Ja delam doma tortilu....
moc jednoduchej recept,levnej a kdyz je jeste tepla,tak je uplně luxusni.:
dva hrnky hladke mouky,velka polevkova lžice s kopcem sadla, ca pul hrnku vlažné vody.
Z toho se vypracuje tuhe testo a vyvali tenke placky,ty se smazi na rozpalene teflonce z kazde srany tak ca 10-20 sekund.Muzou se udelat tmave puchejre ty nevadi ale placka musi zustat svetla.
Arabskej chleba je tusim z kynuteho testa.To moc trva tak ho nedelam.
Pita se koupí běžně v Tescu či Makru, rozkrojím, dovnitř hodím buď různé druhy sýra, kukuřici, rajče, olivy nebo i pickles a další, podle toho jak mám chuť. Pak hodím zapéct do trouby, až je placka křupavá.
Cituji Tanja77: Pita se koupí běžně v Tescu či Makru
to asi zakladatelka ví..
pochopila jsem, že si chce sama upéct
dělám tortily jako helusiky
na chleba by se mi taky šikl recept..
My doma děláme něco podobného, ale říkáme mu indický, čapati. Hladká mouka, troška oleje, špetka soli a voda. A buď uválím na tenko a peču na sucho, na plotýnce, nebo udělám placku silnou, smažím na oleji a posypu cibulovým semínkem. Když se tenká placka hodí do horkého oleje, krásně se nafoukne...
Cituji Tanja77: V tom případě bych se držela receptu kulináře a bloggera pana cuketky, recept i foto a v diskusi náměty URL.
Taky mam recept odzkoušený a pita chleba je fakt moc dobrý
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.