Bufina
Máš domácí pekárnu? Já mám bezva recept do pekárny.
gabbrielllka
hlavně aby bylo bez příchutě, značka je celkem jedno jaká bude. Prostě úplně to nejobyčejnější, nejlevnější
Morrigan
něco na tom bude
u nás je prostě koláč všechno, co je sladké
blanž
určitě vyzkoušej!! měly by z toho být dva štrůdlíky, záleží na tom jestli děláš dlouhé nebo krátké
1EPE
můžeš mi ten recept prosím poslat do SZ? Já taky nějaké mám, ale uvítám další
Sypaný tvarohový koláč
Těsto:
2hrnky hrubé mouky
1hrnek mletého cukru
pr.do peč.
Náplň:
1kg tvarohu (používám vaničkový,odtučněný,dvě půlkilové balení)
4vejce
4dcl mléka
8lžic mletého cukru
kompot nebo ovoce co máte rádi
Na posypání
120g másla
Mouku smíchat s cukrem a pr.do peč. Plech pořádně vymazat máslem a vysypat moukou (nebo strouhankou) a nasypat na něj 2 hrnky směsi.
Tvaroh smíchat s vejci, mlékem a cukrem, nalít na směs co máme na plechu a na to dát kompot nebo pokrájené ovoce a zasypat zbytkem směsi (z mouky a cukru) a na to poklást máslo pokrájené na plátky. Péct na 160 stupňů cca hodinku
Dobré pochutnáníčko
Cituji Miasofia: hlavně aby bylo bez příchutě,
tak mě napadlo, jak jsem jednou poslala holku pro sádlo, chtěla jsem s ním před vánoci vytírat formičky a ona mi přinesla česnekové
URL z tohoto těsta koláče.
Nechá se vykynout,pak si vezmem kousek těsta,uděláme z něho rukou placičku,do středu dáme tvaroh /měkký plnotučný tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a dle chuti osladíme/ zabalíme do kuličky a dáme na plech vyložený pečícím papírem zamotaným dolů,až máme plný plech,tak mašlovačkou potřeme koláčky olejem,do středu koláčku uděláme malý důlek,jen tak aby nebyla dírka a posypeme žmolenkou /polohrubá mouka,krystal cukr a máslo zpracovat aby se hmota drobila/ dáme péct.
Cituji Miasofia: já tak nemám ráda tyhle krabičkové směsi
no tak si udělej těsto doma....kynuté na buchty.
Předpokládala jsem,že zakladatelka toho ještě moc neupekla a tak to je jednodušší způsob jak těsto určitě vykyne.
Laky
nemusíš se urážet
Ano já si ho radši udělám doma, jsou i recepty na kynuté těsto, které zvládne i začátečník
manolla
250ml vlažného mléka + 150g rozpuštěného másla + 2 žloutky + 1 van. cukr + 50g krystal. cukru + 1/2 droždí čerstvého ( ale jde použít i sušené, ale to nevím přesně kolik) + 500g hl. mouky + šp. soli.
Když vykyne, tak ho rozválím na vymaštěný plech a potřu náplní z dvou měkkých tvarohů + 2 celých vajec + van. cukru + moučkový cukr podle chuti a zdobím povidlama, který ředím trochou rumu a dochucuji skořicí.
Jinak jsme se s Miasofia shodly na tom, že je super když okraje koláče ihned po upečení potřeš rozpuštěným máslem smíchaným s kapkou rumu.
A na zdobení jsou bezva mandle namočený v mléce.
manolla
Dřív jsem dělávala kulaté koláče, ale je to moc práce, takhle na celý plech se to sní taky a fakt je to šup šup.
Cituji 1EPE: na celý plech
pokud je kynutý koláč na celý plech, tak mi nejvíc chutná s tvarohem a ovocem a na to drobenku... mňam
A hlavně! Nezapomenout po upečení potřít másílkem s rumem (to mi poradila 1EPE)
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.