méně než
10 příspěvků
Letos bych chtěla poprvé zkusit Masarykovo cukroví,prý je moooc dobré.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=32760
Ale našla jsem více receptů- někde je polohrubá mouka,jinde hladká,v jednom receptu lískové oříšky,v druhém vlašáky,ořechy naložit do rumu,jinde zas jen do vody...
Tak bych se chtěla zeptat těch,kdo tohle cukroví dělají,jak je nejlepší?
nakládá se do vody, ale z rumu je to ještě lepší. A dávám hl. mouku, je to výborné. Já si to ještě upravila, těsto rozdělím (nebo dělám další dávku), dávám i vlašské ořechy a já dávám do části i rozinky. Můžeš si to obměnit podle sebe, napřed vyzkoušej základní recept a uvidíš
Doma tam dáváme ještě mandle místo lískáčů a krájíme to na úplně tenké plátky tak 2mm, a všichni si pochvalují
méně než
10 příspěvků
Reaguji na ilka1:
Reaguji na whisper:
Díky za rady
Takže udělám z hladké mouky,ořechy ještě nevím jaký,ale určitě je namočím do rumu,to už je jasný
Ona to v tom receptu krájí na děsně hrubé plátky, ne ? U nás se to krájí tak na 3 mm, víc ne. Dělám to ze směsi ořechů ( vlašské, kešu, oříšky, .... arašidy ne, ty jsou malé a vypadávají ) naložených do rumu a z kousků čokolády - a z hladké mouky. A vůbec jsem netušila, že to má něco společného s tatíčkem Masarykem
méně než
10 příspěvků
Cituji dadabus: vůbec jsem netušila, že to má něco společného s tatíčkem Masarykem
Asi ho měl rád...nebo že by ho vymyslel a sám pekl?!
Cituji dadabus: Dělám to ze směsi ořechů ( vlašské, kešu, oříšky, .... arašidy ne, ty jsou malé a vypadávají ) naložených do rumu a z kousků čokolády
Hmmm, už mám naložený oříšky a udělám to takto. Večer písnu, jak jsem dopadla
méně než
10 příspěvků
Tak se zadařilo
Nacpala jsem tam lískový+vlašský+kešu+čokoládu. Přestože jsem dala místo 100g cukru jen 75g (se mi to zdálo nějak moc), stejně je to sladký jak prasátko - ale dobrý. Jako znám spoustu lepších druhů cukroví, stejně tak i horších. S přítelem jsme se shodně usnesli, že jsou to prostě ´takový lepší sušenky´.
Oceňuju snadnost a rychlost - žádný patlání, potírání....tohle fakt zvládne každej, kdo umí číst, má váhu a ostrý nůž
Takže ano, přidávám do receptů
Tak jsem taky neodolala, a hlásím, že u nás spokojenost maximální. Dělala jsem z lískáčů namočených v rumu. Ta příprava je fakt rychlá, na přípravu pro mě to nej cukroví. Teď se ještě chytám si zadělat na čokoládové a na rozinkové. Tak snad to půjde stejně dobře jako oříškové.
Tohle téma je starý jak Jeruzalém.Ale to mi nevadí, taky přispěju.
Tohle cukroví jsem prvně pekla loni a mělo velký úspěch. Dělala jsem z hladké mouky a dala jsem jen vlašské ořechy namočené ve vodě. Bylo to moc dobré. Letos opět budu péct, a vyzkouším i s lískovými. Pekla jsem loni koncem listopadu,a byly krásně proleželé.
Cituji radana: Tohle cukroví jsem prvně pekla loni a mělo velký úspěch.
Upekla jsem to jednou je to suché a chutí mi to nejvíc připomíná jíšku takže u nás úspěch nebyl a v podstatě jsem to vyhodila.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.