Ahojky.
Oblíbila jsem si ranní sladké kašičky. Ovesná je klasika, tu zná a zvládá snad každý, a tak jsem si koupila pohanku a jáhly. Jenže nevím, jak přesně je vařit. Podle návodu je to nejjednodušší, ale ráno se mi opravdu nechce stát 20 minut u plotny... Máte nějaké zkušenosti s tím, jak takovéto kaše (i jiné) uvařit rychleji? Myslím například v mikrovlnce nebo naložit na noc do mléka...:/
Uvítám jakoukoliv radu nebo tip
Můžeš je předem namočit a ráno se ti uvaří rychleji a nebo si kup instantní jáhlové vločky (já kupuju v Kaufu, cena okolo 20 Kč/pytlík) a ty jsou hned udělané - jako ovesné.
Podruhé už si koupím instantní Takže ty jáhly normálně namočit přes noc a ráno šoupnout do mikrovlnky na 1-2 minuty? Myslíš, že je to možný? :-/
Reaguji na Barbárie: Můžeš si tyhle si nechat na víkend, kdy je na to víc času a koupit instantní. Asi by taky šlo si jáhly nebo pohanku uvařit večer a ráno to jen prohřát.
Já jsem zvyklá ty normální vařit chvilku na sporáku, takže s mikrovlnkou nevím...ale osobně si myslím, že když budou přes noc namočené a ráno je dáš do mikrovlnky na plný výkon, tak by to mohlo být udělané... Ono tím namočením změknou a nabobtnají, tak už by to nepotřebovalo tolik vařit. Prostě to zkus a uvidíš Jinak ty instantní mají různé druhy - rýžové, pohankové, kukuřičné... Můžeš experimentovat
Vařím si rýžovou kaši vždycky večer. kaše se vaří cca hodinu a půl (nastavuju minutku po 15 minutých, vždycky zamíchám a mezitím se věnuju čemukoliv jinýmu), většinou dělám víc, vydrží mi to tak na 3 snídaně. a ráno vždycky odendám a chvilku ohřeju na plotně.
Instantní věci nekupuj (= většinou chemie) případně zpracované zrno nemá už tolik vitamínů a živin jako neloupané zrno.
A mikrovlnku taky nech stranou, pokud se snažíš o zdravou stravu. zdravá strava je časově náročná, takže většina urychlováků (jako fazole z konzervy plné chemie, konzervantů atd.) není tak zdravá jako pomalé varianty (namočení fazolí na 3 hodiny a hodinu vařit).
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.