Já mražené maso nekupuji, nějak k němu nemám důvěru. Každopádně bych už jednou rozmrzlé maso znovu nezamrazovala.
Ne,nedělám to,prostě,když neodhadnu porci,tak z toho udělám jiný jídlo na druhej den,teď jsem taky dělala špízy a ze zbytku máme rizoto..
[cituji=valux]Mrtvola jako mrtvola. Jaký je rozdíl, když je dvakrát mrazená?
To doufám nemyslíš vážně.
Jinak já nějak nevim,proč kupovat mražený maso,nebýt tyhle diskuze,tak už ani nevzpomenu,že se to fakt prodává.
Rozmrazené maso už samozřejmě znovu nezmrazuji, max. po tepelné úpravě.
Nicméně nechápu proč mrazit kilo řízků, resp. zbytek, když je to pro dvě osoby.
Osobně bych všechny osmažila, neboť řízky máme rádi a kilo je jak nic. Něco k obědu/večeři a část menších nechala "na chuť".. malé řízečky vždy zmizí dobře a je po mase.
Cituji Tiakia: zmrazit znova maso,které je už rozmrazené je hodně špatné.
A to proč? Je to rizikovější, z hlediska mikrobiální kontaminace, z masa vyteče trocha šťávy, ale rozmrazením a opětovným zmrazením se maso nestane jedovatým. Nedělala bych to s rybami a s mletým masem. S kusem svalu, v případě nutnosti, klidně.
Cituji Lucineni: To doufám nemyslíš vážně.
Naprosto vážně. Když to přeženu, tak proces "hnití" už začíná po porážce. Jestli to pozastavím jednou nebo dvakrát? Jaký je tak strašný rozdíl, že to vyhubí polovinu lidstva?
Na chuti to sice poznat jde, ale jinak si normálně koupím mražené kuře/blok masa, rozmrazím, naporcuji a šup spátky do mrazáku.
Pokud to mezitím nenechám opalovat 2 hodinky na poledním sluníčku, tak fakt nevím, co se hrůzostrašného se může stát.
Tady ty hysterický fujky záchvaty okolo všeho se už mi začínají dost zajídat...
Já bych to zpracovala celý na řízky a znovu nic nezamrazovala. Není to zase tak velký množství a aspoň budete mít na pár dní vystaráno. Ale ať si to dělá každej jak chce. Já třeba maso do mrazáku nedávám vůbec, protože je malej a moc se mi toho tam nevleze. Maso kupuju čerstvý a hned zpracuju, mražený nekupuju.
Já kupuju hodně kg masa hlavně pro psa, už zmrazené a musím ho nechat buď povolit nebo některé rozmrazit, abych ho mohla naporcovat a musím říct, že se mi ještě nestalo, že by tomu masu něco bylo, nesmrdělo ani nelepilo.
Jinak my pro sebe kupujeme maso čerstvé a hned si ho uděláme, nekupujeme po kvantech.
Cituji valux: Tady ty hysterický fujky záchvaty okolo všeho se už mi začínají dost zajídat...
To neni hysterickej záchvat.jen díkybohu jsou ještě lidi,co se aspon trochu zajímaj o to co jí.
Cituji Lucineni: To neni hysterickej záchvat.jen díkybohu jsou ještě lidi,co se aspon trochu zajímaj o to co jí.
Stále jsou to kusy mrtvol...
To se mi nechce věřit, že rozmrazené maso každý druhý zase zamrazí - já mám pocit, že to nedělá právě skoro nikdo (tedy v mém okolí samozřejmě).
Kilo řízků není šíleně moc, ale je to dost. Já bych vymyslela 2 různá jídla než jíst dva dny jen řízky.
Je to na tobě, jak "neškodnosti" bakterií věříš .
Cituji elvo: To se mi nechce věřit, že rozmrazené maso každý druhý zase zamrazí
Tak mi napiš, co se s ním strašného jako má stát, vážně, protože já to jako někdo, kdo má vystudovanou technologii masa na VŠ, nevím.
Ano, z masa vyteče dost "šťávy", je vyšší riziko mikrobiální kontaminace (také bych větší kusy nenechala rozmrzat v teple na lince, ale v lednici přes noc třeba), ale za dodržení určitých podmínek je to v rámci možností OK. Jak jsme už napsala, neudělala bych to s mletým masem a s rybami.
Cituji Kikulina: Tak mi napiš, co se s ním strašného jako má stát, vážně, protože já to jako někdo, kdo má vystudovanou technologii masa na VŠ, nevím.
Tak se jich běž do školy znovu zeptat .
Kromě těch mikroorganismů (které mi teda stačí) nevím, co více může být ještě nebezpečné, nicméně mám to takhle naučené.
Stačí o minutu déle přemýšelet, kolik masa běžně potřebuju na jeden ráz. Podle toho zamrazím maso a proto se mi nestává, že bych musela zamražovat rozmražené.
Cituji elvo: Tak se jich běž do školy znovu zeptat .
Kromě těch mikroorganismů (které mi teda stačí) nevím, co více může být ještě nebezpečné, nicméně mám to takhle naučené.
Stačí o minutu déle přemýšelet, kolik masa běžně potřebuju na jeden ráz. Podle toho zamrazím maso a proto se mi nestává, že bych musela zamražovat rozmražené.
ach jo, asi píšu svahilsky, píšu, že pokud se maso nenechá celou noc ležet a lince v teple, ale rozmrazuje se tak, že se nechá v lednici pomalu rozmrznout a NEJEDNÁ se o mleté maso nebo ryby, je riziko minimální (MO se zrovna dvakrát nepoozdávájí teploty jaké panují v lednici, tj. nižší, než je 6 °C), navíc se maso nejí syrové, tepelně se upravuje, což MO zabije spolehlivě
mikrobiální osídlení rozmrzlého masa v lednici nebude o moc horší, než toho zrovna koupeného syrového, to totiž taky není sterilní
ne, běžně nezmrazuju již rozmrzlé maso, vlastně jsem to nikdy nemusela udělat, ale dovedu si představit situace, kdy by to potřeba mohlo být
a pokud má někdo dojem, že ho takové maso zabije, otráví a tak podobně, napište email profesorovi Pipkovi na VŠCHT, on vám to vysvětlí, jako to vysvětloval nám na přednáškách, nemá se to dělat, ale když už to uděláte, dělejte to rozumně a počítejte s tím, že to maso ztrácí na kvalitě
Cituji Kikulina: a pokud má někdo dojem, že ho takové maso zabije, otráví a tak podobně, napište email profesorovi Pipkovi na VŠCHT, on vám to vysvětlí, jako to vysvětloval nám na přednáškách, nemá se to dělat, ale když už to uděláte, dělejte to rozumně a počítejte s tím, že to maso ztrácí na kvalitě
Tak na tom se nás asi dost shodne. Ale některý holky tady píšou jak to dělají úplně běžně, to mi už nepřijde nic moc dobrýho, ale jedí to ony, tak když jim to vyhovuje...
Cituji blackberry: Tak na tom se nás asi dost shodne. Ale některý holky tady píšou jak to dělají úplně běžně, to mi už nepřijde nic moc dobrýho, ale jedí to ony, tak když jim to vyhovuje...
Já jsem si tady tedy nevšimla, že by tu některá psala, že by to takto dělala pravidelně... pokud jsem něco přehlédla budu ráda, když mi řekneš z kterého komentáře tak usuzuješ, že to někdo dělá běžně.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.