Od kamarádky jsem dostala za výhodnou cenu maso z mladého divočáka, máte někdo nějaký zajímavý recept, jak ho upravit?
Z mladého kusu jsou výborné řízečky.Naložíš do česneku, klasický trojobal, rychle osmažit a dát dopéct do trouby.
Vím že to sem nepatří ale na zvěřinu bacha. Je již dokázáno že přenáší hep E a ta se varem nezničí
Cituji Gigigirlone: Vím že to sem nepatří ale na zvěřinu bacha. Je již dokázáno že přenáší hep E a ta se varem nezničí
pokud je to černý odstřel,tak bych se bála,ale jinak spíš ne,jsou přísný podmínky pro odstřel a pak následné zpracování.
Reaguji na Gigigirlone:
A zjišťují její přítomnost nějak?než se to dostane k lidem. Já vím jen o svalovci. Takže bacha jestli je ten divočák prohlídnutý.
Maso musí projít přísnou kontrolou,vím to od kamaráda-myslivce.Jinak z mladého divočáka my děláme řízky,guláš,klasicky upéct se zelím nebo špenátem nebo masové směsi.
Cituji Hanullinka: Maso musí projít přísnou kontrolou,vím to od kamaráda-myslivce
Jojo,musí,není to jednoduché,já přímo u myslivců dělám
Její přítel je myslivec a střelil dva mladé divočáky, zpracovává je už spoustu let, tak snad se není čeho bát. Zkusím ty řízky něco na guláš.
zrovna dneska jsme nakládali - jako ostatní divočinu - bobkový list, jalovec, nové koření, pepř, česnek, 2 dl červeného vína, trochu oleje a octa...a opravdu žrádlo
Jo a svalovce tepelnou úpravou zničíš (musela bys to jíst buď syrové, nebo napůl syrové), nehledě na tom, že by sis ho v syrovém mase všimla.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.