Bufina
Máš domácí pekárnu? Já mám bezva recept do pekárny.

arrow
profile_image
Miasofia
od 30. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

gabbrielllka
hlavně aby bylo bez příchutě, značka je celkem jedno jaká bude. Prostě úplně to nejobyčejnější, nejlevnější

Morrigan
něco na tom bude
u nás je prostě koláč všechno, co je sladké

arrow
profile_image
Miasofia
od 30. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

blanž
určitě vyzkoušej!! měly by z toho být dva štrůdlíky, záleží na tom jestli děláš dlouhé nebo krátké

1EPE
můžeš mi ten recept prosím poslat do SZ? Já taky nějaké mám, ale uvítám další

arrow
profile_image
Miasofia
od 30. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Sypaný tvarohový koláč
Těsto:
2hrnky hrubé mouky
1hrnek mletého cukru
pr.do peč.
Náplň:
1kg tvarohu (používám vaničkový,odtučněný,dvě půlkilové balení)
4vejce
4dcl mléka
8lžic mletého cukru
kompot nebo ovoce co máte rádi
Na posypání
120g másla

Mouku smíchat s cukrem a pr.do peč. Plech pořádně vymazat máslem a vysypat moukou (nebo strouhankou) a nasypat na něj 2 hrnky směsi.
Tvaroh smíchat s vejci, mlékem a cukrem, nalít na směs co máme na plechu a na to dát kompot nebo pokrájené ovoce a zasypat zbytkem směsi (z mouky a cukru) a na to poklást máslo pokrájené na plátky. Péct na 160 stupňů cca hodinku
Dobré pochutnáníčko

Cituji Miasofia: hlavně aby bylo bez příchutě,

tak mě napadlo, jak jsem jednou poslala holku pro sádlo, chtěla jsem s ním před vánoci vytírat formičky a ona mi přinesla česnekové

arrow
profile_image
Miasofia
od 30. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

1EPE
ha ha tak to je dobrýý
Takže radši ještě jednou - pomazánkové máslo BEZ PŘÍCHUTĚ

URL z tohoto těsta koláče.

Nechá se vykynout,pak si vezmem kousek těsta,uděláme z něho rukou placičku,do středu dáme tvaroh /měkký plnotučný tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a dle chuti osladíme/ zabalíme do kuličky a dáme na plech vyložený pečícím papírem zamotaným dolů,až máme plný plech,tak mašlovačkou potřeme koláčky olejem,do středu koláčku uděláme malý důlek,jen tak aby nebyla dírka a posypeme žmolenkou /polohrubá mouka,krystal cukr a máslo zpracovat aby se hmota drobila/ dáme péct.

arrow
profile_image
Miasofia
od 30. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Laky
jéé já tak nemám ráda tyhle krabičkové směsi

Cituji Miasofia: já tak nemám ráda tyhle krabičkové směsi

no tak si udělej těsto doma....kynuté na buchty.
Předpokládala jsem,že zakladatelka toho ještě moc neupekla a tak to je jednodušší způsob jak těsto určitě vykyne.

arrow
profile_image
Miasofia
od 30. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Laky
nemusíš se urážet
Ano já si ho radši udělám doma, jsou i recepty na kynuté těsto, které zvládne i začátečník

arrow
profile_image
manolla
od 20. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

1EPE
jaký máš ten recept do d.pekárny?sim sim

manolla
250ml vlažného mléka + 150g rozpuštěného másla + 2 žloutky + 1 van. cukr + 50g krystal. cukru + 1/2 droždí čerstvého ( ale jde použít i sušené, ale to nevím přesně kolik) + 500g hl. mouky + šp. soli.

Když vykyne, tak ho rozválím na vymaštěný plech a potřu náplní z dvou měkkých tvarohů + 2 celých vajec + van. cukru + moučkový cukr podle chuti a zdobím povidlama, který ředím trochou rumu a dochucuji skořicí.

Jinak jsme se s Miasofia shodly na tom, že je super když okraje koláče ihned po upečení potřeš rozpuštěným máslem smíchaným s kapkou rumu.
A na zdobení jsou bezva mandle namočený v mléce.

arrow
profile_image
manolla
od 20. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

1EPE
jé to nevypadá ani moc složitě,tak ho zkusím,děkuji

manolla
Dřív jsem dělávala kulaté koláče, ale je to moc práce, takhle na celý plech se to sní taky a fakt je to šup šup.

arrow
profile_image
Miasofia
od 30. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji 1EPE: na celý plech

pokud je kynutý koláč na celý plech, tak mi nejvíc chutná s tvarohem a ovocem a na to drobenku... mňam
A hlavně! Nezapomenout po upečení potřít másílkem s rumem (to mi poradila 1EPE)

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené