhaný kokos Postup
Do hrnce si dáš tuk, vodu, cukr, kakao a rum a všechno to pomalu mícháš na slabě puštěným sporáku, dokud se to všechno pěkně nerozpustí. Jeden hrnek vzniklé tekutiny odložíš stranou. Do zbytku přidáš mouku s práškem a vejce. Rozetřeš na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeš zvolna asi 1/2 hodiny.
Po upečení, ještě na horkou buchtu pomalu naliješ tu tekutinu, co sis nechala v hrnku stranou a hned posypeš strouhaným kokosem.
Já takový dělám z krabice Dr.Oetker (tuším), když je upečený dám na něj čokoládovou polevu (pytlík se nahřeje v horké vodě a krásně se roztírá) a posypu kokosem. Vláčná je, když tam dáš dostatek oleje. Tu černou barvu bych udělala tak, že bych do té směsi přidala kakao (ne granko, ale pravé hořké)
Reaguji na marketakr: každopádně to není klasický perník, ale buchta šalamoun, který hodně lidí v mým okolí říká perník.. a podle toho, co slečna popisovala, bych řekla, že to bude ona.. je vláčná, nesype se, nahoře to udělá vrstvu jakoby rozteklé čokolády a je posypaná kokosem.. buď vyzkouší nebo ne.. jen jsem jí chtěla poradit
Reaguji na anfaro:
Taky mne to při čtení napadlo, že to nebude klasický perník-ten je spíš hnědý, ale šalamounova buchta
Reaguji na anfaro: Juuu děkuju moc ! Určitě vyzkouším, ikdyž ona fakt voněla po perníku a ještě dodatek, na jak velký plech to je? )
Reaguji na Labtec: rozumim ale uvidíš, jestli jí vyzkoušíš, určitě zklamaná nebudeš, je dobrá, celkem jednoduchá, u nás se po ní vždycky zapráší. Dávám jí na takovou střední velikost plechu..., aby nebyla moc nízká..
Cituji anfaro: tuhle buchtu
Já ji opravdu dělám s tým " Kypřícím práškem do perníku" A pod čokoládu ještě natřu slabou vrstvu jahodového džemu, jinak je recept stejný - myslím, že původně se volá "Vařená bábovka" , podle toho jak se to míchá na ohni.
tento recept nepoznám, aj keď mi niečo evokuje názov šalamunova buchta ...tak vyskúšam ale asi tam tiež pridám džem višnový (ten milujem) ako píše dadabus
anfaro dik za receptík
Reaguji na anfaro:
tak dnes som ho upiekla a je fakt uzasny odporúčam mnam ...dik za receptik
Taky mě hned napadl tento recept- akorát u nás se tomu říká "hop do trouby"
A lepší je dělat z másla než z hery.
Akorát jsem dopekla! Lepší perník (buchtu) jsem snad nejedla..celá rodina si teď šmakuje! Je to fakt bomba, doopravdy doporučuji!
(popř. já jsem neměla k dispozici polohrubou mouku, tak jsem to nahradila hrubou a udělala to obráceně, 1,5 hrnku hladké a 1/2 hrnku hrubé mouky-a takto byl opravdu výborný!)
Každopádně moc děkuji za recept, budu péct toto snad pořád
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.