Holky, znáte někdo recept na nějaký dobrý koláč z broskví nebo z nektarinek? Na netu je spoustu receptů, ale když tam zadám "broskvový koláč", tak mi vyjedou samý český buchty, ale já bych raději opravdu pravý koláč spíše amerického typu
méně než
10 příspěvků
Ségra dělá Dunajské vlny s broskvemi. Je to vlastně zákusek, ale fantastickej.
http://www.recepty.cz/recept/vlny-s-broskvemi-9894
Pokud hledáš koláč amerického typu tak hledej recepty na páje
třeba zde
http://www.receptyonline.cz/recept--paj-s-broskvem i-a-ostruzinami--8082.html
A co "tarte tatin" s broskvemi místo jablek http://www.laskominyodmaryny.cz/2011/09/tarte-tati n.html
Já jsem ho dělala podle nějakého jiného receptu, byl vyšší a fakt dobrý.
my děláme mňamku s mascarpone:
200 g másla, 2 žloutky, 300 g hladké mouky, 2 lžíce cukru - těsto, to zabalené v igelitu nechat odpočinout hodinku v lecnici
Hotový vanilkový puding (napůl smetana s mlékem) + 2 vaničky mascarpone
Rozválené těsto, na to mascarpone krém, na to broskve, pocukrovat.
Rychlé snadné a díky tomu mascarpopudingu luxusní
Opravdu vyzkoušeno
Zadej si do vyhledávače peach cake vyjede ti hodně odkazů, např.:
http://allrecipes.com/Recipe/Peach-Kuchen/Detail.a spx?evt19=1
Já osobně dělám tvarohový "koláč".
5 vajec
250 g moučkového cukru
250 g měkkého tvarohu
100 ml oleje
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
malý bílý jogurt
broskve 5 kusů do těsta na malé kousky a 7-10 na ozdobu
puding (mléko, cukr)
Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme tvaroh a rozmícháme, přilijeme olej. Poté přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, přidáme jogurt. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech (kulatou formu) vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou. Poklademe pokrájeným ovocem a vložíme do trouby rozehřáté na 200 stupňů C. Upečeme do růžova.
Uvaříme puding, necháme ho vychladnout a poté ho nalijeme na vychladlý koláč, který ozdobíme hustě posázenými měsíčky broskve. Na chvilku dáme do chladničky.
Je to mňam. Rychlé a snadné. Do těsta se může přidat vanilkový cukr, i do pudingu. Pak to krásně voní.
http://dona-gisele.blog.cz/1308/celozrnny-kolac-s- tvarohem-a-ringlemi-sypany-skorici
Klidně místo ringlí dát broskve mňam a navíc zdravé!
Já se momentálně chystám upéct tento koláč, takže myslím, že nebude vadit použití broskví místo švestek
Ahoj, koláč už jsi možná upekla, přesto nabízím svůj vyzkoušený recept.
30 Dg hladké mouky, 1 vrchovatou lžíci cukru, 10 Dg rozpuštěného másla (hera), 1,5 dcl mléka, 2 Dg droždí (půlka kostky), 2 žloutky, špetka soli, vanil. cukr, nastrouhaná citronová kúra, malinko muškát. oříšku (nemusí být). Do hrnku dej droží, kostku cukru, zalej teplým mlékem.
K osolené mouce a prosátému cukru přidej kvásek, rozpuštěné máslo a další vyjmenované ingredience. Vymíchej hladké těsto a nech kynout 1 hodinu. Aspoň 2x těsto během kynutí zamíchej.
Z vykynutého těsta uděláš buď 2 kulaté koláče nebo jeden obdélníkový na plech. Ten vymaž máslem.Těsto moc nerozplácávej, ať není koláč moc tenký. Poklaď ovocem (dávám meruňky, švestky, borůvky - podle sezóny), okraje potři rozšlehaným vejcem nebo jen rozšlehanými bílky, které zbyly z těsta. Posypej drobenkou (hrubá mouka, stejné množství moučkového cukru, kousek másla). Peč na 170 stupňů cca 30-35 minut. Určitě se ti povede, z kynutého těsta neměj strach, je to jednoduché.
Ahoj,podívej se na Senzarecepty.cz . Odtud jsem minule rodince dělala tenhle broskvový koláč http://www.senzarecepty.cz/recept/moucniky/4082-le hky-broskvovy-kolac/ a měl doma velký úspěch. Nevím, jestli je to přesně to, co si hledala. Andy
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.