arrow
profile_image
funicka
od 7. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já dělám kynuté těsto, do kterého přidávám trochu majolky. Zde je foto

Moje prvn

arrow
profile_image
Miasofia
od 30. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

funicka
týý jo ty jsou, až se mi sliny sbíhají.... Taky mám recept na majolkové koláče, ale ještě jsem je nedělala

arrow
profile_image
funicka
od 7. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Miasofia
Určitě je zkus. Chuť majolky v koláčích vůbec necítíš (prý se tam dává proto, aby vydržely déle "vlhké" - a já s tím i docela souhlasím, jiné už dělat nebudu)

arrow
profile_image
Miasofia
od 30. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

funicka
já mám právě recept na majolkové těsto od tchýně, ale ještě jsem ho nezkoušela. Teď když vidím ty krásné koláčky mám důvod ho konečně vyzkoušet

arrow
profile_image
Žraloček
od 3. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já dělávám kynuté buchty z majolkového těsta, a jsou výborné. Ale mamka jednou zkusila recept na nějaké řezy z pomazánkového másla (opravdu koupila bez příchuti), a to nám nechutnalo. Ale tak možná to bylo nějakýma jinýma ingrediencema než tím pomazánkovým máslem.

arrow
profile_image
Žraloček
od 3. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Abych tady jen tak neplácala do větru, mám tu recept i s vlastním fotem
Dneska jsem pekla!

Napřed ale můj názor na to, co to vlastně je: říkám tomu kakaový koláč s tvarohem. V kavárnách se takové věcy prodávají jako cake, ale já nesnáším invazi angliny do našeho bohatého jazyka

Pokud to budete dělat jako řezy na plech, tak rozpis:
Těsto:
* 4 žloutky + sníh
* 1/2 hrnku oleje
* 1 hrnek cukru
* 1 vanilkový cukr
* 2 hrnky polohrubé mouky
* 1 prášek do pečiva
* 3 lžíce kakaa
* 3/2 dcl mléka
Náplň
* 2 tvarohy
* cukr (podle chuti)
* 1 jogurt nebo šlehačka
* 2 žloutky
* 1 pudingový prášek
* 1 vanilkový cukr

Peče se to normálně asi tak na těch 180° tak půl hoďky?...? Já to vždycky kontroluju tou špejlí, takže čas nevím přesně.
Ještě malej edit: Tu náplň aplikujte normálně tak nějak plus mínus malou lžičkou nahoru na těsto, ona se během pečení sama propadne

Kolek mam

arrow
profile_image
Miasofia
od 30. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Žraloček
to vypadá krááásně .... já se chystám na štrůdlík, mám děsnou chuť na něco z jablek . Taky mě zaujal Babicův recept ze včerejška, ale přijde mi to zdlouhavé (oproti štrůdlu) ..

arrow
profile_image
Žraloček
od 3. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Miasofia: to vypadá krááásně .... já se chystám na štrůdlík,

Děkuju!
Štrůdl mám ráda.
Po včerejším koláči se jen zaprášilo!

Tohle je pro mě bezkonkurečně nejlepší koláč Jen co ho upeču, tak je pryč
Takže :
Pul hrnku polohrubé mouky, hrnek moučkového cuku, půlka hery nebo másla - rukama vypracujeme drobenku. Přibližně 1/3 odebereme, do zbytku přidáme hrnek polohrubé mouky, 2 vejce, pul hrnku vlažného mléka, kypřící prášek. Zamícháme, dáme do formy, pokladme libovolným ovocem a posypeme zbylou drobenkou

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené