Je mi 23 a umím vařit to, co mi chutná. Pokud chci uvařit něco jiného, najdu si recept a bez problémů jej uvařím.
Mám 20 let, umím vařit všechno, baví mě to (jsem naprostý samouk, vařím kvůli rodině, kterou jsem si udělala).
Cituji pampalatrala: někdo si myslí, že vařit umí a přitom za něj vaří spíše umělé bujony a kořenící směsi
Dělám si sama třeba domácí nakládaný hermelín, dezerty, dortíky, buchty, omáčky, domácí noky, domácí knedlíky, ...... (používám výhradně zdravé a kvalitní suroviny)
Cituji JančaOcet: Je mi 22 a vařím dobře a ráda, naučilo mě to manželství
Vidím, že to hodně prožíváš! V tvém profilu vidím mezi zájmy vaření, žehlení, starost o domácnost. (mezi mé zájmy to vyloženě nepatří, ale také to dělám)
Reaguji na Veselka10:
Jj já to chápu a o soli samože vím. Ale jednak zaprvé nechápu ten dnešní trend vaření bez soli, to by mi absolutně nechutnalo a nehodlám to tak dělat, a zadruhé v dnešní době je spíše již trendem i kořenící směsi bez soli. Mám je raději, protože člověk má lepší přehled o tom, kolik soli tam dává.
22 a myslí, že to ujde . Ale každým novým jídlem se stále učím. Nedělala jsem ještě nikdy svíčkovou apod, protože to sama nejím ale jiné omáčky zvládám, ráda peču, takže si myslím, že to není žádná katastrofa .
Cituji Moničkaa: Měla bych se tomu vaření začít asi více věnovat at se provařím časem ke svíčkové,rajské,guláši atd
To opravdu není náročené na přípravu, i když to tak vypadá, možná leda časově. Třeba o takovej guláš se ani nemusíš starat, prostě to jen vaříš v kastrolu a občas promícháš...zrovna tak omáčky...dává se tam jen základní koření, fakt jednoduchý
Mě je 19 a vařit umím, většnou vařím o víkendy pro všechny doma, zvládám i svíčkovou s knedlíkem a podobné omáčky, dokonce upeču kuře s nádivkou (donedávna to byl pro mě problém ) Takže tak nějak zvládám všechno, co jím, třeba zmiňovaný guláš mi nešmakuje, tak se nezajímám o postup
Cituji Dasule: nechápu ten dnešní trend vaření bez soli
Nejde o trend, ale o to, že ve všech potravinách je soli dost, kolik běžně člověk potřebuje, takže další dosolování je prostě nadbytečné.
Je to například ve zdraví zatraceně znát na tlaku a ocení to i játra a ledviny.
Jíst slané jídlo bez přidání další soli je naprosto normální a velmi chutné, protože nedegerenované chuťové pohárky poznají jak které jídlo skutečně chutná a chutě jsou mnohem pestřejší.
Nicméně nepřesvědčuji Tě, jen objasňuji.
Je mi 21 a vařit neumím absolutně vůbec. Nedokážu sáhnout na maso a abych řekla pravdu, zatím mě to nijak netrápí. Doma mi buď vaří mamka (asi to zní horzně, ale u nás funguje že "jedinou mojí povinností je učit se") nebo si připravuji jídlo sama, jelikož mám hodně specifické stravovací návyky.
Jako au pair jsem měla taky "vařit" a moje host mum si myslela, jak mě za ten rok naučila připravit večeře, ale jediné, co umím, je dát jídlo do trouby a pancakes
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.