Cituji Yasminka: Na fóru Jak často jíte ryby a jaké jsem narazila na teto příspěvek od artep21
Holky,co mi to děláte? Pangas je jediná ryby,co mi dcera pozře....a teď zas tohle. Že já jím "sajrajty" - no budiž,ale co mám sakra dávat tomu nebohýmu dítěti??
My už doma kuřecí taky skoro nejíme. Je to samá voda a divný zápach. A to nepatřím k lidem, kteří kupují jen nejlevněší maso v akci. Kde jsou ty doby, když mamka pekla křupavé kuřátko a musela ho několikrát podlít aby se nepřipeklo. A po upečení mělo stejnou velikost jako před pečením. Dnes po dopečení kuřata zbyde v pekáči půl litru vody a kuře je poloviční!! Dnes kupuju radši krůtí.
grani
Říkám-na každém šprochu..., ale něco je fakt přehnané. Píšu co mě teď napadlo:
- že se cpou hormonama- to by musel majitel být na hlavu-na jatkách by se to poznalo při veterinární kontrole
- antibiotika- v jiných chovech ano, pokud je dodržená doba ve které se antibiotikum rozpadne a vyloučí z těla, ale v chovu drůbeže se nic neléčí (jak říkala naše učitelka-slepice je mrtvá nebo živá-nic mezi tím)
- to že se zvířatům 12 hodin před porážkou nedává najíst je pravda, ale zvíře může být napojené a to také je (lidé před opererací také nemohou jíst a pít-a myslím že to není žádné týrání)
- počet kuřat v bedně při přepravě se upravuje podle délky přepravy a ročního období- co by z toho majitel měl, kdyby na jatka dovezl půlku brojlerů mrtvou?
- a k té porážce- nejšetrnější usmrcení je odtrhnutí hlavy(je to nařízeno ze zákona)-na jatkách se pověsí za nohy a jedou ke stroji kde jsou uchyceny za hlavu, tím tahem se hlava oddělí od těla- následuje vykrvení a poté až paření, kde už max. pracují poslední nervy, ale zvíře není při vědomí (také se nám nelíbilo, když učitelka ve škole při pitvě šlápla slepici na hlavu a trhla, ale bylo nám vysvětleno, že je to rychlejší než nějaké přeřezávání nebo kroucení krku)
my sme dávali kuracie mäsko nášmu hafanovi, keď bol šteniatko...
strašne rýchlo nám začal rásť a keď sme sa pýtali na to veterinára, tak sa nás opýtal,či mu náhodou nedávame kura - že to z toho,keďže je plné rastových hormónov...
tak neviem
ale to neznamená, že nejem kuracie, jem, ale snažím sa s mierou...
inak mäso už chodím kupovať do Rakúska, tá chuť aj kvalita je úplne o niečom inom, mäsko je mäkkučké, šťavnaté...nie ako u nás, podrážky od bot..
Cituji ducati: že to z toho,keďže je plné rastových hormónov...
já do toho zas tak nevidím,ale malým dětem (batolatům) po zvýšené konzumaci kuřecího masa rostou prsa,takželentilkah - s těmi hormony,to asi nebude OK.
Cituji ducati: ale to neznamená, že nejem kuracie, jem, ale snažím sa s mierou...
tak tak
pehot
Jojo,taky jsem četla, že i proto začíná u dětí puberta dřív..
Jen teda nevím,co dávat jíst dceři, když je všechno maso špatný.. A nejen maso..
Cituji pehot: malým dětem (batolatům) po zvýšené konzumaci kuřecího masa rostou prsa
to som tiež počula
TinaAn
no ja osobne neobháňam súkromné bio farmy, ale mäsko chodím nakupovať do Rakúska a napr. hydinu - rozhodila som siete známych, ktorí žijú na dedinách a raz za čas keď je možnosť, tak kúpim kura, kačku či morku od nich...
a zeleninu a ovocie to isté...
Cituji pehot: já do toho zas tak nevidím
Stejně tak já ne a bohužel asi ani ti, co by měli- pokud se stane, že na trh přijde maso s hormonama Jen říkám že je asi minimum těch, co si to lajznou.
Děvčata to co tady píšete úplně zírám.Jsem vyučená chovatelka drůbeže v oboru jsem pracovala 13 let.A nikdy jsme drůbeži nedávali antibiotika a ty různé sajrajty.Kuřata a drůbež vůbec máme rádi.Ale zírám kde ty informace berete.To už by člověk nemohl jíst vůbec nic.Asi hodně čtete.
Dája
A čím teda vysvětlíš, že kuřata ve velkochovech jsou už po 32 dnech velká a určena na zabiti? Zatímco ty, co žijí déle (cca 50 dnů nebo 80 dnů), jsou dražší.
No jo, moc přemyšlím...
Holky ani vodu bychom nepily, kdyby jsme znaly složení a postupy jejího čištěníJím kuře, pangase,ovoce, zeleninu...prostě vše a nepátrámradši
A i když si to člověk pěstuje doma, to co všechno obsahuje půda a hnojiva - no nevím
Už to nikdy nebude jak před 100 lety.
To ani nejde vychovat za 32 dní kuře na zabití.Měsíční kuře ani zabít nejde.A vůbec nevím proč to tady řešíte.Ani jsem nikdy neviděla,aby šlo měsíční kuře na porážku.A že jsem na praxi na porážku chodila.
Dája
řeší se to tady, protože to je téma o kuřatech.
Možná před tím, když si tam pracovala, to bylo jiné, taky cena byla vyšší, ale proč když se všechno zdražuje je cena kuřete stále stejná? Zkracuje se jeho délka života, aby se to přece vyplatilo výrobcům.
Kromě článku v prvním příspěvku, je další důkaz na agrowebu - průměrná délka života kuřat 37 - 38 dní.
no pro jistotu to číst raději nebudu( dneska si chci právě k obědu upéct kuře) ale víš co.. to by jsme zachvíli nemohli jíst nic.všechna zvířata jsou nějak ovlivnovány chemií( antibiotika atd) když si vezmeš ovoce a zelenina ( pesticidy, a kdo ví co ještě nemluvě o jejich umělém zvětšování )a taky si v obchodě koupíš čerstvé jablko nebo papriku. tím samozdřejmě nechci říct že je to správně ale nic s tím nenaděláš.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.