arrow
profile_image
Petti
od 29. 10. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

my ještě děláme placičky z květáku,ale raději z brokolice, uvařímji v páře, rozmačkám,mezi tímmám navlhčenou žemli v mléce,to všesmíchám,přidám vejce a hl.mouku a smažím,je to výborné i jen se salátem a je tomoc dobré i studené.

loulique_Veulline
tchyně dělá ve vajíčku i rohlíky a je to taky moc dobré

Co třeba salám junior, nechat si nakrájet tak centimetrový plátky, osmažit v těstíčku a k tomu bramborová kaše...mňam mňam

Jo a fazolový guláš dělám taky když zrovna je v peněžence průvan a nikdy nezbyde ani fazolka

Osmažím cibulku, přidám nakrájený točený, někdy paprikovou klobásu. Potom přidám koření (majoránku, červenou papriku, chilli, drcený kmín) a lehce osmažím s cibulkou a uzeninou. Potom tam dám jednu konzervu těch velkých červených fazolí a jednu konzervu těch malých bílých v rajčatové omáčce. Když chci více té omáčky tak přidám vodu+mouku. Dosolím, dochutím maggi. Jíme to s čerstvým chlebem a je to fakt mňamka.

arrow
profile_image
Zanet96
od 26. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak koukám že o bramborách je tu toho hodně
A kdo má rád fazole,tak děláme: konzerva fazolí,klobása(párek),česnek,cibule a kečup.
Na cibulce osmahnu klobásu,pak tam hodím nakrájený česnek+cubuli na větší kusy,chvíli jen nechám na pánv a pak tam dám fazole(někdy bílé i červené),chvíli nechám a pak zaliju trochu kečupem.(koření bazalka nebo oregáno,pepř a rozmačkaný česnek)Nestojí to moc a je to hned hotové.

arrow
profile_image
Zanet96
od 26. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Teka
tak teď jsme se skoro shodly

arrow
Neprodává v Bazaru

Asi ti neřeknu moc konkrétní jídla, ale:
-nejíst každý den maso, maso není zrovna nejlevnější a celkově myslím, že každý den ho jíst nemusíme
-používání mražené zeleniny, alespoň v zimě je to o hodně levnější než klasická zelenina
-dobré jídlo je také pečené brambory s mrkví a hráškem, nakořenit, na plech, olej, péct-super!
-dál se dá na jídle ušetřit tak, že:
-nakupujeme podle seznamu
-dopotřebováváme vše a nenecháme nic zkazit
-nekupujeme sladkosti a celkově jídla typu prázdné kalorie, nezdravé
-svačiny připravujeme doma
To je tak vše co mě zatím napadá.

V marketech se prodávají malé cukety,oloupat,nakrájen na tenká kolečka,hodit na máslo na pánev a posypat kořením "Grillovaná zelenina" mírně osmahnout a smíchat s těstovinou.
Byla jsem překvapená,jak to zajímavě chutná,dá se posypat i sýrem.
Ale musí to být opravdu cuketa z obchodu,nemá tolik vody a žádná semínka.

X-tá varianta chleba: krajíc chleba namazat z obou stran taveným sýrem, na to připlácnu kolečko salámu (šunkový, vysočina - 2 kolečka na každou stranu) a obalím jako řízek -mouka-vajíčko-strouhanka, usmažím. K tomu zeleninový salát.

arrow
Neprodává v Bazaru

Výborné a opravdu hodně levné jsou langoše:
1/2 kg hladké mouky, půl kostičky droždí, půl lžičky soli, půl lžičky cukru, 3-4 dc vody. Je to strašně jednoduché. Do mísy dám mouku, cukr, sůl, udělám důlek, naleju vodu, do ní rozdrobím droždí a počkám až trochu vzejde. Pak všechno promíchám, nechám ještě chvíly stát a je to. Usmažím a mažu čímkoliv.

Cituji Klotinka: langoše:

Tak,konečně si je mohu udělat-má je strašně ráda.

arrow
Neprodává v Bazaru

Ještě jedno levné jídlo dám do placu: Zelné placky: do mísy hodím pytlík zelí, trochu vymačkám štávu, přidám 1vejce, hladkou mouku- asi 7lžic, promíchám a smažím. Tu první hned ochutnám a když se mi zdá málo slaná, tak těsto dosolím. Je to moc dobré a nejedna nečekaná návštěva mi je chválila.

Já jsem teď zkoušela jídlo se zbytků chleba.Namočila jsem večer zbytky chleba,ráno jsem to vymačkala,dala do misky a k tomu přidala vše co se dává do bramboráků, i kousek uzeniny jsem přidala.Lžící jsem dávala těsto do horkého oleje,prostě jako bramborák.Bylo to moc dobré k zelnému salátu...Doteď nikdo neví,že jsem tak spotřebovala zbytky chlebů,rohlíků a celozrnného pečiva za celý týden.

Mě strašně chutná směs - vejce natvrdo nakrájet na kostičky, cibuli na jemno, přidat hořčici a smíchat, případně osolit, opepřit....tato směs se dá použít třeba do plněného rohlíku nebo jako netradiční směska na topinky....

Nebo obalit gothaj, to je mňam..

arrow
profile_image
dipendenza
od 7. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

100%
22    0
Číst hodnocení

VIP

Já miluju klasické "brambory na loupačku" , levné, jednoduché, rychlé...

Prostě uvařit brambory VE SLUPCE, oloupat a na stůl připravit všechno možné (lučina, máslo, sýry, tvaroh, sůl, slanina...). Potom si každý bere co hrdlo ráčí a jsme spokojeni...Já upřednostňuju sýr Kiri, ten je k tomu bomba

Mňam, dostala jsem chuť

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené