lžící jen polévku a krupici.. jinak vše příborem - od omáček, přes těstoviny až k rýži... lžící jsem musela na chmelu - no najedla jsem se, ale po návratu jsem z příboru byla nadšená jak malé děcko
Když obědvám v Dhabě (vegetariánský fast food), tak si beru jen lžíci, protože nabírám tekutou čočku, fazole, různě to míchám s rýží a zeleninou, takže je to pohodlný. Jinak ale striktně používám standardní příbor
Zásadně příborem a lžící jen polévku a krupičku.Ať si každý jí jak chce, ale u nás naštěstí jí příborem i čtyřleté dítě a bere to jako samozřejmost.Je mi srdečně jedno, že mě proto někdo bude považovat za upjatou, ale k dobrému jídlu patří i určitá kultura stolování.
Babička také jí jen lžící,mě se to strašně příčí,ani omáčky bych nemohla vyjíst lžící. Nevím proč,prostě mi to přijde divné,ostatní ale neodsuzuju a nepozastavuji se,když tak někoho vidím jíst
Zajímavé téma
No, já jím i těstoviny, omáčky, rizoto, luštěniny - všechno příborem, lžíci si beru k polévkám, krupicové kaši a pak pochopitelně k jogurtům, müsli apod. Ovšem na druhou stranu mě nijak nepohoršuje, když někdo jí lžící, na veřejnosti se s tím prakticky nesetkávám a v soukromí ať si jí každý tak, jak mu chutná, nemám s tím žádný problém.
Jen jednou jsem se setkala s něčím, nad čím mi rozum, mírně řečeno, zůstal viset ve vzduchoprázdnu ... v práci jsem měla nového kolegu (mladej kluk), který na mě a na mou kolegyni tak divně čuměl zatímco jsme jedly (normálně na talíři + příbor), s poznámkou, že nesnáší pohled na lidi, co jí - a já se cítila blbě a v duchu probírala, jestli jsem jedla "podle etikety" nebo v čem byl problém, protože u mě ani u kolegyně jsem nic divného nezaznamenala, co by ho mělo tak pohoršit... a on si o chvíli později přinesl svůj oběd v hlubokém talíří a začal bagrovat lžící knedlíky s masem .
Je fakt, že jeho tehdejší myšlenkové pochody jsem dodnes nerozklíčovala.
Cituji panda08: Zajímalo by mě, jestli pak chodíte do restaurací, protože asi by bylo celkem blbý se tam pozvracet, neb pani vedle jí lžící, ne?
Jíst lžící v restauraci považuji za stejné faux pas jako jít v džínách a botaskách do Národního.Pokud se člověk neumí chovat adekvátně prostředí ve kterém se vyskytuje, je to jeho ostuda a rozhodně ne těch, kteří mají alespoň základy tzv. sociální inteligence potažmo slušného chování.
Cituji panda08: No fakt by mě zajmalo, co udělá...
pokud není němá - tak si řekne o příbor nebo alespoň o vidličku, pokud by lžící jíst nechtěla....to je stejné, jako když nějaký umělec přinese ke špagetám vidličku a nůž
toto je zas raz téma na facku nech si každý je s tým ako mu je pohodlné... ja teda jem šandardne príborom, ale napríklad nejaký prívarok a tak, to si dám s lyžicou
do mňa napríklad kámoši vrtaju keď sme na pizzi , že ju jem príborom...každý chytí do ruky a ide, ja si odkrajujem príborom... u mňa to je však preto, že mám fotokompozity predných zubov a mám fobiu z toho, že sa mi to ulomí v nevhodný čas, preto sa snažím vyhýbať hryzeniu prednými zubami
Zase má někdo potřebu se dělat lepší, než "půl populace" ? Mně se dělá zle ne z lžíce, ale z takových hnidopichů, co se jim ze všeho dělá zle. Ať si doma jí kdo chce čím chce, třeba šroubovákem z kbelíku, pokud je tak zvyklý. Zrovna sedím na posteli, noťas mám na levém koleně a hluboký talíř s těstovinami na druhém ... To ještě neznamená, že stejně stoluji i v restauraci.
Cituji dadabus: Ať si doma jí kdo chce čím chce, třeba šroubovákem z kbelíku, pokud je tak zvyklý.
velkou polévkovou lžící sním jenom polévku. Cokoliv jiného jíst velkou, tak se mi navaluje. možná bych ještě prežila zmrzlinu, ale nevím. I na jogurt si už musím vzít tu malou. . .
Cituji panda08: Cituji TRISIDAT: ještě prežila zmrzlinu, ale nevím
Tos jako nikdy nejedla zmrzlinu z poháru třeba, nebo to doma jíte s vidličkou?
Krupicovou kaši, rozvařenější kompot z jablek, přesnídávku...všechno příborem?
Myslela jsem si, že mám celkem bujnou fantazii, ale tohle si představit nedovedu...
Možná TRISIDAT myslela malou lžičku na zmrzlinu nebo takovou tu dlouhou, která se používá pro servírování pohárů v restauraci taktéž, záleží na druhu servírované zmrzliny. Ale to je nepodstatné, fakt nechápu, proč se někdo zabývá tím, co člověk používá při stolování, pokud to náčiní, co si zrovna vybere umí používat, to znamená, že se trefí do pusy a jídlo nehází po stole. Já třeba registruju, že plno lidí sice používá příbor, ale neovládá tužkový úchop, což nevypadá moc hezky a hlavně pokud sedí víc lidí u stolu,, tak mají míň místa. Stejně tak málokdo umí jít špagety, klasicky si je hrne do pusy jako bagrem. Ale fakt se mi z toho nenavaluje. A sice mám dobrý základ z domova a nepoužívám tedy standartně jen příbor a někdy lžíci, ale je mi známá třeba i existence dezertních vidliček nebo třeba nožů na steaky, tak sama jím někdy také dost nekulturně a i v restauraci jsem schopná jíst pizzu rukama a stejně tak nenabodnutelnou kroketu jsem schopná zpacifikovat ručně, než abych riskovala, že jí třeba katapultuju k vedlejšímu stolu - stalo se kamarádce, takže za mě tak...
tak já myslím, že jste se zase chytly špatný formulace a děláte ze zakladatelky zbytečně k.rávu. Já chápu, co tím chtěla vyjádřit, protože to mám stejně. Jím všechno příborem, samozřejmě i omáčky, těstoviny, luštěniny a podobně. Pokud někdo taková jídla jí lžící, připadá mi to takové "buranské", "dětské", "nemožné" a ano, opravdu i "nevkusné". Připomíná mi to stravování dětí, ze kterého (jak už bylo zmíněno) může být někomu šoufl. Možná někdy i zvířat, když se k tomu člověk tak pěkně nahne nad ten talíř a futruje, co to jde......
Lžící jím polívky apod, ale normální jídla například svíčkou jím pouze vidličkou a nepoužívám nůž, pokud nepočítám restauraci. Já si to nakrájím vidličkou a rovnou si to na ní napíchnu Jsem hrozně pohodlný člověk
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.