Reaguji na tivoli: tak to nech, to jsou právě ty pozůstatky o kterých píšu nad tebou
Víš jak je to přísloví - starého psa novým kouskům nenaučíš
Cituji farahh: protože jsi nezažila Někdy se prostě muselo a možnost volby nebyla...na rozdíl od dneška
?
Nechápu, jako jak muselo? To má něco společnýho s režimem? Jak?
Připomíná mi to tu scénu ve Starcích na chmelu, jak všichni jedli z ešusu žlící a ta holka tam šla s tim tácem a příborem, takže asi ani tehdy nemuselo
Moje favoritka je vidlička (saláty, těstoviny). Lžící jen polévky. A příborem pokud je tam plátek masa nebo tak něco. Jinak moje osmdesátiletá babi jí jen lžící, ale stejně jako dáma, nabírá jen malé kousky a zásadně stoluje s ubrouskem
Lžící jen kaše, muesli a polevky. Ostatní jídlo vidličkou a nožem.
Přítel si vše nakráji příborem na kousky a pak už jí jen vidličkou, což vadí mně, přijde mi to jak stolování dětí.
Cituji Siiri: Přítel si vše nakráji příborem na kousky a pak už jí jen vidličkou, což vadí mně, přijde mi to jak stolování dětí.
má moje sympatie, dělám to taky tak
Cituji farahh: však to byl jen film
no dyť právě, tak nechápu, jaks to myslela, že dřív se muselo?
Mně teda bylo 7, když přišla revoluce, ale ve škole v jídelně jsme samozřejmě museli jíst příborem.
Spíš bych chápala rozdělení dle místa práce třeba, zedník na stavbě se nají z ešusu žlící, úředník v jídelně příborem apod. Když jsme stavěli barák a podmínky byly nouzové, tak samozřejmě nikdo nevymýšlel extra stolování. To bych jim taky dala, když nebylo pořádně kde mýt nádobí
Reaguji na Ellenuschka: např. na střední na intru jsme chodili na obědy a večeře do fabriky/závodky kde byl jen hluboký talíř a hliníkové lžíce
Tak to je zajímavý, nikdy jsem o něčim podobnym neslyšela. To i jako třeba na řízek a podobný? To muselo být blbý, to uznávám.
Cituji Ellenuschka: To i jako třeba na řízek a podobný? To muselo být blbý, to uznávám.
Na chmelové brigádě řízek do ruky a zbytek vidličkou z ešusu.
Reaguji na Ellenuschka: no jasně...jenže většinou, tj. 4x týdně byla UHO (univerzální hnědá omáčka) s přílohou a 1x sladké jídlo. Moc se na vyváženou stravu nedbalo, intr byl malý a na jídlo se chodilo do fabriky-textilky.
Na chmelový brigádě to samozřejmě chápu, že jsou ztíženyl podmínky, ale v závodce... No většina fabrik i se závodkama už je stejně v čudu...
Reaguji na Ellenuschka: zajímavé spíš bylo, že i na praxi (na stavbách) dokázali vytvořit a měli kulturnější prostředí v maringotce než v té jídelně pro ženy
Cituji Lady Marmalade: také to často dělám
Mně to příjde srovnatelne s tou lžící, takove bagrování, chápu to třeba na pohovce u televize, kde máte talíř v ruce a v druhe ruce vidličku, ale jíst takhle u stolu mi přijde divne.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.