Ahoj holky,
S potěšením zaznamenávám že se čímdál více mluví o jídle a jeho kvalitě! Roman Vaněk, Zdenda P., cuketka.cz, koko- menu domů, různý časopisy a tak......prostě mám pocit, že konečně je to tady! A lidi se začínají zajímat o to co mají na talíři nebo v ledničce.
Začínají se bořit mýty o to že zdravě a kvalitně může jíst jen bohatý člověk.
Co vy na to? Jak to vidíte vy?
Cituji Mylady: A lidi se začínají zajímat o to co mají na talíři nebo v ledničce.
Cituji Mylady: Co vy na to? Jak to vidíte vy?
No KONEČNĚ! Ještě by se mohla zvýšit úroven většiny našich gastronomických zařízení, to by mě tedy potěšilo, většina našich hospod říkající si restaurace je hrozná, když vidím ten interiér a exteriér, říkám si, z čeho asi vaří, že, pak mě na půlslova pozdraví nějaká ušmudlaná servíra a to se teda otáčím na podpatku a už se nevracím.
Ale stejně to vidím tak, že jsou prostě lidé, kteří mají názor ''žiju jen jednou'' a nežijí nijak zdravě a tudíž je nezajímá ani to, co mají v lednici. Je pravda, že lidé si začínají uvědomovat i to, že jíst zdravě není jen pro bohaté, ale je ještě mnoho lidí, kteří si myslí opak. Jinak já se snažím vařit, jíst a žít zdravě a kvalitně.
To sice ano,ale pak vidím spolunakupující v supermarketech a mají naládované vozíky privátkami a mletým masem v akci (V) restauraci si hodně vybírám, dbám na rady výše zmiňovaných pánů, doma vařím z čerstvých, kvalitních surovin a kupodivu mě to nestojí celou výplatu (ovšem času to zabere poměrně dost). Člověk se pak cítí uplně jinak, když jí dobře a kvalitně. Ovšem abych nebyla jen negativní, je pravd, že za posledních 10 let jsme asi pokrok udělali!
Moje skoro tchýně vždy o jídle tvrdí, že je hlavní, že splní účel. To znamená, že zasytí a nikdo nehledí na kvalitu. Což v překladu znamená, že se sekaná naředí půl kilem strouhanky. Hlavně, že jí je dost. Takhle uvažuje spousta lidí starší generace. Teď je trend mít všechno fresh, bio a pomalu až košer. Nic se nemá přehánět. Je potřeba si holt uvědomit, že kvalitnější potraviny kupujeme a jíme jen sami kvůli sobě a ne protože je to zrovna teď moderní a někdo to propaguje v televizi.
můj drahý vaří, a vaří skvěle, a kvalitně. Díky tomu - a hlavně díky pořadu - Ano, šéfe - už horko těžko jdeme někam na jídlo, protože když už někam jdeme, máme pocit, že si z nás za tu cenu dělají srandu. Doma se najíme mnohem kvalitněji. A absurdně se nebojím si dát poctivý vietnamský jídlo třeba v Sapě.
Čtu složení, koukám co jím, a většinou jsem za exota v obchodě. No co, každému to, co si sám vybere.
Každopádně média, a reklama - to je masáž neskutečná, a věřím, že někteří holt neodolají a uvěří.
pro ukázku - nesnáším reklamy na cukrovinky pro děti s odkazem na to, že v nich je zdravé mléko a zdravé oříšky.
zdravá strava je o tom kupovat zdravý základ - máslo, maso u řezníka, když uzeniny, tak něco kvalitního a ne gothaj nebo párky v akci
Chce to trochu přemýšlet.
Jednou jsem četla radu - chcete být zdraví? Jezte jako naše babičky a prababičky! - tudíž žádné instantní zázraky a uměle vytvořené náhražky všeho...
Snažím se nakupovat zdravé a kvalitní potraviny. Hlavně hodně zeleniny a ovoce, dost si vypěstujeme i sami. Mám možnost jít pro čerstvé kravské mléko a jelikož je přítel Slovák, vždy si z dovolené na Slovensku dovezeme ručně dělané ovčí máslo, žinčicu apod..a to je teprve lahoda..jinak čtu etikety v obchodě a celkově se zajímám o to co jíme...
Taky se mi zdá, že se to zlepšuje Asi i vlivem různých pořadů (Ano, šéfe nebo třeba Jste to, co jíte...). Dokonce i můj taťka kolikrát komentuje obědy v práci jako To byla zas UHO a závodka a tak, takže už to chápou i někteří z těch vychovaných na kvantitě a ne kvalitě
Jinak co kupují ostatní, je mi jedno. Záleží mi na tom, aby moji nejbližší nejedli nezdravé blafy (nebo aspoň ne nezbytně moc).
Myslím, že to není tím,že je to teď moderní. Nevím jak vy ženský, ale já do sebe opravdu nechci cpát plesnivé potraviny (byť ta plíseň není vidět), barviva, éčka, nechutné polotovary, jenom abych zaplácla žaludek a měla čas na jeden stupidní seriál navíc místo toho, abych si pořádně uvařila. Narodíme se se zdravým, vitálním tělíčkem a je jen na nás, co si z něj uděláme. Neříkám, že si nedám mléčnou přeslazenou čokoládu, neříkám, že si nedopřeju pivko apod., ale VŠECHNO špatné, co námi projde se uloží (ať už v podobě tuku nebo v podobě negativního dopadu na naše zdraví). Mám ráda kvalitní život ve všech směrech a dobré jídlo k tomu patří. Je ale pravda, že generace mojí mámy se sice na lepší cestu přetáhnout dá, ale pořád v nich je zakořeněno něco jiného a generace mojí babičky už prostě jiná nebude nikdy.
Holky s těmi restauracemi je to složité...... Aby byla kvalitní a za dobrý peníz to člověk musí hledat jehlu v kupce sena.... To je pravda. A to je špatně.... Každopádně je ale taky špatně kdyz si český jedinec myslí, že mu uvaří jídlo za 50 a bude to mňamka. Restaurace jsou tu pro to aby jsme se tam dobře najedli ale taky je vlastní lidé a pracují v nich lidé a ti se tímto způsobem vydělávají že ano
A asi musím souhlasit se zdendovým výrokem - dokud se bude chtít český člověk nažrat v hodnotě stravenky tak to bude peklo na talíři furt
Reaguji na bedrunela:
Super řečeno!
Jen ta moje bábina jí samé omáčky a knedlíky, nevím, ale to já prostě nemusím.Nepřijde mi na tom nic kvalitního, dobrého, ani zdravého.
Jak se to vezme. Je pravda, že poslední dobou je tu spousta nových věcí, různých pořadů, recenzí, výrobků vyzdvihujících své přednosti, spousta článků v novinách a časopisech o zdravém stravování. Také teď vidím v obchodech více lidí, jak se dívá na etikety. Bohužel na druhou stranu se vše (zvláště potraviny) stále zdražují a je spousta lidí, co si ty kvalitní prostě nemůže dovolit.
Zrovna nedávno jsem to vysvětlovala jedné známé, že si sice myslí, jak levnou šunku koupila, jenže už ji nezajímá, že koupila spíše předraženou vodu, tuk a spoustu dalších "zdravých" přísad. Dala mi sice za pravdu, ale pořád si stojí na svém - jde jí o kvantitu - svého muže prý plátkem té mé šunky (95%) nenakrmí...
Reaguji na Ivčáááá:
Taky se snažím mamku táhnout tím správným směrem a docela to jde!
Ona vlastně byla zvyklá před těmi dvaceti lety jíst velmi bio,..... Měli jsem zahradu a na ní všechno, vejce od domácích slepic, Králíky, prasátko
Pak se to nějak přehouplo a matka začala kupovat ty moderni potraviny co nabízeli super a hypermarkety a já taky, protože mi to připadalo víc in než mít něco z pole a že zahrady jako vesničani
Ted sem trosku usmívám kdyz nakupuji na farmách a trzích nebo si vozím od mamky zásoby že zahrádky.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.