Reaguji na Mylady: a co je na tom víc in? já teda obdivuju lidi kteří si pěstují zeleninu a ovoce.. ale se zvířátkama nesouhlasím.. jsem pro to aby i krávy a slepice které žijou v hrozných podmínkách nahrazovaly něčím jiným co nežije.. nepřipadá mi to vůči nim fér že je pěstují pro to aby je zabili
Reaguji na Miruskha2:
Asi si to nepochopila píšu v tom příspěvku o době před 20 lety!! Tedy boomu super a hyper marketů.... A tehdejšího pohledu na věc
Snažím se nakupovat kvalitnější potraviny a čtu etikety (no někdy ještě sklouznu k výrobkům, které jsou sice šunty, ale jsem na ně tak nějak zvyklá a chutnají mi). Zkouším nové recepty z potravin, ze kterých se u nás doma nikdy nevařilo např. jáhly, lilek (bohužel mi to přítel často zkritizuje a příště ať už to prý nevařím ). No a u rodičů vidím samé nejlevnější výrobky nebo věci ze slev- a to koukají na Jste to co jíte, šéfa, Peklo na talíři + oba mluví o tom jak by potřebovali zhubnout a chtěli by jíst zdravěji, stejně to koupí. Teď nás alespoň bude všechny děda, velký pěstitel , zásobovat domácí zelenino- těším se koněčně na rajčata co mají chuť.
Celkem by mě zajímalo, co si představujete pod pojmem ,kvalitní potraviny'? To, co se dováží sem do čech, to radši aby člověk nevěděl, co vlastně jí ...a na nějaké bio nevěřím
Cituji Mischellin: Celkem by mě zajímalo, co si představujete pod pojmem ,kvalitní potraviny'?
Místo konzervované paštiky si koupím salám s vysokým obsahem masa, místo mražené zeleniny si koupím čerstvou, místo koření v balíčcích si koupím čerstvé ( mořskou sůl, celá pepř, celé chili ) dále na dochucení čerstvé bylinky místo kořenících směsí v balíčcích ( bazalku...), místo sýrové omáčky ze sáčku si udělám vlastní...
méně než
10 příspěvků
Cituji HanLiu: Vidím to tak, že stačí kouknout na Prostřeno a dobrá nálada je zas fuč
ale pobavila jsi Mě přestalo Prostřeno bavit ve chvíli, kdy se tam točila krkovice s bramborem a plněná rajčata a vývar pořád dokola, jakoby ani nic jiného neexistovalo a narvat sýr do masa a pokrýt to slaninou byl největší kulinářský výkon ženy středního věku s mahagonovým melírem
A co kvalita surovin? Ano, za kvalitní věci je třeba si připlatit. Ale na trhu jsou i levné kvalitní potraviny(všechny možné přílohy, zelenina, ovoce, vajíčka, tvaroh, některé druhy masa lze koupit v akci a namrazit..) Nejdažší jsou právě ty nejvíce chemické výrobky_ovocné jogurty, sladkosti(lepší upéct bábovku za pár korun, než kupovat dětem sušenky plné tuků..já peču příteli), brambůrky, paštiky(300g domácí mě stojí cca 25,- a chvíli v obchodě navíc a asi 20 minut času doma_zato je to poctivá paštika s minimem tuků, bez konzervantů a podobných dobrot..) a výčet by mohl pokračovat. A ano, pro rýpaly, stojí to buď čas, nebo peníze-jíst kvalitně.
Restaurace už jsem vzdala, beru to jako nouzovku na cestách, nebo moc ráda zajdu k vietnamcům na poctivé čerstvé jídlo do Holešovické. Pak máme vytipovaných pár stánků na pizzu a tím to asi končí, zbytek si uvařím doma.
Cituji Ivčáááá: To sice ano,ale pak vidím spolunakupující v supermarketech a mají naládované vozíky privátkami a mletým masem v akci
ted jsem byla tři měsice na brigádě v supermarketu..na pokladně a to co jsem tam viděla..no pochybuju, že se z toho dá uvařit kvalitní jídlo.. Já sama jsem člověk milující zdravou stravu, ráda vařím a miluju hlavně jednoduchost...Nemám moc ráda rádoby krásná a složitá jídla, která po přečtení v menu vypadají uchvatně a zajímavě, samozřejmě občas udělám i to složitější..ale nejvíc mě potěší uplná jednoduchost. Např. kvalitní ryba na bylinkách a citronu a jinak nic víc. Když jsem jednou viděla na jedné grilovací party jak zkazili rybu(kečupem,pivem,cibulí a podobnýma českýma vychytávkama), tak jsem si raději dala obyčejný přírodní kuřecí steak...
Ano je pravda, že se to rozšiřuje, zdravá strava,kvalitní a čerstvé potraviny ale stále jsou lidé,kteří si myslí, že to bude víc drahé..(ano možná o pár korun ale ne o tisíce)
A restaurace přímo miluju..nechodím tam často..ale když už ,tak do vyhlášenějších a dávám si něco,co bych doma nedělala(ale rozhodně ne nic smaženého apod.), nějakou zvláštnost,která se tváří zdravě
Cituji Mischellin: Celkem by mě zajímalo, co si představujete pod pojmem ,kvalitní potraviny'? To, co se dováží sem do čech, to radši aby člověk nevěděl, co vlastně jí ...a na nějaké bio nevěřím
Myslím, že zase tak strašné to nebude..od té doby co jsem zmenila stravu se vytratily ruzné zdravotní problémy atd.. takže když se umí vybírat, tak se dá nakoupit kvalitně..Spíš si musíš např. u zeleniny zjistit ze kterých zemí se dováží ta nejkvalitnější a kupovat tu..nebo nejlépe od českých dodavatelu a nebo si pěstovat sama..
a to já zase nedam dopustit na tučnou českou kuchyni..i když taky zaznamenávam že lidi vaří mín jídla za stejný nebo větší nebo menší peníze, ale já miluju českou klasiku. omáčky, řízky, knedlíky atd. prostě mi to chutná tak to tak vaříme
Reaguji na Peg:
no to asi jedině, já nevim, já už mám takovej pocit, že jsme odpad evropy, co jinde neprojde, tak se holt přiveze sem do čech
Někdy si říkám, že české restaurace a stravovací zařízení jsou vážně na ubohé úrovni (jak které). Když si vzpomenu, jak jsem se v létě vydala s rodiči a kamarádkou do jedné restaurace.. Kamarádka si dala pizzu Margheritu, donesli jí jakýsi polotovar, totálně spálený, jenom opečený sýr.. Mně donesli špagety Carbonare, i když to vlastně byli obyčejné Quattro formaggi z pytlíku a naši si objednali salát Caesar porce za 150,- a oni jim donesli v misce kousek ledového salátu a dva miniaturní kousky kuřecího masa pokapané octem
Cituji Mischellin: no to asi jedině, já nevim, já už mám takovej pocit, že jsme odpad evropy, co jinde neprojde, tak se holt přiveze sem do čech
to neni pocit ale všeobecně známej fakt
Neřekla bych. Měla jsem tu možnost teď být jako hosteska na ochutnávkách nejmenovaném supermarketu a v těch košících nic moc zdravého nebylo. Ale našlo se i pár lidí, co tam měli jen zdravé věci, ale minimum. Já se snažím jíst zdravě, ale občas těm nezdravým potravinám neodolám Jinak s restauracemi je to bída, dobré jsou snad jen v Praze.
Reaguji na Ar_:
to mně třeba stačí se podívat na Peklo na talíři, třeba kapitola o pizze. Na obalu píšou že je šunková, pizza obsahuje pouze 2% šunky, ale už je šunková. Ten zbytek je nějaký šmejd :-! tak člověk aby se v tom vyznal
Jé, téma přesně pro mě! Jídlo miluju, strašně moc ráda vařím a stejně jako vy ostatní tady - na jídlo nadávám. I když jídlo samotný za to nemůže V roce 2004 jsem byla jako aupair v Německu, u rodiny Řeků, kteří vlastnili naprosto božskou řeckou tavernu. Už tenkrát mi došlo, že je tady u nás něco špatně :-/ Tenkrát jsem taky poprvý viděla v supermarketu bio Ale hlavně! Holky ta taverna! Spoustu ČERSTVÉ ZELENINY, MASA a nikde žádná náhražka. Poznat řeckou kuchyni hodně zblízka pro mě po návratu znamenalo začít zkoumat to co dlabem tady. A jo no - není to nic moc Je fakt, že když vidím ty šílenosti, co nakládají lidi do košíků, taky se mo otvírá kudla v kapse I když taky vidím pokroky Když ale vidím stejně starou kámošku, kterak v řeznictví kupuje nejlevnější kabanos, ze kterýho udělá příteli skvělou večeři, chce se mi brečet. Kdyby to bylo vyjímečně, ale pořád? A nemyslím si, že je to úplně o penězích. I kdy zatím neživím rodinu a mám to jednodušší
Cituji Mischellin: já už mám takovej pocit, že jsme odpad evropy
To já taky Však je to o nás všude známé!
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.