no do diskuze o vyvážení ho*en se asi zapojovat nebudu, každopádně někdo se mně ptal na jáhly a pohanku - neproplachuju, jenom šoupnu do vřící vody, povařím 10 minut, nechám max 5 minut stát, vmíchám hnědej cukr nebo med a jííííííííííííííííííííím
quinoa je tohle
http://www.dia-potraviny.cz/quinoa.html
je bezlepková, má vyšší obsah bílkovin (okolo 13g ve 100g).
taktéž je doporučené ji proplachovat vroucí vodou, ale já to nedělám a hořkou příchuť nepociťuju
vaří se asi15 minut.
Nevíte někdo náhodou, co špatného je v Activii? Vím, že se tady někdo zmiňoval o tom, že zrovna Activia je komerční, ale přitom je v ní chemie. Dívala jsem se do složení obyčejné bílé Activie (mléko, mléčné bílkoviny, jogurtová kultura a bifidokultura) a nic mi tam nepřijde tak hroznýho. Asi je to hloupý dotaz, ale zajímalo by mě to
petulkaaa
Já nevím, četla jsem to jednou na netu. Už se tady na nějaké diskuzi o tom někdo taky zmínil.
Já na místo Ramy, Flory (na tu se přeci taky dělá reklama, přitom je plná vody) používám máslo z Countrylife, nemůžu si vzpomenout, jak se jmenuje, nejsem doma.
petulkaaa
taky mi activia nepřijde nějak hrozná,složení má ok...podle mě kdyby měla nějaké látky navíc,museli by to uvést...já ji jím...ale ještě radši mám ten bílý jogurt od danone v modrých kelímkách(velké balení po 500g a balení 175g) -stojí asi 5kaček a je výbornej a složení taky ok...
Ne že bych nějak extra holdovala zdravé stravě, ale opravdu se vyhýbám věcem typu light, nízkotučný...třeba 30% eidam je pro mě hnus a směs bůhvíčeho, co vedle sýru ani neleželo....já si raději připlatím a koupím si goudu (ale kvalitní se u nás těžko shání), čedar, mozzarellu...sice více tuku, ale raději si dám menší kousek kvalitnějšího....máslo kupujeme taky jihočeské madeta, ramy a spol to je pro mě fůůůj.... jogurty moc nemusím, ale activie není špatná a když už, dám si třeba radši choceňský, místo kuřecího uvítám raději libový hovězí, když už šunku, tak tu, na které jsou jakoby vidět "vlákna" a to, že je to z masa, ne tu bledou kuřecí nepříliš vábného vzhledu...
Aby mě tu nechtěl někdo napadat, rovnou říkám, že hodnotím z hlediska chuti a nevyznám se v přípravě sýrů, uzenin (ty by se neměly jíst vůbec a neexistují žádný "zdravý")...nevím, co je jakkoliv zdravý, ale radší se řídím tím, co si tělo řekne (nemusím mít třeba maso denně, já radší zeleninu a sýry, ale tělo si o ně samo řekne) a tak nějak trošku intuitivně, nic se nemá přehánět....ráda se taky stravuju ve vegetariánské restauraci, tam bych mohla jíst skutečně denně zrovna tak soja a tofu - píšete, že je nezdravá, já ji jím sem tam na zperstření jídelníčku, já si stojím za tím, že nejlepší je všeho s mírou a nepřehánět nic do extrému....
Jaňous naprosto se ztotožňuji s tvými názory! Nejde o to jestli je to nízkotučné/bez cukru (protože mítso něj je tam ještě něco horšího, ale jde o kvalitu!
Můj jídelníček tvoří:
-maso 3x týdně-2x kuřecí, 1x ryba
-z mléčných výrobků-bio bílé jogurty, sýr cottage, máslo, tvrdé sýry, smetana, občas niva nebo hermelín (vím že to není úplně ok)
-"sladké" mnou pečené buchty ze špaldové a kukuřičné mouky, neslazené
-brambory, bio těstoviny, bio rýže natural, bio červená čočka, bio kuskus, bio jáhly, bio bulgur, ...
-ovoce-převážně místní
-hodně zeleniny
-oleje-olivový, bio slunečnicový, občas jiné, umeocet
-čaje zelené, maté, roibos, kopřivový, tak z půlky bio, dále neperlivá voda, občas víno, rozpustná sladová ječmená káva
-koření tak ze čtvrtiny bio, bio mořská sůl, med, bio bujóny
-bio passata a rajčátka v konzervě (občas), marmelády, čokoláda
-tmavý chléb, bio rýžové a podobné chlebíčky, ovesné vločky, musli, ořechy
Vím, že vše ještě není úplně ok, ale postupně se propracovávám k čím dál zdravějšímu jídelníčku.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.