Ahoj! Rozhodla jsem se trošku zapracovat na své postavě. Netrpím nadváhou, ale vzhledem k tomu co dělám se musím udržovat v co neklepší formě. Dostala jsem jídelníček a jako druhá večeře je zde uveden tvaroh. Nyní se ale nacházímv Asii a tady o tvarohu v životě ani neslyšeli Proto se chci zeptat, zda lze tvaroh nahradit tofu nebo jestli ho můžu úplně vynechat? Bílkovin mám za den dost. Díky!
méně než
10 příspěvků
Jako druhá večeře se doporučují buď nějaký nízkotučný mléčný výrobek a nebo zelenina. Můžeš ji vynechat, ale pozor na to, aby jsi pak nešla spát až za dlouhou dobu. Jíst se má ještě pár hodin před spaním, aby se nezpomaloval metabolismus, někdo si dává jen protein.
Já vím, já mám právě napsáno, že buď si mám dát protein nebo půlku nízkotučného tvarohu, ale ani jedno tu jaksi nemůžu sehnat
Dobře, děkuji Vám! Ještě musím vymyslet, čím ho alespon trochu ochutím, protože samotné je pro mě nepoživatelné
Reaguji na Bresaryk:
Já si vajíčka dávám většinou ke snídani. Tedy tři bílky a jeden žloutek. A cottage bych si i dala, ale normálně ho tu neprodávají a v evropském obchodě stojí jedno balení okolo 200 kč, takže se mi nechce ho do sebe cpát každý den
Z bílého tofu dělám pomazánky: rozmixovat s tou tekutinou, co je v ní naložený, případně přidat trošku vody nebo mléka. To je základ a pak už jako s tvarohem, nejraději mám budapešťskou - přidávám tam i čerstvou drobně nasekanou papriku, s mrkví a celerem nebo jen sůl, pepř a lahůdková cibulka. Jde to i na sladko.
Reaguji na mimi55:
Super, díky! Já si minule ukrojila kus, nastrouhala do toho jablko, dala trochu medu, ale bylo to nepoživatelné. Nějak divně se mi to "zdrclo"
Reaguji na LolliDee:
Tak nebuď líná a tvaroh si udělej. Do mlíka kápneš citrón (nebo limetu když seš v té Ázii). A nemusíš řešit tofu. Tofu je sójovej tvaroh
Cituji formol: Do mlíka kápneš citrón
Poté, co se do mléka kápne citron, tak se zvýší počet gramů bílkovin v mléku, jo? O tom dost pochybuju.
Tady je recept na domácí tvaroh
http://www.toprecepty.cz/recept/4407-domaci-tvaroh /
Nikdy jsem nedělala, tak nevím, jak to opravdu chutná.
Jinak já jsem v knížce od Petra Havlíčka četla nějaký recept, na tofu a upravoval ho jako tvaroh. Rozmixoval a dochutil.
Akorát pozor na to, že sója a sój. výrobky by se neměly jíst příliš často, jen několikrát do týdne. Je v nich totiž bílkovin až moc, navíc na sóju jsou vůbec protichůdné názory.
Až ted jsem si všimla dalších reakcí.. Tofu dostalo druhou šanci a opět letělo do koše A do vaření tarohu se mi upřímně moc nechce, nemám tu čím změřit teplotu mléka Takže si počkám, než mi tvaroh bude dovezen a zatím ho nahradí bílky. Každopádně děkuji všem za tipy
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.