Ale tak to je myšleno tak, že 100g vařených vloček obsahuje třeba jen 20g syrových vloček ale 80g vody, proto je ta kalorická hodnota jiná, ne?
Ovesná kaše pokud si ji uděláš doma tak moc Kcal nemá , pokud sáhneš po ovesných kaších v pytlících to jsou kalorické bomby plný cukru.Takže pokud vaříš doma nemusíš se bát varem se energetická hodnota opravdu snižuje takže můžeš směle baštit.
Já to teda chápu stejně jako Reaguji na yoan: .
Přece se ta energetická hodnota nemůže nikam ztratit. "vyvařit se".
100 gramů suchých vloček má nějakých těch 1700 kJ. Když je uvařím, tak nabydou, tudíž hmotnost výsledného produktu je mnohem víc než 100 gramů, a že by tedy celý ten výsledný produkt měl jen těch 250 kJ? To asi těžko. Podle mě 250 kJ bude mít 100 gramů toho výsledného produktu.
Reaguji na Vanity: Ale tak to je i s přílohama Třeba s rýží nebo těstovinama. Před chvíli jsem o tom četla článek. 100 g těstovin má v nevařeném stavu 300 kcal a v uvařeném okolo 200 kcal. To samé s rýží nebo kus kusem.
Samozdřejmě, že si těch vloček nedám přesně 100 g. To bych ani nesnědla Dám si jich tak 40 g a jak to nabyde, tak porce bude mít okolo 100 g. A energetická hodnota bude za těch 40 gramů, ne? Tak to myslíš? Pač já už fakt nevím Ale přečetla jsem před chvílí hodně článků, kde psali, že kalorie na obalu jsou myšleny v syrovém, né vařeném stavu. Že vařením energetická hodnota klesá...
Cituji Mayniac: Ale tak to je i s přílohama Třeba s rýží nebo těstovinama. Před chvíli jsem o tom četla článek. 100 g těstovin má v nevařeném stavu 300 kcal a v uvařeném okolo 200 kcal. To samé s rýží nebo kus kusem.
to je se vším. Musíš s uvědomit, že na těch 100 gramu těstovin ve vařenem stavu jsi nepoužila 100 gramu těstovin v syrovem stavu, ale meně, proto je tam meně Kcal. U masa je to naopak, před uprávou je to např 150 gramu, syroveho masa, ale jak to upečeš, už to bude vážit třeba jen 100, ale calorie to bude mít ty same.
Cituji Mayniac: Dám si jich tak 40 g a jak to nabyde, tak porce bude mít okolo 100 g. A energetická hodnota bude za těch 40 gramů, ne?
Přesně tak, odvaž za syrova a kolik to má po uvaření gramu, není třeba řešit.
Já si všechny suroviny zvážím a spočítám před vařením, je to nejjednodušší.
Cituji Mayniac: Že vařením energetická hodnota klesá...
neklesá. Jen je to nepřesne, podle toho kolik vody do te rýže dáš. proto je lepší vážení v syrovem stavu.
Reaguji na Siiri: http://www.kaloricketabulky.cz/ovesne-vlocky/
http://www.kaloricketabulky.cz/ovesna-kase-domaci/
A rozdíl je v čem? To mi v tom prvním odkazu chcou říct, že vloček se použilo tak 5g a zbytek je voda? Pač 40 g má jen 35 kcal a když se podívám na normální vločky tak 40 g má 155 kcal...
A když už se to teda má vážit za syrova, tak kolik bych těch vloček tak měla mít? Abych se najedla na snídani? Přidala bych si do toho ještě tak pomeranč nebo banán...Na internetu to píšou různě.. Někdo píše, že stačí 70 g, někdo 50...A to mi právě příjde strašně moc Abych si teda navážila 70 g těch vloček, tak to má potom 272 kcal a to mi příjde strašně moc při představě, že si to ještě osladím medem a dám ovoce tak už to mám jen za snídani nějakejch 350 kcal. Já sem zvyklá snídat maximálně 220 kcal...
Reaguji na Mayniac:
Ten první odkaz uvádí informace o suchých vločkách.
50 gramů má 194,67 kcal
Druhý odkaz uvádí informace o ovesné kaši.
260 gramů má 226,81 kcal.
To znamená, že ta kaše byla udělaná plus mínus z 50 gramů vloček (194,67 kcal) plus nějaké to mléko, čímž se dostanem na tu výslednou hodnotu 226,81 kcal.
Takže si k snídani můžeš dát 130 gramů kaše (113,4 kcal) a do těch tebou požadovaných 220 kcal doplnit medem a ovocem. Kaši bys teda měla dělat z 25 gramů vloček.
Vůbec nemáš zač
Akorát tohle jsou jen suché propočty. To, jestli z 25 gramů vloček reálně uvaříš 130 gramů kaše, budeš muset vyzkoušet sama .
Ovesnou kaši já ráda, ale nevážím to a kalorie nepočítám.
Reaguji na Vanity: Jo to je mi jasný Já si to stejně budu vážit a počítat za syrova Někd e jsem našla článek, že na jednu porci postačí 45 gramů vloček
Já bych se nezabývala počtem kalorií, ale prostě bych jak těstoviny, tak bílou loupanou rýži omezila hlavně kvůli velkému množství sacharidů.
Navíc rýže, pokud je - jak jsem napsala - oloupaná a není natural, tak v sobě stejně neobsahuje nic hodnotného, stejně jako těstoviny. Je to naprosto zbytečné jídlo.
Holky já snídám ovesnou kaši a dělám si ji z 50g syrových vloček. Dělám ji v mléce a vyjde mi z toho vždycky plná miska takže se bohatě najím. Dávám do toho vždy nějaké ovoce a díky tomu mléku a ovoci se ani sladit nemusí takže ideální snídaně. Alespoň podle mě.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.