arrow
profile_image
gvkv
od 15. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj,
mám dotaz a nikde sem podobné téma nenašla. Miluji filet z lososa ale už mě nebaví si ho dvakrát týdně objednávat z restaurace jen proto,že nevím jak na něj. Všichni mi říkají jak je lehký na přípravu ale já se na to pořád necítím. Proto se Vás chci zeptat,jak ho připravujete vy ? nějaké tipy ? jaké máte rádi přílohy?já nejčastěji jím bylinkové bagetky,protože ani nevím co jiného by se k tomu dalo jíst.. a neposledy také,kde sehnat čerstvý filet ?
děkuji za každou radu

arrow
profile_image
karotenka
od 21. 11. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Lososa si robím podľa tohto receptu http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/mas a/22960-vikendove-vareni-steak-z-lososa je to fakt jednoduché
inak chladeného lososa kupujem v makre alebo v intersparu.

arrow
profile_image
Misy
od 25. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Losos ti přijde jako složitý jídlo? Stačí osolit, opepřit, pokapat citrónem a upéct nebo o grilovat . Já k němu jím většinou zeleninu, dají se i brambory.

arrow
profile_image
curlicue mojeid
od 8. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

připravuju ho stejně jako Misy, dám do trouby na 180, 10-15 min to je max tech 15,

dělám ho buď se špenátem a mozzarelou,vše zapeču, nebo s koprovou omáčkou takovou jednoduší (jen smetana, hodně kopru a štávy z citronu, osolit), dále bešamelová omáčka s chřestem..no a nedávno jsem měla dokonce obalený v bílém a černém sezamu na zelenině to byla mňamka, receptů je nespočet, bohatě stačí podávat i s rucolový salátem a dalšími...

arrow
profile_image
Didli
od 8. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Misy: Losos ti přijde jako složitý jídlo?

[/cituji]kde sehnat čerstvý filet ?[/cituji]
V každém větším supermarketu-např. Globus

Cituji gvkv: protože ani nevím co jiného by se k tomu dalo jíst

rybu s bramborem jsi nikdy neměla?

Cituji gvkv: na to pořád necítím

a jako na co? Osolit, opepřit a hodit rybu na pánev nebo do trouby? Otázka 5.minut -v čem je jako problém?

arrow
profile_image
sheldonovka
od 12. 8. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Miluji lososa s bramborovou kaší..po tom bych se mohla utlouct ...
Lososa děláme hrozně lehce...sůl, pepř, koření či bylinky na co máš chuť (rozmarýn, občas posypeme grilovací zeleninou či kořením na ryby), olivový olej a na malým ohni dusíme na pánvi...

arrow
profile_image
pampalatrala
od 6. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Opeču na pánvi, z každé strany 2-3 minutky, podle toho, jak je silný, osolím, opepřím, a dám ještě tak na cca 10 minut do trouby...pokapu citronovou šťávu, jako přílohu mám nejraděj brambory a k tomu nespočet různých dipů z bílého jogurtu-přidám česnek, kopr, atd...

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Jak už bylo řečeno - sůl, pepř, citron. Dělám ho na pánvi a k němu mám ráda fazolové lusky.

arrow
profile_image
opinka1
od 16. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Didli:
Více se divit už nešlo? Ne každý se cítí na přípravu ryb. Také jsem si dřív myslela, jak je příprava ryb složitá (a že u některých je), dokud jsem je sama nevyzkoušela. Tak by to snad šlo i bez těch zbytečně vykulených smajlíků

Reaguji na gvkv:
Mně nejvíc chutná obyčejně - grilovaný na pánvi - sůl, čtyřbarevný pepř, citron. Ochutnala jsem lososa na víně, smetaně, i s citronovou omáčkou s medem a nikdy mi nechutnal tak jako obyčejně na jednoduchý způsob. A neboj se toho, není čeho

arrow
profile_image
Isiska
od 27. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

A ještě bylinkové bagetky .... ve skleničce smíchám olivový olej, rozmačkaný česnek, sůl, pepř a čerstvé bylinky, které mám zrovna po ruce - rozetřu na bagetky a dám na chvilku zapéct pod gril do trouby.

Cituji opinka1: Více se divit už nešlo

V nicku by měly mít divizna

Reaguji na gvkv: Můžeš použít buď jen sůl a pepř (bílý) a pokapat trochu citronem nebo i nějaké jiné koření přímo na ryby. Osmažit na pánvi, nejlepší je na přepuštěném másle, nebo na oliv.oleji nebo upéct v troubě. Pokud budeš péct na pánvi, je dobré si rybku na straně kůže mírně naříznout a první smažit na straně kůže a pak otočit a dosmažit na druhé straně. Popř. i na chvilku přiklopit pokličkou, pokud je fielt moc vysoký. Kupuju lososa buď v Tescu na Národní nebo chodím v sobotu do Holešovické tržnice - ale to jen v případě, pokud jsi z Prahy.

A když už mě tohle omrzí, tak dám filet do alobalu, posypu solí, kuičkama zeleného pepře a pancettu nakrájenou na kousky, to vše zabalit a dát péct do trouby na cca 20 minut.

Můj brácha dělá lososa s hořčičnou omáčkou, ale to jsem nikdy nejedla.
Podívej se na net, tam je receptů.............

Jako příloha jsou nejlepší brambory na různé způsoby, vařené, pečené, americké, i hranolky, Prostě co má kdo rád.

arrow
profile_image
Amnesia
od 18. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

ja ho omyji, ocitronuju, osolim a opepřím, přidám rozmarýn, kousek másla a vrazím na 200st do trouby na 25-30 min. K tomu brambory nebo kaši

arrow
profile_image
nickisek
od 7. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

arrow
profile_image
fashion86
od 8. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

hodně ocitronuju, osolim, opepřim, obalím v mouce a peču na pánvi na másle s lžící olivového oleje (prý se máslo nepřepálí). Jako přílohu mám vždy pouze obyč. brambory, občas šťouchané, někdy chery rajčátka a fazolové lusky. Miluju lososa ...už teď mi tečou sliny

arrow
profile_image
gvkv
od 15. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Pro ty co se diví,ano losos mi zatím příjde jako těžké jídlo,proto si ho raději objednávám z restaurace. Ostatní jídla mi příjdou v pohodě,akorát v těch rybách prostě tápu..
Ostatním děkuji za tipy a recepty ! hned zítra se do něčeho pustím ..

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené