Nazdárek holky,
vzhledem k tomu, že je na švestky ještě brzy, ráda bych si nechala poradit, zda-li máte zkušenosti s použitím kompotovaných švestek na švestkový kynutý drobenkový koláč ? Nerozmočí se díky nim pak celý koláč ?
Nebo je lepší použít švestky mražené ?
Děkuji moc za rady.
Meruňky i švestky mražené i kompotované. Je to samozřejmě nutný přecedit přes sítko a nechat chvilku okapat. Když to tak vezmeš, tak z mraženýho ovoce teče taky voda (Dávám do buchet cokoliv je po ruce - mraženej rybíz, ostružiny, jahody...)
Obojí...samozřejmě jsou lepší české švestky. Já jsem kdysi koupila mražené i kompotované v obchodě. byly strašné- kompotované byly totálně rozvařené a úplně bez chuti. A mražené taky- neměly vůbec chuť jako švestky-byla to hmota bez chuti a zápachu....asi něco z dovozu...už se těším na čerstvé švestky, protože z těch je to nejlepší...
Cituji Marjánka: Já jsem kdysi koupila mražené
Asi si nepamatuješ značku, že ?
Holky, co se týče těch zmražených, máte zásoby čerstvých nebo mražené už koupíte, případně kde kupujete ( v Bille dnes neměly žádné) ? Já chci dělat koláč pro přítelovu rodinu a potřebuji, aby byl co nejlepší, nevím jakým jiným ovocem bych švestky nahradila, aby byl tak dobrý jako z čerstvých....
Cituji jimmy_choo: Já chci dělat koláč pro přítelovu rodinu a potřebuji, aby byl co nejlepší, nevím jakým jiným ovocem bych švestky nahradila, aby byl tak dobrý jako z čerstvých....
A nechceš radši použít meruňky? Teď je jich na trzích všude plno.
Cituji jimmy_choo: nevím jakým jiným ovocem bych švestky nahradila, aby byl tak dobrý jako z čerstvých....
Na těsto dej tvaroh/zamíchaný s cukrem a žloutky/ + švestková povidla,zasypej žmolenkou povidla jsou totiž 100% chuťově švestková a ten tvaroh se k nim moc hodí.
Pokud chceš ale celé švestky,tak bych použila sušené,předem namočit do vody na chvíli,oni naboptnají a jsou lepší než kompotované nebo zmražené.Zmražené jsou tedy echt hnusné bez chuti.
Cituji jimmy_choo: Asi si nepamatuješ značku, že ?
To si bohužel už nepamatuju. Ale obojí byly určitě z dovozu...Ale holky mají pravdu. Dej tam meruňky, ty jsou teď všude a koláč z meruněk je vynikajjící...My třeba milujeme štrůdl, do kterého dám vrstvu švestkových povidel, tvaroh, strouhané jablka, sekané ořechy, skořici a vanilkový cukr...je to éňo ňéňo....ale už tam nesmíš dát žádný cukr, protože povidla jsou moc sladké, tak že bez cukru je to akorát....
Reaguji na jimmy_choo: Používám raději kompotované, koláč není tak vlhký jako u mražených a chuťově jsou lepší.
Než je dáš na těsto, ať už z kompotu nebo mražené, tak ho posypej moukou a pak trochu pocukruj, až na to ovoce a nespadnou.
Reaguji na jimmy_choo: co třeba jahody, maliny...?
Jinak, já si švestky mrazím sama, ale zamražené z obchodu taky nejsou špatné. V Globu měli myslím dobré.
Nevím, jestli je to ještě aktuální, no třeba pro příště. Kompotové nebo mražené ovoce je dost mokré. Proto rozprostřené těsto potři rozšlehaným bílkem a teprve potom dávej ovoce. Těsto se zatáhne a ovoce se tolik nepromáčí. Okraje potři rozšlehaným vejcem. Raději bych volila sezónní ovoce - meruňky, rybíz. Na švestky ještě dojde v září
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.