arrow
profile_image
--anetina--
od 13. 4. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahojky potřebovala bych poradit.Čeká me veliké vaření, páč se me přítel vrací po dlouhé době domu.. Budou se dělat řížky a bohužel jsem nesehnala menší balíček masa než 500g.mám vepřový i kuřecí. Jakou máte zkušenost se znovu zamrazením masa. Již mám oboje maso rozmražený a jelikož jsme jen dva, tak kilo řízků je trochu moc. Myslíte, že rozmrazené maso mužu dát znova v sáčku do mražáku zamrazit? Děkuji moc

arrow
profile_image
valux
od 9. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Dělat se to "nemá", ale všichni okolo mě (vč. mě) to tak dělají.

arrow
profile_image
kalimerka
od 20. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Nezamrazovala bych to už zpátky. Tak udělej ještě jídlo na další den a i ty řízky ti vydrží udělané třeba 3 dny. Ještě můžeš i zbytek masa naložit do nějakého koření a třeba oleje a taky ti v lednici chvíli vydrží.

arrow
profile_image
Kikulina
od 28. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

nic hrozného se nestane, jen bude pak to maso poněkud sušší, hlavně pak dej pozor, aby to maso bylo důkladně tepelně upravené

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji --anetina--: jelikož jsme jen dva, tak kilo řízků je trochu moc.

To v pohodě sníte když budeš počítat na porci 250g masa,tak jsou to čtyři porce oběd a večeře.

Syrové maso nikdy znovu nezamražuji.Když jej mám velký kus a na oběd je ho moc tak to co by mi zbylo podusím nebo upeču a pak tepelné zpracované dám znovu zamrazit.

Cituji --anetina--: Myslíte, že rozmrazené maso mužu dát znova v sáčku do mražáku zamrazit?

Ano můžeš. Sice se říká jak se vůbec nemá a bla bla bla, ale dělá to tak každý druhý. Já taky když omylem rozmrazím větší kus.

Cituji Tiakia: To v pohodě sníte když budeš počítat na porci 250g masa,tak jsou to čtyři porce oběd a večeře.

250g jen masa je na jednu porci hodně. Z toho se nají 2 lidé, takže tohle by jí vystačilo na 8 porcí, tedy 2 celé dny. Já bych to raději zamrazila

Teda já tady fakt zírám.
Rozmrazené maso bych nikdy znovu do mrazáku nedala
Vždyť nemusíš z celého kusu dělat řízky. Uvař ze zbytku něco na druhý den.

arrow
profile_image
Maui
od 20. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

já bych ho radši tepelně upravila na další dny - např. kuřecí čínu a podobně. No a pak si neodpustím, protože mi vadí, jak je to rozšířené - mrazák, je od slova mrazit, rozhodně ne mražit, takže rozhodně ne mražák. Vím, že je to regionální, ale děsně mě to irituje, když je to taková blbost

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Minnies: Sice se říká jak se vůbec nemá a bla bla bla, ale dělá to tak každý druhý. Já taky když omylem rozmrazím větší kus.

zmrazit znova maso,které je už rozmrazené je hodně špatné.
Kilo řízků není žádné obrovské množství a věřím tomu,že i jeden chlap by to za dva dny zvládl sníst sám vždyť k tomu přece nemusí jíst hromady brambor.

arrow
profile_image
valux
od 9. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Tiakia: zmrazit znova maso,které je už rozmrazené je hodně špatné.

Mrtvola jako mrtvola. Jaký je rozdíl, když je dvakrát mrazená?

...

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Minnies:
Určitě jste slyšeli o nevhodnosti opětovného zamrazování masa. Týká se to především syrového masa, v němž by se při rozmrazování mohly množit nebezpečné mikroorganismy. U tepelně zpracovaného masa toto nebezpečí nehrozí, i když se to podepíše na chuti masa. Abyste zabránili jeho znehodnocení, snažte se ho opět zmrazit do dvou hodin po vyndání z mrazáku.

..

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Minnies: Vezmi si, že když si v supermarketu z mrazáku vezmeš maso, cestou domu se ti rozmrazí a pak ho zase dáš zmrazit, to by si to maso rovnou mohla vyhodit když si to tak vezmeš.

Jo,koupit si zmrazené maso v marketu tak to už je pak fakt jedno co s ním děláš dál.Tam už je stejně kvalita nula,ale to je na jiné téma.No nic,každý ať si dělá co chce,jen je škoda,že na jedné straně zdravá strava a na straně druhé hnus jako zmrzlé maso z marketu a nejlépe ho ještě doma několikrát rozmrazit a zmrazit - jakoby nestačilo to,kolikrát to udělá market.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené