Ahoj,
mám dotaz a nikde sem podobné téma nenašla. Miluji filet z lososa ale už mě nebaví si ho dvakrát týdně objednávat z restaurace jen proto,že nevím jak na něj. Všichni mi říkají jak je lehký na přípravu ale já se na to pořád necítím. Proto se Vás chci zeptat,jak ho připravujete vy ? nějaké tipy ? jaké máte rádi přílohy?já nejčastěji jím bylinkové bagetky,protože ani nevím co jiného by se k tomu dalo jíst.. a neposledy také,kde sehnat čerstvý filet ?
děkuji za každou radu
Lososa si robím podľa tohto receptu http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/mas a/22960-vikendove-vareni-steak-z-lososa je to fakt jednoduché
inak chladeného lososa kupujem v makre alebo v intersparu.
Losos ti přijde jako složitý jídlo? Stačí osolit, opepřit, pokapat citrónem a upéct nebo o grilovat . Já k němu jím většinou zeleninu, dají se i brambory.
připravuju ho stejně jako Misy, dám do trouby na 180, 10-15 min to je max tech 15,
dělám ho buď se špenátem a mozzarelou,vše zapeču, nebo s koprovou omáčkou takovou jednoduší (jen smetana, hodně kopru a štávy z citronu, osolit), dále bešamelová omáčka s chřestem..no a nedávno jsem měla dokonce obalený v bílém a černém sezamu na zelenině to byla mňamka, receptů je nespočet, bohatě stačí podávat i s rucolový salátem a dalšími...
Cituji Misy: Losos ti přijde jako složitý jídlo?
[/cituji]kde sehnat čerstvý filet ?[/cituji]
V každém větším supermarketu-např. Globus
Cituji gvkv: protože ani nevím co jiného by se k tomu dalo jíst
rybu s bramborem jsi nikdy neměla?
Cituji gvkv: na to pořád necítím
a jako na co? Osolit, opepřit a hodit rybu na pánev nebo do trouby? Otázka 5.minut -v čem je jako problém?
Miluji lososa s bramborovou kaší..po tom bych se mohla utlouct ...
Lososa děláme hrozně lehce...sůl, pepř, koření či bylinky na co máš chuť (rozmarýn, občas posypeme grilovací zeleninou či kořením na ryby), olivový olej a na malým ohni dusíme na pánvi...
Opeču na pánvi, z každé strany 2-3 minutky, podle toho, jak je silný, osolím, opepřím, a dám ještě tak na cca 10 minut do trouby...pokapu citronovou šťávu, jako přílohu mám nejraděj brambory a k tomu nespočet různých dipů z bílého jogurtu-přidám česnek, kopr, atd...
Jak už bylo řečeno - sůl, pepř, citron. Dělám ho na pánvi a k němu mám ráda fazolové lusky.
Reaguji na Didli:
Více se divit už nešlo? Ne každý se cítí na přípravu ryb. Také jsem si dřív myslela, jak je příprava ryb složitá (a že u některých je), dokud jsem je sama nevyzkoušela. Tak by to snad šlo i bez těch zbytečně vykulených smajlíků
Reaguji na gvkv:
Mně nejvíc chutná obyčejně - grilovaný na pánvi - sůl, čtyřbarevný pepř, citron. Ochutnala jsem lososa na víně, smetaně, i s citronovou omáčkou s medem a nikdy mi nechutnal tak jako obyčejně na jednoduchý způsob. A neboj se toho, není čeho
A ještě bylinkové bagetky .... ve skleničce smíchám olivový olej, rozmačkaný česnek, sůl, pepř a čerstvé bylinky, které mám zrovna po ruce - rozetřu na bagetky a dám na chvilku zapéct pod gril do trouby.
Cituji opinka1: Více se divit už nešlo
V nicku by měly mít divizna
Reaguji na gvkv: Můžeš použít buď jen sůl a pepř (bílý) a pokapat trochu citronem nebo i nějaké jiné koření přímo na ryby. Osmažit na pánvi, nejlepší je na přepuštěném másle, nebo na oliv.oleji nebo upéct v troubě. Pokud budeš péct na pánvi, je dobré si rybku na straně kůže mírně naříznout a první smažit na straně kůže a pak otočit a dosmažit na druhé straně. Popř. i na chvilku přiklopit pokličkou, pokud je fielt moc vysoký. Kupuju lososa buď v Tescu na Národní nebo chodím v sobotu do Holešovické tržnice - ale to jen v případě, pokud jsi z Prahy.
A když už mě tohle omrzí, tak dám filet do alobalu, posypu solí, kuičkama zeleného pepře a pancettu nakrájenou na kousky, to vše zabalit a dát péct do trouby na cca 20 minut.
Můj brácha dělá lososa s hořčičnou omáčkou, ale to jsem nikdy nejedla.
Podívej se na net, tam je receptů.............
Jako příloha jsou nejlepší brambory na různé způsoby, vařené, pečené, americké, i hranolky, Prostě co má kdo rád.
ja ho omyji, ocitronuju, osolim a opepřím, přidám rozmarýn, kousek másla a vrazím na 200st do trouby na 25-30 min. K tomu brambory nebo kaši
hodně ocitronuju, osolim, opepřim, obalím v mouce a peču na pánvi na másle s lžící olivového oleje (prý se máslo nepřepálí). Jako přílohu mám vždy pouze obyč. brambory, občas šťouchané, někdy chery rajčátka a fazolové lusky. Miluju lososa ...už teď mi tečou sliny
Pro ty co se diví,ano losos mi zatím příjde jako těžké jídlo,proto si ho raději objednávám z restaurace. Ostatní jídla mi příjdou v pohodě,akorát v těch rybách prostě tápu..
Ostatním děkuji za tipy a recepty ! hned zítra se do něčeho pustím ..
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.