Myslím si, že po třech dnech se Ti nezkazí nic, pokud to bude v chladu a ne někde nechané na sporáku. Já snad jediné, co druhý den po uvaření nejím, jsou brambory. Někdo ale dělá to, že si je uvařené osmaží na pánvi a to už pak není tak hrozné, zkoušela jsem to.
Některá jídla jsou druhý den i lepší, než hned po uvaření, rozleží se a mají lepší chuť. Typické jsou omáčky!
Cituji jimmy_choo: vydrží naložené maso v lednici
Já ho mívám i 3 dny. Známý kuchař mi dal výborný tip - nakládat maso do jogurtu + přidat tam třeba koření (už dle chuti), lepší maso jsem nejedla. Je fakt moc křehké i vepřové .
Cituji jimmy_choo: nezapáchá
Kočko, tak to mám i já...
Cituji Wenous: vařené brambory jsou fakt fuj na druhý den
Vařené brambory jsou i druhý den dobré, ale jen jako opečené nebo zapečené.
Pokud máš alespoň chladnější tmavé místo, tak si můžeš spoustu omáček zavařit a prostřídat, bohatě stačí horké dát do sklenice, zašroubovat, otočit, není nutné zvlášť převařovat..... i když také dojídáme další den, tak tři dny jíst totéž to bych fakt nedala.
Navíc u spousty "vaření" ani člověk nemusí skoro být, u většiny pečení stačí připravit do trouby a nastavit časovat apod. Takže i to šetří čas.
Jak už psala děvčata, tak se dá naložit maso do sklenic, opéct je otázka deseti minut.
Pečené maso vydrží dobré v troubě na druhý den také v pohodě.
Reaguji na Tiakia:
Holky na zavařování jsem koukala, dost mě to zaujalo, budu to muset proštudovat !
Cituji Veselka10: Navíc u spousty "vaření" ani člověk nemusí skoro být, u většiny pečení stačí připravit do trouby a nastavit časovat apod. Takže i to šetří čas.
To určitě, pak je ten problém, že přijdeme domů z práce kolem 18-19 hodiny a jedli bychom už opravdu pozdě ( !
Mně vaření baví hrozně moc, pokud na to mám ale čas.. Takže pro mě uvařit na pár dní je naprosto ideální situace. Ano jsou i dny, kdy se vracím z práce dříve a vařím tak čerstvé, ale to se moc často nestává !
a jinak ještě v létě hodně děláme saláty, takže třeba jen zelenina těstoviny tuňák, nebo si osmahnout kousky masa salát a pak jen vymyslet nebo koupit nějaký dresing, nebo majolku...
Cituji jimmy_choo: To určitě, pak je ten problém, že přijdeme domů z práce kolem 18-19 hodiny a jedli bychom už opravdu pozdě ( !
Já myslela, že právě až přijdete domů tak jíte, jen vyndáš z trouby ev. uvaříš přílohu a jíš.
Když nemám čas tak to takhle občas dělám, než odcházím připravím vše do trouby, nastavím čas kdy se má zapnout a dobu pečení a po příchodu je vše hotovo, jen vyndám.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.