Jaňous
nevíš jak rychle se med může zkazit? mám nějaký domácí, dnes jsem si ho chtěla dát po dlouhé době ke snídani a měl takovou "zkvašenou" příchuť... byl ale vyráběný v roce 2008, to bych si myslela že by měl vydržet déle..
satina
jejda, to nevím ,ale řeka bych, že vydrží dlouho...pokud byl z roku 2008 tak by určitě měl vydržet (to je přece "poslední" med)...ale zkazit se může určitě všechno, žejo.....důležité je nenabírat ho olíznutou lžičkou, nebo aby se tam nedostalo ze lžičky např.máslo....
Jo,tento týden jsem si po dlouhé době koupila klasické Corn flakes bez příchutě, a měla jsem šok, kolik soli v nich je!!! Ve 30g je 11% denní dávky soli.....takže to taky asi nebude úplně ideál zdravé potraviny....
taky mám na zdravou výživu trochu jiný názor než zakladatelka tématu....
nejím žádné kupované pečivo, vyjma balených bio chlebů z pohankové mouky,
žádnou pšenici (takže ani celozrnné těstoviny, pufované chleby apod.),
mléčné výrobky (jenom fakt výjimečně si dám např. brynzu, nebo zakysaný jogurt),
skoro žádné maso (když už, tak rybí, rozhodně žádnou "šunku" - je to plné soli a konzervantů)
můj jídelníček
pohanka, jáhly (výborná kaše k snídani)
občas pohankový chleba
quinoa, rýžové nudle, celozrnná rýže
červená čočka, fazole, cizrna - asi 100 g denně
ovoce a zelenina neomezeně
do kávy rýžové nebo sójové mléko
dá se vykouzlit spousta úžasných jídel
dávám pozor na původ potravin, nesnědla bych nic přechemizovaného (bujóny, polotovary, kořenící směsi) a umělého (prapodivné jogurty plné škrobu, moučnatou a přesolenou kuřecí šunku, margarín ap.)
máslo nebo sádlo za ramu a jí podobné určitě nevyměním
Jaňous
Jaňous
Aktivia je jen reklamní podvod, kdyby byla tak výborná, tak by nedévali miliony do reklam. Mnohem lepší je Hollandia, je to jediný jogurt na přírodní bázi. Už jen to, že aktivia měsíc po záruce je stále O.K. Takže nic přírodního.
Podle šéfkuchařů je z našich másel nejlepší Madeta Jihočeské máslo...
Kuřecí je mladé maso rychle vyhnané hormony, mnohem zdravější je BIO hovězí.
http://www.biohovezi.cz/index.php?page=zdravi-a-vy ziva
Jinak kde to bylo dost dobře popsané - Jste to co jíte, na Primě.
nel
upřimně nevěřim, že by nejaký velký výrobce používal do svých jogurtů místo jahodového džemu, výrobek s pilin a lihu, kterým by jahodovou hmotu nahradil, to by byl asi megaskandál, kdyby se to provalilo, ono taky věřit všem hoaxům co proletí netem není dobré. levnější by asi bylo vyrábět takovou hmotu třeba z levných dostupných dýní a obarvovat a dochucovat to, než riskovat banrot až by prasklo, že lidem dávají jíst piliny. Jinak nahrazovat máslo Ramou a jínýma tukama je myslím zbytečné, pořád je to tuk jen k jeho stužení, barvení a konzervaci jsem skeptická, navíc se ruzná semena skladují a často vlhko způsobí, že je napadnou rakovinotvorné plísně,které pak přejdou do oleje i ztužených tuků.
Podle cen se částečně pozná kvalita. My jezdíme do Makra, hlavně pro ryby, velký výběr a čerstvé Jinak je to peklo, někdy sháníme v 3 -4 obchodech než nakoupíme.
Zdravé a kvalitní jídlo se vyplatí, ve stáří každý pozná jak se stravoval, bohužel....
Marťa85
a mimochodem, já jsem vlastně taky Marťa 85 jestli je 85 rok narození...
Obecně je dneska dost velkej problém sehnat kvalitní potraviny a suroviny. Já se snažím nakupovat pouze české výrobky, a co nejvíc věcí dělat domácích...
Pozor na akce, snížení ceny může znamenat i snížení kvality. Velké potravinové řetězce si často diktují ceny, za které chtějí nakupovat a už je nezajímá jaká bude kvalita.
Nově začal psát Reflex o české gastronomii, vřele doporučuji. Nazývá to gastronomické peklo. Popisuje novodobou výrobu sýru a uzenin (sýr sýrového typu či salám z kostní moučky). Restaurace typu kuřecí plátek s broskví s hranolkama. Omáčky z prášku a nezájem řadových kuchařů se učit nové věci. Pouze cituji, doufám, že jsem se tím nikoho nedotkla.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.