Ahoj holky, daly byste mi tip, kde bych mohla koupit koření masala? všude mi nabízí akorát čaj yogi a já potřebuju čistě jen to koření.. byla jsem i v jednom orientálním obchůdku a taky neměli... myslíte, že bych ho sehnala třeba v Tescu? Případně kdyby měl někdo tip na nějaký pražský obchod nejlépe někde v centru nebo na Smíchově, tak budu taky ráda
Díky
Já jsem ho kupovala na Černém Mostě - v Globusu, ale ne u koření, ale v části s orientálními nebo prostě cizími věcmi. Jen už je to nějaká doba. Pak vím, že někde v Holešovicích, blízko Tržnice, je krámek s kořením, kde ho mají, ale nevím kde přesně je.
hmm to mám zrovna celkem daleko ale když ho neseženu nikde jinde tak mi asi nic jiného nezbyde ale díky za tip
zkus čajovnu. koření se jmenuje yogi masala a je to čistě jen ta směs na masalu. vaří se společně s černým čajem.
na 4dl hotové masaly:
8-10 minut povařit koření yogi masala
pak přidat 4 lžičky černého sypaného čaje, 5 lžiček cukru a vařit 5 minut
přidat mléko a nechat vzpěnit
místo cukru se dá použít i med.
Reaguji na _Hanka:
děkuju ale já to právě nechci na ten čaj, chci v tom vyválet maso, podle jednoho receptu.. tak nevím, jestli použít tohle, nebo existuje ještě nějaký jiný druh koření?
Reaguji na Violett.ka: tak to bude koření yogi masala, je to oficiální název, jiný neexistuje. schválně jsem psala recept, aby bylo vidět, že výsledná směs vznikne až přidáním čaje
Koření, ve kterém válím maso se jmenuje Garam Masala. Já ho například kupuji v malém obchodě, kde mají stojan s kořením Benkor, ale určitě ho vyrábí i jiné firmy. Popř. pak zkus krámky s indickým zbožím.
Reaguji na _Hanka:
aha tak to jsem právě myslela že v tom yogi je už přidané i něco jiného a že existuje ještě nějaká "čistá" masala tak děkuju, zamířím tedy do čajového obchodu
Cituji aspera21: Garam Masala
a myslíš že je v tom velký rozdíl? Oproti tomu yogi?
Garam masála je pikantní až ostrá směs koření. Používá se k ochucení například jogurtu, oblíbených hlavně v Indii, dále na pokrmy připravované na jehle a na grilu. Směs se skládá z kmínu, černého pepře, hřebíčku, muškátového květu, koriandru, kardamomu a bobkového listu.
Yogi masala - směs hřebíčku, kardamonu, bílého pepře, zázvoru, a skořice sloužící pro přípravu indického kořeněného mléčného čaje, zvaného Masala, nebo též Yogi čaj.
Takže rozdíl je ve složení směsi (masala = směs), já bych proto rozhodně nedávala směs na čaj do masa..
Cituji aspera21: já bych proto rozhodně nedávala směs na čaj do masa..
no o to mi právě šlo, že to chci dát na maso díky
Reaguji na Violett.ka: Já cpu garam masalu skoro do všeho - masa, zelenina na pánvi, grilovaný hermelín... Miluji tu chuť.
Cituji Violett.ka: děkuju ale já to právě nechci na ten čaj, chci v tom vyválet maso, podle jednoho receptu.. tak nevím, jestli použít tohle, nebo existuje ještě nějaký jiný druh koření?
Existuje koření tandori masala (nebo jen tandori), to je takové červené a používá se na maso. Kupuju ho normálně v Albertu v sekci kde mají cizokrajné zboží (pesto, věci na sushi apod.).
Reaguji na Ziralka:
děkuji za vysvětlení
zítra se chystám do indické restaurace Haveli kde by to také měli prodávat, tak snad to tam objevím, když ne, tak zkusím ten Kaufland a Albert
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.